Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NLB Klik po novem

NLB Klik po novem

Menda se od jutri ne bo več dalo dostopat v klik brez aplikacije na smartfonu, tako so mi danes rekli na banki. A je to res? A lahko dobesedno prisilijo folk kupovat pametnjakoviče?

In če je to tako, a mi lahko svetujete najcenejši možni smartfon, pa kaj še rabim da bo zadeva funkcionirala za prokleto klik aplikacijo.

Kje si to slišala? Na vstopni strani ne piše nič takega.

Danes sem na banki vprašala kako bom dostopala na klik brez smartfona. Uslužbenka mi je rekla da to niso predvideli in da je treba naložit aplikacijo na smartfon.

Tudi jaz na spletni strani ne najdem navodil za uporabo klika brez smartfona. Klicala sem tudi podporo, tam itak ne vejo nič.

Aja in potem še za plačevanje s karticami na spletu da je treba naložit NLBPay. Sem tukaj že pred časom brala da vsiljujejo svoje storitve in aplikacije, zato tudi tukaj sprašujem. Ampak alternativ pa tudi ne najdem na NLB straneh.

A noben ne ve kaj več o tem?

Za vstop v Klik rabiš aplikacijo na pametnem telefonu, lahko je tudi partnerjev, v tem primeru moraš aktivacijo zahtevati prek e-maila in ne direktno na telefon, ker se pač številke ne ujemajo. To nadomesti samo certifikat, še vedno pa ostaja tudi vstopno geslo.
Za navadno plačevanje v trgovinah ostaja vse enako.

prijava v Klik poteka preko app na mobiju.
Kaj pa, ko kdo umre … položnice na TRR pa je treba plačati in so na čakanju na TRR … … mobi pa je uničen .. ali pa ga “dedič” ne more dobiti … tole je ušlo iz normalnosti !!

Saj na klik že od novega leta dalje ne moreš vstopat drugače ko z OTP geslom preko telefona. Ali se je še dalo do sedaj, kdo je imel staro NLB digitalno potrdilo? Tako da moraš naložit klikin na telefon.

Obstaja tudi pošta ali bankomat za plačilo položnic, veš?

Kakšen certifikat? Če misliš digitalni certifikat se to nocoj ukinja.

Se pravi da dejansko alternative ni? Ker nas ni malo ki smartfona nimamo in nočemo imeti. A to vse štima po reglcih, a lahko oni tako silijo folk da kupuje smartfone?

Ja, do danes se je dalo vstopat z digitalnim potrdilom.

A vse banke takole izsiljujejo ali je pri kateri drugače?

Vse. Sama požrešnost, za vsako malenkost kasirajo, če imaš pa denar pri njih, pa obresti nič. Drhal ste sami pripeljali do tega, v času moje mladosti ni bilo tako.

Vsi na fb, ig, monu, a klikin vam je pa znanstvena fantastika? Men je pa fajn, res sem pa pametna, ce ne drugo mam tak telefon, ne vec enega iz pamtiveka.

Lepo te prosim, če se ti da pogledat, če bi bil tale fon dovolj za to kar rabim, se pravi za aplikacijo za klik naložit. Ker več kot 100€ res ne mislim dajat za fon.

https://www.mimovrste.com/telefoni-na-dotik/wiko-y51-telefon-siv

DH ima izgleda še vedno digitalno potrdilo.

Vse. Sama požrešnost, za vsako malenkost kasirajo, če imaš pa denar pri njih, pa obresti nič. Drhal ste sami pripeljali do tega, v času moje mladosti ni bilo tako.
[/quote]

To je svoboda za katero smo se borili. Baje.

Mobile aplikacije se dajo tudi na računalnik poinštalirat preko Android emulatorjev.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Ampak kaj pa če si teleban?

A torej se še da z OTP geslom? Iz računalnika, ne telefona.

Ampak kaj pa če si teleban?
[/quote]

https://www.guru99.com/best-android-emulators-mac-windows.html

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

[/quote]

Meni so danes na banki rekli da se to z jutrišnjim dnem vse ukinja. Samo še aplikacija na smartfonu.

Dovolj dober.

Dovolj dober.
[/quote]

Najlepša hvala.

[/quote]
Na računalniku do klika dostopaš z OTP geslom (in seveda še vedno uporabniškim imenom in geslom za tem), ki se ti regenerira na telefonu v aplikaciji klikin.

New Report

Close