Nobeno stanovanje, kjer je TV center dnevne , ne more biti luksuzno!
To se pa strinjam, avtor. Luksuzna stanovanja imajo tv v omarici, da je skrit, ali pa ga sploh nimajo. Sedežna in fotelji so razporejeni v (pol)krogu, za pogovor, in ne za skupinsko gledanje tv.
Pri nas se pa večini zdi, da večji ko je TV, bolj so “nobel”. Nek se vidi raskoš 😉.
Preden me popljuvate, priznam, da je tudi pri nas sedežna obrnjena proti TV. Za povprečno slovensko družino je zagotovo premajhen, ampak nas to ne moti, ker ni prižgan skoraj nikoli, in s tem mislim res skoraj nikoli. Pralni stroj je tedensko vsaj 3x dlje v uporabi kot TV 😉.
Luxuz pač ni nekaj kar ti določaš. Si vsak sam določi kaj je zanj luksuz. Zame recimo ni tv, ga sploh nimam. Za nekoga je čez celo steno tv. Za nekoga tekoča voda. Za nekoga ogrevanje. Nisi bog da boš ljudem določal kaj je za njih luksuz. Veš kdo ima takšne nagone, da drugim pametuje nekulturno in jih poizkuša ponižati zaradi svojih želja in načina življenja? Nekultivirani prostaki. Ljudje brez življenja. Ljudje z mentalnimi motnjami, ki ne razumejo da nihče noče biti kot on sam. Da ni vzor ljudem.
Nimam luksuza, ampak zame je luksuz, ko sta TV soba in knjiznica locena od dnevne sobe. Dnevna soba ima velik odprt kamin, fotelje in dvosede postavljene v ubliki crke U, za kar je treba vsaj 6×5 metrov. Pod njimi debel in mehak tepih, nekaj visokih rastlin in lepe zavese. Vrata v sobo so dvojna in oblozena za izolacijo. Obvezno je nekaj lepih detajlov in kaksna draga slika. Skandinavski in minimalistini stil sta nasprotje luksuza.
Ena srečno poročena, 07.11.2024 ob 20:10
To se pa strinjam, avtor. Luksuzna stanovanja imajo tv v omarici, da je skrit, ali pa ga sploh nimajo. Sedežna in fotelji so razporejeni v (pol)krogu, za pogovor, in ne za skupinsko gledanje tv.
Pri nas se pa večini zdi, da večji ko je TV, bolj so “nobel”. Nek se vidi raskoš 😉.
Preden me popljuvate, priznam, da je tudi pri nas sedežna obrnjena proti TV. Za povprečno slovensko družino je zagotovo premajhen, ampak nas to ne moti, ker ni prižgan skoraj nikoli, in s tem mislim res skoraj nikoli. Pralni stroj je tedensko vsaj 3x dlje v uporabi kot TV 😉.
Torej ste popolnoma nekulturna družina. Lahko našteješ vsaj nekaj naslovov knjig, ki si jih nazadnje prebrala?
Če že ne gledate filmov, ki so vrhunec umetnosti. Literatura prenešena v zgodbo, slikarstvo v sliko, poezija v atmosfero, plus glasba. Torej vrhunska združitev umetnosti. Zato mora bit TV središče dnevne sobe.
Mogoče imate vsaj ljubezen v družini in se radi družite, če že niste intelektualni in kulturni.
vidim, 07.11.2024 ob 20:34
Torej ste popolnoma nekulturna družina. Lahko našteješ vsaj nekaj naslovov knjig, ki si jih nazadnje prebrala?
Če že ne gledate filmov, ki so vrhunec umetnosti. Literatura prenešena v zgodbo, slikarstvo v sliko, poezija v atmosfero, plus glasba. Torej vrhunska združitev umetnosti. Zato mora bit TV središče dnevne sobe.
Mogoče imate vsaj ljubezen v družini in se radi družite, če že niste intelektualni in kulturni.
Mogoče pa res, tudi neintelektualci moramo imeti neko svojo zabavo, če nas že TV ne izobražuje ;). In ne razsvetljuje našega pustega duha.
Ena srečno poročena, 07.11.2024 ob 20:52
Mogoče pa res, tudi neintelektualci moramo imeti neko svojo zabavo, če nas že TV ne izobražuje ;). In ne razsvetljuje našega pustega duha.
Kultura je zate zabava? No verjetno si samo Kmetijo po TV videla in potemtakem ne veš niti kaj je kultura.
V razumevanje kulture je treba vložiti trud, miselni napor in se soočiti z stvarmi v svoji notranjosti, ki niso ravno prijetne.
Toda kaj ti to razlagam, saj seveda nič ne razumeš.
Ali vsaj kakšno mehko vezano knjigo iz Felix knjigarne preberete?
Kultura je zate zabava? No verjetno si samo Kmetijo po TV videla in potemtakem ne veš niti kaj je kultura.
V razumevanje kulture je treba vložiti trud, miselni napor in se soočiti z stvarmi v svoji notranjosti, ki niso ravno prijetne.
Zanimivo, da te vsa tvoja silna kultura ni uspela ozdraviti snobizma.
culture, 07.11.2024 ob 21:12
Zanimivo, da te vsa tvoja silna kultura ni uspela ozdraviti snobizma.
Ne gre se zato. Ampak zato, da pišem ta komentar točno določeni osebi.
Koki
Pol smo mi totalni kmetavzarji. Imamo ogromen tv v dnevni, v obeh sobah od otrok sta tud velika tv, v spalnici imava tud velik tv, v mansardnem stanovanju prav tako, v fitnesu ponovi vajo. Edino v sobi za goste in pisarni ga ni. Gledam ga pa nikoli oz zelo, zelo redko. In kaj mu morem-descu namreč? Čisto nič. Vtakne tv če se le da povsod. No pa v knjižnici ga ni… in ga tudi ne bo.
culture, 07.11.2024 ob 21:17
Ne gre se zato. Ampak zato, da pišem ta komentar točno določeni osebi.
Ker se imas za vecvredno od te tocno dlocene osebe. In to je element snobizma.
Ne. Samo škodljivcev ne prinesem. Rakov tumor tega foruma si. Ni to prosta za Frustracije in izživljanje. Če pa to počneš, potem to dobiš od mene v isti meri nazaj.
- Imam enosobno stanovanje, seveda to ni luksuzno je pa moje. Torej se zanj placala izdaten kupcek denarja. Bilo je vecini opremljeno, skoraj nova oprema, razen sedezne garniture in postelje, ki bi ze v vsakem primeru zamenjala za novo. Ni pa to bil moj stil, nekaj sem se morala predelat, da sem zadovoljila svoje potrebe in uredila tako, da bo meni prav in udobno. TV mors nekam dat, oz. ga das tja, ko teb ustreza. Eni ga dajo v kuhno, drugi v spalnico, torej komu kam pase. Ce ze gledam TV, fajn film, prav tako sporocila, a je kaksna razlika, ce tega ne beres na internetu. TV mi pase, ce je prizgan, nastimm radio tako preslisim vse nezazeljene zvoke iz sosednjih stanovanj. Nikakor si ne zelim sedet na kuhinjskem stolu ali kaksni neudobni fotelji in gledat film, pac lepo lezim na udobni sedezni in obenem pocivam. Posteljo, sedezno sigurno menjujem pogosteji od tistih, ki imajo bistveno vec pod palcem. Veliko modernega pohistva sploh ne nudi udobja, ki je meni v prvi vrsti. Imam razlicen krog poznanstva, veliko po sluzbeni dolznosti, raje ne povem, kako imajo doma urejeno oz. nimajo. Denarja je kolk ces, sami u.d.inz., zdravniki, programerji. Tretja generacija, ki zivi na podedovane, obnovijo samo tist, ce kaj crkne. To v kaksni zanemarjeni lukni zivijo, brez vsake kulture bivanja, nima pomena, po vase je bolj pomembno, ce cim vec berejo, so nacitani, samo taksna oseba je ineligentna, nacitana, ce je slucajno naduta, ji ni za zamerit.
rok-1, 07.11.2024 ob 21:29
He, he… pri nas je pa TV center! Meni čisto dovolj – je pa za vse; od table za recepte med kuhanjem, do centra za glasbo po celotnem ozvočenju, ambientalnih slik, prenosov česarkoli – tudi knjig – s serverja oz drugih računalnikov, itd.
Od preveč luksuza bi me bilo hitro konec…
- 🙂👏
Anonimno 1798, 07.11.2024 ob 21:44
Pol smo mi totalni kmetavzarji. Imamo ogromen tv v dnevni, v obeh sobah od otrok sta tud velika tv, v spalnici imava tud velik tv, v mansardnem stanovanju prav tako, v fitnesu ponovi vajo. Edino v sobi za goste in pisarni ga ni. Gledam ga pa nikoli oz zelo, zelo redko. In kaj mu morem-descu namreč? Čisto nič. Vtakne tv če se le da povsod. No pa v knjižnici ga ni… in ga tudi ne bo.
Mimogrede… če kdo ne ve, kaj je “humble bragging”, je zgornji post odličen primer!