no pa imamo nove cene računov za elektriko
imam stanovanje, kjer samo spim, potrošnik energije samo min. luč in računalnik ponoči. poraba vedno ista. strošek za porabljeno elektriko samo 14 centov. ja prav ste prebrali. ostalo vse, kar še zaračunajo zraven.
pred regulacijo je bil račun 13, potem sem ga imela devet, deset, prejšnji mesec samo 6?!?!?!??! tokrat pa 16 eur!!!!! pri popolnoma isti porabi.
Ja, saj se je vedelo, z novimi sistemom so prišle višje fiksne omrežnine in nižje omrežnine na porabo. Če nič ne porabiš, pozimi dražje, če več porabiš, se ti to lahko pokrije.
Ta višja fiksna omrežnina je samo za november, december, januar, februar. Ostale mesece spet nižja, tako kot je bilo novembra na oktobrskem računu.
pred regulacijo je bil račun 13, potem sem ga imela devet, deset, prejšnji mesec samo 6?!?!?!??! tokrat pa 16 eur!!!!! pri popolnoma isti porabi.
Zdaj si pa zračunaj.
Stari sistem, če praviš približno 10 € na mesec = 120 € na leto
Novi sistem: 16 x 4 mesece + 6 x 8 mesecev = 112 € na leto
Čez celo leto si z novim sistemom na boljšem, pozimi na slabšem.
Pa dobr, da se vam da gledat, kok ste mel elektriko julija, pa kok zdej. Mamo jo tok, k jo rabimo. Vsa perem pomivalca ponoci. Perem ponoci. Oz vse po 22h. Enako bom pocela sedaj. Ce mi pase, bom pac luc prizgala, pa cao miki. Ne mislim bit, kot v eni jami. Zdele je veseli december, imamo smrekico, kaj naj jo ugasnem ali kaj? Da bom par centkov prisparala? Zivela bom enako, kot prej. Vse gre gor, pa ce se na glavo postavimo. Zal.
Anonimno 8189, 04.12.2024 ob 22:37
Pa dobr, da se vam da gledat, kok ste mel elektriko julija, pa kok zdej. Mamo jo tok, k jo rabimo. Vsa perem pomivalca ponoci. Perem ponoci. Oz vse po 22h. Enako bom pocela sedaj. Ce mi pase, bom pac luc prizgala, pa cao miki. Ne mislim bit, kot v eni jami. Zdele je veseli december, imamo smrekico, kaj naj jo ugasnem ali kaj? Da bom par centkov prisparala? Zivela bom enako, kot prej. Vse gre gor, pa ce se na glavo postavimo. Zal.
Pač sem šla gledat, ker ni bilo nobenih sprememb. In se uporablja isto vse skozi. Pa dobr no, sitnoba 😅☺️☺️☺️
Mene čist mal športno zanima kolk bo no, tko k spremljam mal cene pa to. No sicer mamo bajto, v dva štuka, pa se ne špara zdej ne vem kaj, povprečen račun pozimi je bil 110 evrov zmeraj…sploh zdej k so tastari v penziji itak to skoz vse laufa. september je bil nižji račun glede na lansko leto in vse porabe, pa da zdej vidimo….