NLB prepaid
Bom kar povedal, da sem razočaran.
NLB ponuja predplačniško kartico Mastercard, za nakupovanje preko spleta. Kartica se polni z nakazili na določen TRR, za sklic pa se uporablja serijska št. kartice, ki vam je dodeljena. Jedro problema je polnjenje kartice. Cena polnjenja: 0,75 EUR za vsako polnjenje + 0,40 EUR, če polniš preko NLB klik oziroma 2,40 EUR, če se oglasiš na pultu banke in nakažeš tam.
TRR, na katerega se nakazuje denar, je v lasti NLB oz. odprt pri NLB.
Razlika med polnjenjem preko Klika in preko pulta na banki je v tem, da pri nakazilu na pultu banke obljubljajo denar na kartici takoj, preko klika pa naslednji dan popoldne. Hipotetično to pomeni, da če si napolnite račun danes ob 9:00 zjutri, denarja ne boste videli na kartici do jutri popoldne. In ko bo denar popoldne že gor, bo za prodajalca delovni dan že končan. Transakcija (plačilo) bo vidno šele tretji dan.
Skratka kar hočem povedati je to, da plačilo preko pulta banke dokazuje, da se da vse če se hoče. Da se denar takoj nakazati na kartico, ampak zato pričakujejo 2,40 EUR + 0,75 EUR (skupaj 3,15 EUR za eno nakazilo), če pa boš škrtuh in boš plačal samo 1,15 EUR, se boš pa načakal. Denar, ki si si ga nakazal, znajo iz TRR-ja vzeti takoj, prenakazan pa je šele čez dva dni, tako da si ves ta čas brez njega.
Če bi se lahko zdaj še enkrat odločil, se nebi odločil za to. Men 1,15 EUR provizije za polnjenje računa ni malo, da pa povrhu tega še čakam dva dni na nakazilo, čeprav so dokazal, da lahko tudi takoj napolnijo predplačniški račun, je pa kaplja čez rob. Kot da sem neka drugorazredna kategorija, kjer me zdaj banka s takim manipuliranjem sili v to, da naj se poslužujem njihovega pulta za 2,40 EUR provizije, če hočem hitre storitve.
Včeraj zjutraj sem si nakazal denar, danes še kar nikjer denarja. Prodajalec v tujini mi bo vrat zavil od čakanja na plačilo, men se bo pa zmešalo od čakanja ker vidim da je vseskupaj samo zaradi denarja (odloženo), ne pa ker bi bilo tehnično neizvedljivo.
Očitno ti ne bereš dobro.
Ne gre za pogoje, ampak za nedopustno drugorazredno tretiranje tistih, ki polnijo preko Klika. Ne rečem, da bi bil razlog za zamik tehnične narave, to bi razumel, ampak da gre samo zaradi denarja, to je pa grdo. Če bi bila težava na tretji strani, potem tudi nakazilo na pultu banke nebi šlo hitreje. Nakazuje se na TRR, odprt pri isti banki (v SLO), zato izgovorov za tako dolg zamik ni.
Spoštovani!
Za vse tiste, ki želijo uporabljati predplačnisko kartico zaradi njihovega mizenega finančnega stanja in slabe ocene v SisBonu, mora banka imeti dovolj varnostnih ventilov, da je ne bodo okradli.
Za vse ostale je tu Mastercard:
https://www.nlb.si/mastercard
Jp, pa si se avtor pozanimal tudi kje drugje, pri drugi banki ali zgolj bentiš v tri krasne? Predplačniško mastercard lahko polniš tudi z drugo kartico, ki jo predhodno registriraš, tako da nista le ti dve varianti. Za plačevanje preko spleta je pa absolutno prava izbira, sicer pa poštnine ob kupovanju preko spleta iz tujine tudi niso poceni, pa se nad njimi ne pritožuješ, ne?