njoki z lososom
Drage kuharce/-ji!
Tle sm že gledala za lososovo omako, jo tut naredila – bla dobra, le losos je bil preveč slan oz. kar cela omaka
losos sem dala na maslo in dodala sladko smetano (po receptu, ki sm ga našla tu gor) – sm prebrala, naj ne dosti vreje, ker postane reč še bolj slana (uporabila sem dimljeni losos).
a mi poveste, kako nerditi dobro omako z lososom za njoke, a da ne bi bila TOLKO SLANA?
hvala
Hej!
Bodisi da delam omako z dimljenim lososom ali tuno, dam sama najraje na koncu v omako, da se samo malo pogreje. Tako ni nevarnosti, da bi bilo preslano in se okus ribe pride bolj do izraza. Cim das te nezne stvari na vroce olje ali maslo, otrdijo, postane preslano in spremeni okus.
Je pa odvisno tudi od lososa samega. Nekateri so bolj slani; so pa tudi taki, ki jim pikica dodatne soli ne skodi.
Losos, ki je predolgo susen ali tudi dolgo v foliji, je rad preslan.
Lep pozdrav Babi

