Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek NLB Zlati ali modri (navadni) račun?

NLB Zlati ali modri (navadni) račun?

Zadnje čase je trend zlatih kartic. Po mojem so stroški vodenja previsoki, zato razmišljam, da bi vzela navaden račun, torej modro kartico.

Ali morda kdo ve, koliko imam lahko pri povprečni slo plači limita na navadnem računu?? N zlatem vem da ga je 2000 €.

Jaz sem ga imela od začetka pa nato celih 12 let 30.000 sit. Nisem tip, ki bi rabil minus, a se mi je vseeno zdelo zamalo, da je tako malo.

Zlari račun se ti pogojno ne ravno splača, ampak ni tako drag, če uporabljaš limit. Ker v tem primeru imaš avtomatsko 2000, ni treba non-stop podaljševati in ni stroškov odobritve. Če pa posluješ brez, je pa to metanje denarja skozi okno.
Pri navadnem je limit dvainpolkratnik plače, če kaj vem, s tem da ti računajo menda 2 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} stroškov za eno leto.

Ma to je NLB. Drugje je drugače, na srečo.
Jaz zlate kartice ne plačam dodatno. Na navadno imam pa limita 5x osebni dohodek. Na to seveda plačaš obresti ampak včasih pa zelo prav pride.
Pa tudi odobritve ne plačam.

Se pa da po moje tudi na nlb zmenit ta višji limit, če imaš seveda višje dohodke. Vsaj logično bi bilo da se da.

Ja res, NLB še ni skapiral , da so skoraj vse druge banke ugodnješe. Predvsem tuje.

Jaz imam navaden račun pri NLB – zlata kartica se mi zdi nepotreben strošek, glede na to, da se tudi pri NLB da vse dogovoriti. Ko sem rabila malo večji limit, so brez problema odobrili – vsaj na naši enoti vsakega obravnavajo zelo osebno in če se ti mudi, ti limit odobrijo tudi z danes na jutri.

Drugače pa nisem nek pristaš limitov – ker je to samo potuha in najdražja vrsta kredita.

________________________________________________ Prave kritike so zasnovane na trdnem prepričanju ali znanju.

Ne maram zlatega računa, da se že na daleč vidi kakšno je stanje na TRR-ju, pa še stroški vodenja so višji, ni računice.

lp

Če še nisi komitentka NLB, potem ti svetujem, da pogledaš drugje, preden se odločiš.

Sama imam že nekaj časa zlati račun pri njih, vendar jih bom v kratkem ukinila v celoti, le da se mi izteče kredit. Limit sicer pride prav sem in tja pri večjih nakupih, načeloma pa se ti zlati račun ne splača, če ne misliš veliko koristiti uslug svojega osebnega bančnika (moj je milo rečeno en navaden kekec).

Mož ima zlat račun, ker so mu ga svetovali v banki – po eni strani so stroški malo višji, po drugi pa ima kar nekaj ugodnosti, med drugim je za stanovanjski kredit nekoliko nižja obrestna mera, kar sva potrebovala, višji limit, imamo svojega finančnega svetovalca, ki je vedno isti in te pozna, ima popust na nekatere samoplačniške preglede itd.

Jaz imam zlati račun in mislim, da je tako kot je rekla Tinkara. Nekaj ugodnosti kljub temu, da je vodenje dražje pa vseeno je. Imam svojega osebnega svetovalca, že po telefonu ali e-mailu lahko uredim veliko stvari, ugodneje pridem do doloćčenih premostitvenih sredstev in ja, predvsem sem dobila na račun zlatega računa ugoden stanovanjski kredit. sem pa komitent Nove LB odkar hodim v službo, to pa bo skoraj 12 let.

LP Maja

Lep pozdrav !

pri drugi banki imaš osebnega svetovalca če presegaš nek limit pri plači (urejaš stvari po telefonu, mu pošlješ mail) tudi če nimaš zlatega računa – imajo bolj osebno obravnavo.

Koliko pa moraš imeti mesečnega priliva, da ti odobrijo zlati račun?

New Report

Close