nizek krvni tlak
Hrana nobena. Vsaj ne za dlje časa. Najbolj pomaga šport, ampak mora bit vsak dan, tisti dan, ko ne športaš, si spet kot cunja. Moj pritisk je iz nizkega prešel na normalnega po porodu, ko mi je ostalo 10kg viška in se jih ne morem rešit. No, pritisk je pa ravno prav in posledično je tudi počutje dosti boljše (dokler se ne vidim v ogledalu )
Ravno v soboto sem imela tako nizek pritisk, da sem skoraj skupaj padla. Slučajno sem pri tem ugotovila, da mi pomaga “avtoinfuzija”. Usedla sem se na stol in se sklonila čisto do tal (nekaj sem pobirala s tal), tako da je bila glava nekaj časa nižje od srca.
Ne vem, a je to pomagalo, ampak potem sem bila v redu.
Imam redne tezave. Celo take, da sem ze bila na tleh.
S cim si pomagam? Redno telovadim, a mi ne dovolj pomaga npr zjutraj telovadim, zvecer/popoldne so ze tezave), pijem ogromno vode, jem malo bolj slano.
Ko cutim ze res slabost, da me poti, piska v usesih, ne vidim, nimam ravnotezja, potem se ulezem in cakam da mine. Dvignem noge, samo sem par ur zelo slaba.
Solata938, 16.08.2022 ob 16:52
Imam redne tezave. Celo take, da sem ze bila na tleh.
S cim si pomagam? Redno telovadim, a mi ne dovolj pomaga npr zjutraj telovadim, zvecer/popoldne so ze tezave), pijem ogromno vode, jem malo bolj slano.
Ko cutim ze res slabost, da me poti, piska v usesih, ne vidim, nimam ravnotezja, potem se ulezem in cakam da mine. Dvignem noge, samo sem par ur zelo slaba.
Je tudi potenje značilno za nizek pritisk?
Solata938, 16.08.2022 ob 17:05
Ja ampak ne potenje samo po sebi pa nic drugega zraven, moras imeti istocasno slab vid npr crno ali belo pred ocmi, bit brez ravnotezja, roke in noge ti odpovejo… In potenje. No, pri meni je vse to naenkrat. Pa se sili na bruhanje.
A ne bi bilo vse to že za kardiologa??
Ma nikamor me ne posljejo. Ko se mi je to prvic zgodilo, sem sla takoj k zdravniku povedat. Da gre za nizek tlak in ni nevarno, edino ce bi padla in se udarila v glavo/zlomila nogo/karkoli. No tlak enkrat dve uri po “napadu” je bil 90/50. Kar pomeni da je bil v casu napada se nizji. Samo mi ni padlo na pamet da bi zmerila, ker je pocutje takrat res slabo in mislis le na to, kako bos prisel k sebi.