NLB-a je to normalno??
Obresti za dovoljen limit so cca 12{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} na letni ravni. Mislim, da se ta cifra med bankami ne spreminja ravno veliko. Pri tvojemu znesku obresti pomeni, da si cca 2000 EUR v minusu, a ne? Če si manj, potem si pa sama naredi izračun, če so ti prav izračunali.
Itak, {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} je važn kolko je, ne pa kolko € si plačala.
težko boš menjala banko pri tako visoko izkoriščenem limitu. Ko menjaš banko ti namreč nova banka nekaj časa limita ne odobri (sploh povišanega), da pa zapreš račun na stari banki, moraš pa obstoječi limit seveda poravnat.
Možno je seveda imeti paralelne račune, ampak plačaš dvojne stroške vodenja, da ne govorim o tem, da moraš ponovno plačati odobritev limita na novi banki.
Najprej pokrij limit, potem pa razmisli o opcijah.
Pri NLB sem več kot 15 let, a letos teče zadnje…imam še par mescev kredita, pol pa definitivno grem, so obupno neprijazni in hladni, vzvišeni, neprizadeti za karkoli, nepripravljeni prisluhnit, skratka njihov odnos do strank je milirečeno MAČEHOVSKI in nesramen.
Pa od velikoooo ljudi slišim take in podobne pritožbe….
Odkrito povedano, da sem po dolgih letih kot dobra stranka (nikoli v nedovoljenem stanju, oba z možem lepe plače) fejst fejst razočarana. Skoz sem jih imela za “malo več” kot druge banke, kot za nek Mercedes med bankami – zgleda da jim je stopilo v glavo…
ne vem kam bom oz. bova (sva z možem na isti banki in greva seveda oba), a ziher grem.
Za eno usrano PIN kodo rabijo 3 tedne da jo pošljejo.
Ko rečem “3 tedne???”, mi reče:”ja itak, 3 tedne do 1 mesec traja do jo boste prejeli. Toliko to traja.”
Pogledal me je tako, kot da sem pričakovala da mi bodo hišo postavili v 3 dneh!!!
Ne preveč prijazno mi je še navrgel: “zakaj ste jo pa izgubili!!?”
Sem mislila da me bo razneslo! Dobesedno! Kakšni kreteni!
to glede pokrivanja limita in prestopu na drugo banko en nasvet.
moj aprtner je bil prej pri nlb in je imel kar visok limit. potem se je pa zaradi takega odnosa zaposlenih na nlb prestavil an probanko in jim je na probanki samo povedal, da želi menjat, ker so tam res neprijazni pa nekorektni..pa mu je uslužbenec na banki pri odprtju računa dal povišan limit , ga je pokril na nlb in lepo zaprl račun.vse se da zmenit. saj druge banke tut žeiljo čim več strank zato pa marsikaj zrihtajo..
meni je probanka všeč
p.s zanimivo da od vseh komentaarjev res samo graje na račun nlb..naj zaprejo to banko..
odnos je eno, ampak čas izdelave kartice in pošiljanja pin kode pa ni odvisen od banke. kartice imajo preko druge firme, tudi jaz se pri eni avstrijski banki čakala tri tedne, da sem dobila novo kartico (prejšnjo po neumnosti preklicala:(
tako, da je čisto možno, da ti bo ista firma pošiljala kartice, tudi, če boš banko menjala
Nemogoč delovni čas, počasni kot polži, ko sem potrebovala kredit, so mi tako zakomplicirali, da sem se samo v KBM preselila. Imajo non – stop odprto, povišan limit lahko preneseš k njim, kredit uredijo v dveh dneh, njihovo elektronsko poslovanje je dosti bolj varno, kot pri NLB, mene v glavnem NLB ne vidi več.
Če pogledam na tole http://www.nkbm.si/organizationoffice.aspx?organizationid=375 stran, nikjer ne najdem non-stop poslovalnice.
Povišan limit lahko preneseš tudi iz drugih bank v NLB.
Če pogledam na tole http://www.nkbm.si/organizationoffice.aspx?organizationid=375 stran, nikjer ne najdem non-stop poslovalnice.
Povišan limit lahko preneseš tudi iz drugih bank v NLB.[/quote]
Poslovalnica Ajdovščina in Vipava ima non stop urnik. Poglej malo bolj.
Neumene primerjave delate med bankami. Kot bi rekli: v npr.Mercatorju so pa vse prodajalke počasne, zadirčne, neprijazne,…V npr.Tušu je pa vse najbolj poceni,dobro, ….v Šparu so pa cele dneve odprti, naredijo vse kar želiš,…Vsaka poslovalnica (v mojem primeru trgovina)je pojem zase. Nekje so prijazni in ustrežljivi, drugje pa zoprni in tečni. Pa naj bo Probanka, A banka(kolegica je ravno odšla od njih). ….Zakaj pa ima potem NLB največ komitentov, če so pa tako zanič?!? Meni je NLB najboljša. Nimam nobenih problemov in jih nikoli nisem imela.
Po novem lahko banko brez problema zamenjaš. Greš na banko, ki si jo izbral, poveš, da bi odprl račun, oziroma prenesel poslovanje na njihovo banko in oni ti bodo vse uredili. Združenje bank Slovenije je izdalo zloženko “Pravila in postopki za zamenjavo banke”, kjer si lahko to prebereš. Imeti pa bi jih morali v vseh bankah na vidnem mestu.