Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika njoki z lososom

njoki z lososom

Drage kuharce/-ji!
Tle sm že gledala za lososovo omako, jo tut naredila – bla dobra, le losos je bil preveč slan oz. kar cela omaka
losos sem dala na maslo in dodala sladko smetano (po receptu, ki sm ga našla tu gor) – sm prebrala, naj ne dosti vreje, ker postane reč še bolj slana (uporabila sem dimljeni losos).
a mi poveste, kako nerditi dobro omako z lososom za njoke, a da ne bi bila TOLKO SLANA?
hvala

Hej!

Bodisi da delam omako z dimljenim lososom ali tuno, dam sama najraje na koncu v omako, da se samo malo pogreje. Tako ni nevarnosti, da bi bilo preslano in se okus ribe pride bolj do izraza. Cim das te nezne stvari na vroce olje ali maslo, otrdijo, postane preslano in spremeni okus.

Je pa odvisno tudi od lososa samega. Nekateri so bolj slani; so pa tudi taki, ki jim pikica dodatne soli ne skodi.
Losos, ki je predolgo susen ali tudi dolgo v foliji, je rad preslan.

Lep pozdrav Babi

Večkrat smo deleli široke rezance z lososom ali kaviarjem.Rezance smo skuhali, na vroče,odcejene dali malo masla v koščkih in malo narezanega (dimljenega) lososa ali pa kaviarja…pa še sol,poper….Bilo je hitro in zeeeelo dobro!! Maja

Da, Maja! Tako je se najboljse, se strinjam. Ker pa je Kara zelela omako, sem napisala v tej smeri.

Lp

maja, si ti slucajno kaj z mano v “zlahti” !?!? take rezance mi delamo ze …verjetno je to res najbolj enostavno in dobro!! ? mi smo to priceli na morju…ko se nam ni prevec dalo kuhati!!:) potem smo pa “pogruntali”, da je ful kul…:) lp petra

:))) Petra, ti si pa faca !! Všeč si mi…. Čisto res tudi mi včasih jemo to dobroto na morju ..) Moji starši so to nekje “pobrali” in sedaj je to top hrana za “hitre priložnosti” ! LP Maja

New Report

Close