Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek no frost hladilnik, nabira se led

no frost hladilnik, nabira se led

Imamo 6 let star kombinirani hladilnik/zmrzovalnik, no frost.
Že nekaj mesecev opažam, da se v spodnjem zmrzovalnem delu na zgornjem predalu nabira led.
Prav tako opažam, da se npr. žemlje ki jih damo zamrznit, niso dovolj trde. Pri mesu tega ne opazim.
Prosim mogoče mi ve kdo povedati, kaj bi bilo narobe razen servis. Lp

Iz lastnih izkušenj, znamka – Electrolux :
pri nas je zaštekal ventilator in posledično ni zrak krožil okrog, zato se je nabiral led. Probaj odtalit zamrzovalnik in mogoče se bo ventilator “vzbudil” oz. odtalil.

Ja saj naš je tudi elektrolux. Hvala.

eee je prav nofrost ali low frost?

odklopi hladilnik za 24 ur, ga pusti na sobni temp in to bi moralo pomagati

malce za dušo.......https://www.facebook.com/stvari.ajdovscina/

Piše fresh frost free.

Ja če je electrolux pa je sigurno to … glede na to, da imaš že nekaj časa tak problem, zna biti, da je kompresor tudi kaj “fasal” poleg elektronike, tako kot pri nas.
Zaradi pogostejših vklopov in max. delovanja se bo življenjska doba kompresorja postopoma skrajšala…po 9 letih smo ga odpeljali na odpad.
Škoda, pa take lepe LED-displejčke je mel 🙂

izklopi iz štroma za 24 ur, pusti vse odprto, potem pa ga ponovno zakurblaj. Če bodo težave z ivjem, potem bomo (se bo) reševal onaprej. najprej 24 urni tretma na sobni temperaturi

Pri nas imamo isti problem. Extralux no frost. Led oz. ivje se nabira v zgornjem/prvem predalu na vrhu. Smo probali tudi izklopiti za več ur, pa je isti problem. Izkušnje in pomoč prosim.

Imam beko hladilnik no frost, popolnoma nič ledu in ivja nikjer ne vem no očitno ima samo elektrolux tak problem , zdaj odvisno če je no frost ali samo low frost potem je normalno , da se kje kaj nabere.

preveri najprej luknico za odtok konenza v hladilniku. Ali je guma na vratih okej, je trda poškodovana? na koliko imate nastavljen hladilnik, zamrzovlanik?

hladi v redu, ali so tudi tam kaki simptomi nepravilnega delovanja?

preveri najprej luknico za odtok konenza v hladilniku. Ali je guma na vratih okej, je trda poškodovana? na koliko imate nastavljen hladilnik, zamrzovlanik?

[/quote]

Pred leti so se mi povesila vrata omare v kateri je bil vgradni hladilnik/zmrzovalnik. Posledica tega so bila priprta vrata hladilnika in se mi je dogajalo enako – led se je nabiral.
Ko sem zamenjal defektni tečaj vrat omare in na novo nastavil vodilo vrat hladilnika, težav z ledom ni bilo več.

Prejsnji teden se je zacel nabirat led okoli notranjega ventilatorja. Prisel servis in 150 eur je slo. Je pa Liebherr 2014.

Nabavi smo malo več svežega mesa. Opazila sem, da v predalih meso v notranjosti zamrzne, dočim
v delu predala, cca 15 cm pred vrati, zelo slabo zamrzuje,
Kaj bi bila lahko problem guma.
Kakšen strošek je menjava gume.

Pri nekaterih hladilnikih ( npr Whirlpool) se ne da zamenjati samo guma okoli vrat – je treba cela vrata zamenjat….

Problem, kot ga imaš ti, nastopi pri hladilnikih, ki nimajo predala-funkcije hitrega zamrzovanja, ko vložiš noter večjo količino živil.

[/quote]

moj no frost je bil odtajan v prejšnjem mrazu in je zmrzovalnik ta hip še ok. Sicer je bilo na špiralah kar velko ledu. Je pa zdaj, ko se vklaplja, en čuden zvok – kot da bi se nekaj podiralo po hladilniku, traja par sekund in začne delati. No pa kdaj vmes nekaj poka. Sicer je tih.

V hladilniku se na zadnji strani nabirajo kaplje, sicer ne tečejo dol, so na steni. Nastavljen je na 4 (je samo en gumb za nastavitev obojega), ker, če je na manj, je recimo pivo neužitno. Guma na vratih zgleda ok.

Star bo 8 let (ERB34033X). Če imate kakšne ideje, sem hvaležna vnaprej.

moj no frost je bil odtajan v prejšnjem mrazu in je zmrzovalnik ta hip še ok. Sicer je bilo na špiralah kar velko ledu. Je pa zdaj, ko se vklaplja, en čuden zvok – kot da bi se nekaj podiralo po hladilniku, traja par sekund in začne delati. No pa kdaj vmes nekaj poka. Sicer je tih.

V hladilniku se na zadnji strani nabirajo kaplje, sicer ne tečejo dol, so na steni. Nastavljen je na 4 (je samo en gumb za nastavitev obojega), ker, če je na manj, je recimo pivo neužitno. Guma na vratih zgleda ok.

[/quote]
Če se nekaj podira v njem, zna bit kaj hujšega, pri meni občasno samo kaka čebela brenči v njem😁, drugače pa težav ni, le ko vedno pozabim vsake toliko tisto luknjo za kondenz spucat, vidim poplavo pred hladilnikom, ampak to je enkrat letno, nič več, vsaj poden takrat pomijem, oziroma del podna.😁😁

[/quote]

to da je blo na špiralah ful ledu ne štima. tega ne bi smelo biti. Je možno da je ventilator robnil, zadaj je hladilnik čist? Guma tesni? So vrata povešena?

Glede pokanja…je možno da je prišel zrak med plin? Plina ma dosti? (hladi v redu, se pogosto vklaplja itd)?

Če se nekaj podira v njem, zna bit kaj hujšega, pri meni občasno samo kaka čebela brenči v njem😁, drugače pa težav ni, le ko vedno pozabim vsake toliko tisto luknjo za kondenz spucat, vidim poplavo pred hladilnikom, ampak to je enkrat letno, nič več, vsaj poden takrat pomijem, oziroma del podna.😁😁
[/quote]

jaz če lukne n eočistim mi gre kondenz na vrata od zamrzovlanika in potem po tleh. Sem pa lukno letos čistil in se mi je del palčke za nabodala ( s tem sem čistil) odlomil in je ostala v lukni. Uglavn zaenkrat mu še nič ne fali….če bo treba pa dobi obisk zdravnika

jaz če lukne n eočistim mi gre kondenz na vrata od zamrzovlanika in potem po tleh. Sem pa lukno letos čistil in se mi je del palčke za nabodala ( s tem sem čistil) odlomil in je ostala v lukni. Uglavn zaenkrat mu še nič ne fali….če bo treba pa dobi obisk zdravnika
[/quote]
A, bejž no, ti tud enako fino orodje uporabljaš kot jaz?😁😁Od takrat, ko mi je kos te palčke ostal notri uporabljam plastične cevke, ki so enake debeline kot te tako fajn palčke za ražnjiče in so menda enkrat v zgodovini priromale s kliničnega centra, v glavnem našel sem jih v hiši, med pospravljanjem, ni važno od kje so.😁😁😁

A, bejž no, ti tud enako fino orodje uporabljaš kot jaz?😁😁Od takrat, ko mi je kos te palčke ostal notri uporabljam plastične cevke, ki so enake debeline kot te tako fajn palčke za ražnjiče in so menda enkrat v zgodovini priromale s kliničnega centra, v glavnem našel sem jih v hiši, med pospravljanjem, ni važno od kje so.😁😁😁
[/quote]

hja ni blo druzga, pa sm tole vzel. V bodoče se pa slišiva glede teh tvojih plastičnih cevk (če boš mel kako viška in če bo treba lukno spet ribat)

to da je blo na špiralah ful ledu ne štima. tega ne bi smelo biti. Je možno da je ventilator robnil, zadaj je hladilnik čist? Guma tesni? So vrata povešena?

Glede pokanja…je možno da je prišel zrak med plin? Plina ma dosti? (hladi v redu, se pogosto vklaplja itd)?
[/quote]

hvala 🙂
Zdaj je zamrzovalnik čist, a se že počasi nabira srž. Po mojem videnju guma tesni in vrata niso povešena (kako pa to ugotovim?) . Hladilnik je v “vaservagi” – sem preverila.
A se da plin preveriti in kako? Ker je tih, ga pravzaprav niti ne slišim kako pogosto se vklopi, a glede, da sem pretežno v kuhinji, bi zagotovo zaznala, če bi bilo to pogosto. Danes pokanja še nisem slišala, se je hladilnik ustrašil, ker ga opravljam na MON-u.
Bi rekla, da hladi ok, samo ne vem zakaj bi bile kaplje na zadnji steni hladilnika

hvala 🙂
Zdaj je zamrzovalnik čist, a se že počasi nabira srž. Po mojem videnju guma tesni in vrata niso povešena (kako pa to ugotovim?) . Hladilnik je v “vaservagi” – sem preverila.
A se da plin preveriti in kako? Ker je tih, ga pravzaprav niti ne slišim kako pogosto se vklopi, a glede, da sem pretežno v kuhinji, bi zagotovo zaznala, če bi bilo to pogosto. Danes pokanja še nisem slišala, se je hladilnik ustrašil, ker ga opravljam na MON-u.
Bi rekla, da hladi ok, samo ne vem zakaj bi bile kaplje na zadnji steni hladilnika
[/quote]

če je v vaservagi in vrata ne visijo (niso povešena9 levo desno, potem težav z vrati ni

poskusi gumo na vratih premazati z jedilnim oljem. to naj bi jo naredilo bolj mehko, prožno. zdaj če se ivje že not nabira, bi rekel da ali guma kje spušča pa maš stalno dotok svežega, posledično vlažnega zraka, ali pa ventilatorčk ki je notri nekako ne deluje najbolje. Če se ne motim nofrost zamrzovalniki imajo ventilatorčk za cirkulacijo zraka, ker se mora le-ta “sušiti”.

A se da plin preveriti in kako? Ker je tih, ga pravzaprav niti ne slišim kako pogosto se vklopi, a glede, da sem pretežno v kuhinji, bi zagotovo zaznala, če bi bilo to pogosto.

da manjka plin ugotoviš na način da se pogosto vklaplaj, deluje/hladi, in ne shladi na nastavljeno temp, oz (zelo) težko. Sploh ko vstaviš sveža živila je to opazno.

Danes pokanja še nisem slišala, se je hladilnik ustrašil, ker ga opravljam na MON-u.

katera stena? notranja ali zunanja? V notranosti to ni nič takšnega (za vsak primer očisti luknjo za odvod kondenza in bod previdna – beri moje pa od taplavga poste) , če je zunaj potem ne upareva najbolje (prah, umazanija itd… potrebno bo čiščenje)

No ker je že takšno vprašanje, bom še jaz pristavila svoj lonček. Imam Samsung (žal ne vem modela) kombinirano omaro + zamrzovalnik (ameriški stil, dvojna vrata), je pa menda kondenzacijski ali kako se že temu reče (ima neko škatlo na vrhu), seveda no frost. In tudi se nikjer nič ne nabira kakšen srež ali kaj podobnega. Se mi pa zadnjih nekaj mesecev pojavlja voda (ki potem seveda zmrzne) in sicer priteče od nekod v zamrzovalnem delu, se nabere na spodnjem robu in potem sčasoma priteče pod gumo ven in pod hladilnik. Pod spodnjim predalom v zamrzovalniku se mi nabira led, ampak je jasno videti, da ni srež ampak prav voda zamrzne. To potem vsake toliko časa očistim kar s strgalom za led. Zamrzovalni del sem odtajala, očistila, odmontirala zaščito zadnje stene, vse presesala, pa žal ni nič bolje. Kakšna ideja?

Ma hladilnik tudi ledomat in vodomat? Preveri tesnenje cevke od povezave z vodnim ventilom do hladilnika – objemka na hladilniku za to cevko še dovolj tesni? Pri nas je bilo tako, pri 4. letu uporabe ameriški hladilnik z ledomatom in vodomatom.

če je v vaservagi in vrata ne visijo (niso povešena9 levo desno, potem težav z vrati ni

poskusi gumo na vratih premazati z jedilnim oljem. to naj bi jo naredilo bolj mehko, prožno. zdaj če se ivje že not nabira, bi rekel da ali guma kje spušča pa maš stalno dotok svežega, posledično vlažnega zraka, ali pa ventilatorčk ki je notri nekako ne deluje najbolje. Če se ne motim nofrost zamrzovalniki imajo ventilatorčk za cirkulacijo zraka, ker se mora le-ta “sušiti”.

A se da plin preveriti in kako? Ker je tih, ga pravzaprav niti ne slišim kako pogosto se vklopi, a glede, da sem pretežno v kuhinji, bi zagotovo zaznala, če bi bilo to pogosto.

da manjka plin ugotoviš na način da se pogosto vklaplaj, deluje/hladi, in ne shladi na nastavljeno temp, oz (zelo) težko. Sploh ko vstaviš sveža živila je to opazno.

Danes pokanja še nisem slišala, se je hladilnik ustrašil, ker ga opravljam na MON-u.

katera stena? notranja ali zunanja? V notranosti to ni nič takšnega (za vsak primer očisti luknjo za odvod kondenza in bod previdna – beri moje pa od taplavga poste) , če je zunaj potem ne upareva najbolje (prah, umazanija itd… potrebno bo čiščenje)

Ne z oljem, glicerin je prava zadeva za gumo na vratih hladilnika, avtomobilske gume okoli vrat, brisalce, ipd za “podaljšat življenje” in vzdrževat……
[/quote]

New Report

Close