Najdi forum

Splash Forum Politični čvek NOB ali revolucija

NOB ali revolucija

Puščat osebnih podatkov na tozadevnih forumih, gospod Maks.
Tudi ni nobene potrebe pri registraciji navesti pravi mail naslov.
Če pa že, se ga da pa skriti…

p.s.
Zgolj dobronamerno opozorilo enega bralca pisem bralcev… 🙂

Kdaj?[/quote]
Ko niso dovolili napisati na grobiščih: ….žrtve revolucije….
je bila kar pestra debata v parlamentu med leti 2000 in 2004….[/quote]
ni ravno v navadi, da bi na spomenikih pisal vzrok smrti.
Če pa že, bi moralo pisat : ….umrli, ker so zvesto služili Hitlerju….

Bo pač moje božje kraljestvo :-))))

Ko niso dovolili napisati na grobiščih: ….žrtve revolucije….
je bila kar pestra debata v parlamentu med leti 2000 in 2004….[/quote]
Če pa že, bi moralo pisat : ….umrli, ker so zvesto služili Hitlerju….[/quote]

Kaj pa naj napišejo na spomenik žrtvam po vojni zrežiranih procesih, recimo na dahauskem procesu?

Če pa že, bi moralo pisat : ….umrli, ker so zvesto služili Hitlerju….[/quote]

Kaj pa naj napišejo na spomenik žrtvam po vojni zrežiranih procesih, recimo na dahauskem procesu?[/quote]
Isto, kot 99,99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drugim umrlim.
Torej ime, priimek, ter datum rojstva in smrti.

Kaj pa naj napišejo na spomenik žrtvam po vojni zrežiranih procesih, recimo na dahauskem procesu?[/quote]
Isto, kot 99,99{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} drugim umrlim.
Torej ime, priimek, ter datum rojstva in smrti.[/quote]

Zakaj pa potem tega ne napišejo na ostale spomenike iz obdobja vojne?

Kako zgleda cirka 100000 imen in priimkov…

http://it.wikipedia.org/wiki/Redipuglia

na spomeniku, ti očitno ni jasno, tako kot še marsikaj drugega ne…

Osebni podatki oziroma pravi ali nepravi naslovi me ne motijo, s temi zadevami se ne ukvarjam. To prepuščam namišljenim intelektualcem v otroških vrtcih. Bolj zaskrbljujoče je, da na tem forumu ni niti enega človeka, s katerim bi na dostojni ravni izmenjal stališča in tako izpopolnil svoje znanje. Kamor se ozrem, vidim sam čvek in zapravljanje dragocenega časa. Še naprej bom sledil vsebini, na zanimive, resne in predvsem poučne prispevke pa se bom z veseljem oglasil.

Torej ime, priimek, ter datum rojstva in smrti.[/quote]

Zakaj pa potem tega ne napišejo na ostale spomenike iz obdobja vojne?[/quote]

A če ti bo umrl kdo od staršev, a boš na spomenik napisal: ime priimek, žrtev raka? (infarkta, aidsa, diareje….)

Zakaj pa potem tega ne napišejo na ostale spomenike iz obdobja vojne?[/quote]

A če ti bo umrl kdo od staršev, a boš na spomenik napisal: ime priimek, žrtev raka? (infarkta, aidsa, diareje….)[/quote]

Sprašujem te zakaj so pa potem na spomenikih po Sloveniji razni vojaški napisi tudi revolucionarni?

Na nekaterih spomenikih so padli označeni kot revolucionarji. To so zapisali takrat, ko se je smelo govoriti o revoluciji. Danes vse spomenike označujejo in nanje pišejo izključno le borci NOB; revolucije ne omenjajo več. Le zakaj?

Maks…ne omenjajo je, da bi njihov boj med vojno bil čist…..oni niso izvajali revolucije, oni so se borili proti okupatorju. Nikoli ne bodo priznali, da so NOB izkoristili za revolucijo……če smo odkriti tudi večina partizanov ni vedela, da so jih mimogrede uporabili kot udarno pest s katero so izpeljali revolucijo.

WildWind ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it.

Ti vrag ti, jaz pa na Jesenicah še zmeraj stanujem na Cesti revolucije.
naj me nekdo razsvetli – katere revolucije?

ugibam… Francoske buržuazne revolucije?

Khmm ampak še na nobenmu spomeniku nism zasledil da so padli označeni kot Hitlerjevi vojaki. Le zakaj? Misliš da bi morali to zapisat?

Načeloma se strinjam z vami, vendar so nekateri komunistični veljaki vendarle priznali, da gre za revolucijo. Tito je leta 1940 v Zagrebu dejal, da se bo partija vključila v vojno le, če bo imela možnost izvesti revolucijo. Kardelj (22.9.1942): Zdaj divja pri nas prava revolucija in državljanska vojna, kjer sodelujejo Italijani kot gledalci. Dušan Pirjevec: Komunisti smo potrebovali revolucijo in pozneje državljansko vojno in smo v tem smislu veseli bele garde. Stane Kavčič: Če bomo nastopali tako ostro, bomo morali postreliti cele vasi. Kidrič Leskovšku: Akcije, akcije in zopet akcije! Čiščenje ozemlja! Utrjevanje oblasti OF! Edvard Kocbek: Ne gre nam več za zlom fašizma, ampak za tisto zadnjo resničnost sveta: posest in oblast! Je potrebno tu še kaj dodati?!

Seveda. Lahko dodaš, da so se nasprotniki komunizma borili za nacizem in fašizem, ki je sklenil izbrisat slovenski narod.

Ne gre pozabiti misel E. Gellnerja: “Le ena stvar je hujša od komunizma, to je stanje po njegovem razsulu.” Ta stavek me večkrat spremlja v mislih, še posebej ko prebiram mnenja tukajšnjih zapisovalcev.

Sej za fašizem in nacizem velja isto, le da dlje traja, me spremlja v mislih, ko prebiram tvoje poste.

Običajen ČVEK!

Ja ja MAKS, s takšnimi bedarijami ne prideš nikamor! In nato postane vse le običajen ČVEK, če si lažnivec in izmeček!!!!

Kdor ni pripravljen poslušati (slediti), mu tudi ocenjevati ni treba.
(Star pregovor, ki so ga na Portugalskem priredili po svoje.)

zakaj pa potem ocenjuješ!!!:))))

Kaže, da se ne razumemo: Moje izsledke ocenjujejo drugi. Moram priznati, da je vaše ocenjevanje zelo laično, neargumentirano in vse “na pamet”. Škoda!

a bejš no, kateri pa, ja hudiča kaj pa taka inteligenca dela med nami, sem ti že napisala, da bom tele tvoje poste poslala zgodovinarjem, morda si bodo pa z njimi lahko kaj pomagali!!!!!!!!!:)))))))))))ti boš pa pripopal kakšen verodostojni dokument katerega oni še nimajo al pa ne vedo zanj, a prov!!!:))))))) na tem forumu se ne bo pisala zgodovina, kaneda!!!:)))))))

New Report

Close