Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nlb vita, saj niso resni!!!

nlb vita, saj niso resni!!!

Lani sva začela varčevati preko VITA nlb, po 50 eur na mesec, ena delavka je pač mojega prepričala, da kako je to super.
Letos sva se odločila za odkup, gor je bilo 450 eur, ven pa sva dobila 345. Kar neki namišljeni stroški in sva namesto v plusu, krepko v minusu!!!!

Dobro premislite, preden se podajate v take neumnosti!!

za njih

Vse to sem vedela že ob sklenitvi, pa niti vama ni to nihče prikrival. jaz sem nekaj let nazaj dala enkratni znesek v višini 10.000 € v Vito nekaj pač, danes je gor skoraj 13 tisoč. In tu se neki izstopni stroški ne bodo ravno poznali, nikoli zato niso taka varčevanja namenjane kratkoročnemu varčevanju.

Problem je v tem, da očitno ne vesta, kaj varčevanje NLB Vita sploh je oz. čemu je namenjeno. Za kratkoročno varčevanje si odpri varčevalni račun in polagaj gor denar. Če pa si pri dolgoročnem varčevanju že po enem letu premisliš, pa jasno, da boš v minusu, takšni so pogoji.

Če prekineš prej kot v 10 letih so izstopni stroški precej visoki pa še v dohodnino gre. Vse piše pa tudi svetovalci znajo lepo razložit, če vprašaš. Če bi dajala na običajen varčevalni račun bi morda imela celo kak € več, kot sta vplačala.

zakaj devate drugim denar da “plemenitijo” vaš denar in vam vrnejo z minusom?

bolje potem da ga imate doma, vsaj nominalno boste imeli isto vrednost.

Vse to sem vedela že ob sklenitvi, pa niti vama ni to nihče prikrival. jaz sem nekaj let nazaj dala enkratni znesek v višini 10.000 € v Vito nekaj pač, danes je gor skoraj 13 tisoč. In tu se neki izstopni stroški ne bodo ravno poznali, nikoli zato niso taka varčevanja namenjane kratkoročnemu varčevanju.[/quote]

Imaš prav, vendar žal NLB-jevci ravno s kratkoročnim varčevanjem privabljajo stranke. V smislu, kako lepo si nekdo navarčuje dopustek v enem letu…. In zato je to, kot pravi avtorica, nateg.

Vse to sem vedela že ob sklenitvi, pa niti vama ni to nihče prikrival. jaz sem nekaj let nazaj dala enkratni znesek v višini 10.000 € v Vito nekaj pač, danes je gor skoraj 13 tisoč. In tu se neki izstopni stroški ne bodo ravno poznali, nikoli zato niso taka varčevanja namenjane kratkoročnemu varčevanju.[/quote]

Imaš prav, vendar žal NLB-jevci ravno s kratkoročnim varčevanjem privabljajo stranke. V smislu, kako lepo si nekdo navarčuje dopustek v enem letu…. In zato je to, kot pravi avtorica, nateg.[/quote]

Sorry, ne zagovarjam NLB, ampak meni je bilo eksplicitno poudarjeno, da je Vita smislena le za dolgoročno varčevanje in da prej kot v 10 letih dvigovat nima smisla. Če pa so avtorici lagali, naj pa ukrepa na banki in prijavi referenta.

Imaš prav, vendar žal NLB-jevci ravno s kratkoročnim varčevanjem privabljajo stranke. V smislu, kako lepo si nekdo navarčuje dopustek v enem letu…. In zato je to, kot pravi avtorica, nateg.[/quote]

Sorry, ne zagovarjam NLB, ampak meni je bilo eksplicitno poudarjeno, da je Vita smislena le za dolgoročno varčevanje in da prej kot v 10 letih dvigovat nima smisla. Če pa so avtorici lagali, naj pa ukrepa na banki in prijavi referenta.[/quote]

No mene pa je moja osebna bančnica vsakič, ko sem prišla k njej, masirala s takšnimi zgodbicami. Na vsak način poskušajo izsiliti varčevanja in depozite. Zato sem odprla nov račun na drugi banki in v NLB nimam več opravkov, le preko klika še kaj plačam.

NLB Vita je zavarovalnica, torej tukaj najbrž ni šlo za varčevanje, temveč zavarovanje, en del pa je najbrž naložbeni. Vseeno je to v osnovi zavarovanje, ki je namenjeno, hm, zavarovanju.

Za varčevalne namene obstajajo drugi produkti, samo pozanimati se je treba.

VSI prodajalci, česarkoli že, so naučeni prodajati. Eni bolj uspešno kot drugi, eni bolj pošteno kot drugi. Naša odločitev pa je, ali bomo kar tako na lepe oči verjeli oh in sploh sodelavki ali se malo pozanimali, sploh kadar gre za naš težko prislužen denar.

To, da ste zdaj v “minusu”, je izključno vajina krivda. A to je tudi dokaz, zakaj Slovenci vsakič jovo na novo padajo na piramidne igre in v njih vedno znova izgubljajo visoke zneske.

Mi dva imava to že 6 let, po 7 letih bova nekje na nuli (če odmislim dohodnino), ampak če ne bo krize (izguba službe) potem bo odležalo vsaj 10 let, da ne bo treba plačat davka. Vzela sva zato, ker je bilo to namesto zavarovanja kredita.

Nategavčki! Sam bejž od tega!!!

Tako je – problem je, ko ljudje pred sklenitvijo ne vprašajo svetovalcev in ne preberejo podrobno pogodbenih pogojev.

Dolgoročno varčevanje nima enakih pogojev kot varčevalni račun 🙂

mapak najlažje je priti javkat na forum zaradi lastne nevednosti in neinformiranosti 🙂

p.s. pa nimam pri NLB Vita nič, imam Pri KD, kmalu bo prvo izplačilo po 25-ih letih varčevanja 🙂

Tukaj uradno ni nobenih piramialnih igric – pri prodajanju Herbalife, Amway & C0 izdelkov je pa piramidica, ja. Ti malo mešaš.

rrazen pred časom je bila afera, ko so nekateri uradni agentje Adriatic Slovenica ponujali Onecoin zavarovanja, “pod mizo” v službenem času – to pa je piramida, ja -bolgarska natega .

Da si sposobna napisat tako neumnost, pomeni, da ne veš, kaj sploh vplačuješ. Pri naložbenem zavarovanju šele ob izplačilu veš, koliko “imaš gor”. Lahko pride nova kriza ravno v tistem času, trg krešira, pa boš v krepkem minusu. Kako vas lahko nategnejo. Zavarovalnica pa profitira v vsakem primeru, ker ona si bo svoje pač vzela.
Namesto da bi denar vložila v Krko in vsako leto kasirala dividende – z bistveno manjšimi stroški. Letno bi dobila za svoj denar 500 evrov!

Ne nakladaj!
Osebni bančnik ti bistvene stvari zamolči! Pa ne le to, celo napačno ti vse skupaj predstavi. Meni so namreč le-to predstavili kot varčevanje, ki ga lahko po osmih letih sprostiš brez davka na obresti. VITA je tvegana naložba in goljufija!
Še noben bančnik mi doslej ni dal pogodbe, da jo doma preštudiram in šele nato podpišem.
Vpogleda oz. spremljanje vložka pa itak nimam!
Zadevo ti predstavijo kot dobičkonosno naložbo!

še moja izkušnja, v svarilo drugim, nlb vita zanesljiva se ne izplača nobenemu razen banki. menjam banko takoj in mi je žal da to nisem storila že prej.

Sej je lahko tvoj tastar tud slišu u gustilni da je to u redu. A bo šou zdej jamrat k svojim prjatelčkom, da se je pustu prepričat. Naj prvo prebere kuga podpisuje in se potem usaja.

New Report

Close