Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nočem pošiljke, ki sem jo naročila

Nočem pošiljke, ki sem jo naročila

No tako. pred dnevi sem naročila manjšo stvar preko interneta. Že predtem sem večkrat naredila enako. Vedno so poslali na mojo matično pošto, šla sem na pošto dvignit in plačat . vse ok.

Zdaj pa mi naenkrat pošiljajo paket po hitri pošti. in me obveščajo po sms.u, kdaj bodo dostavili domov.
Ker sem 3 dni odsotna, jih kličem že celo jutro, pa jih ne morem nikakor dobit, skoz neke avtomatske tajnice, skratka ne moreš jih priklicat, da bi jim povedal, da mi naj pripeljejo paket na drug naslov.
Gre za slovensko firmo.

Tako sem jezna, da zdaj tega paketa najrajši sploh ne bi več prevzela.
Kaj sledi, če se bna njihovo obvestilo o paketu ne odzovem in paketa enostavno ne prevzamem.
Res so mi dvignili živec..

po zakonu imaš pravico 14 dni po nakupu (v tvojem primeru po nabavi) odstopit od pogodbe brez razloga, ker gre za pogodbo na daljavo.

ne rabiš prevzet, lahko zavrneš pošiljko. moraš pa pisno obvestit firmo, da odstopaš od nakupa

Te stvari tudi meni dvignejo pritisk. Naročim in potem se 4 dni lovimo, kam naj dostavijo in kdaj.

Da jim pa pošlješ mail ali sms, pa ne gre?
Jim razložiš, da so telefonsko nedosegljivi in da naj te pokličejo, da se zmenite?

Tut hitra pošta pušča listke v kaslcu če te ne dobijo. Pustijo na tvoji pošti paket.

nič ne puščajo paketov na pošti vse hitre pošte.
pustijo jih tam, kjer imajo dogovor. lahko v svojem centru, lahko na kakem pogodbenem mestu, lahko tudi na pošti, če imajo s pošto pogodbo o tem.
je pa res, da pustijo obvestilo
dpd pri nas pušča na eni bencinski črpalki…

Ja točno tako, pri nas pa v privat trafiki v prvem večjem kraju v bližini. Funkcionira brez problema.

Govorim za hitro pošto pošte slovenije. Delam za njih. Tut gls pusti pr nas.

hitrih pošt je mali milijon….
je pa valjda, da bo HPPŠ pustila na pošti…

če nočeš prevzet paketa, ga pač ne greš iskat in po parih dneh ga oni vrnejo nazaj. Nobena umetnost Tud pri nas smo že parkrat tako nardil. Sploh nobenemu nismo javil. Enostavno, ga ne greš iskat.

prav gotovo greza DPD. ti so tako leseni da bog se usmili. Kadarkoli kupujem prek neta posebej označim, da nočem preko njih. Jih ne prikličeš zlepa, če se pa že uspeš zmenit z operaterjem, pa tega ne pove šoferju in spet trajba tist paket in zvoni sosedom. Ja p***, nočem da mi sosedje prevzemajo pakete. In da mi jih vozijo v neke trafike.

Jaz sem pred časom naročila paket. Dostava je bila od GLSja. V nabiralniku je pustil listek, da me paket čaka na črpalki. Tega paketa na črpalko nisem šla iskat. Zadnji dan (preden so imeli namen paket vrniti pošiljatelju) so me še enkrat obvestili preko telefona da bodo prinesli in sem samo rekla, da paketa ne bom prevzela, ker sem se premislila in so ga sami vrnili nazaj. Če pa se zadnji dan ne bi javila na telefon, bi tudi v tem primeru oni sami vrnili paket.

Uf, me strese – mimo teme –

Samo vrne, ne vrne nazaj (ste že kdaj slišali, da se nekaj vrne naprej?)

Saj vem, ampak vseeno, ne morem, da ne bi.

Imaš srečo, da imaš plačilo po povzetju. Če ne bi, je velika verjetnost, da bi paket zdajle imel kakšen tvoj sosed.

Prevzemi pa vseeno. Firma, kjer si naročila ni nič kriva, da so dostavljalci smotani.

Sama sem enkrat našemu poštarju Bojčiju tudi dvignila živec….khmm…. no saj veste kateri…. Pa je potem kar rad prihajal k meni, tudi če ni bilo pošte zame. Oh, kje so tisti časi…

meni se zdi neodgovorno, da paketa ne prevzameš. saj zato pa na ebay-u vse manj pošiljajo v Slovenijo; zaradi takih cvetk, da ne bo dvignila paketa, ker ji je dvignilo pritisk, da so ji paket želeli dostavit do vrat – kar je paravzaprav poanta internetnih nakupov!

na ebayu plačaš vse, preden ti sploh pošljejo,če pol ne prevzameš, je čisto tvoj problem….

ti še v življenju na ebayu naročilo nisi…

Ja, to je pa res pošteno in hvalevredno. Kakšni ste eni ljudje …samo na svojo rit mislite. Zato je pa tako na tem svetu. Najprej naročiš, potem ne greš dvignit. Zakaj že?? Ok, si si premislil. Ampak, da bi javil, pa ne, al kaj?? Če bi javil, bi naredil vsaj nekaj dobrega za pošiljatelja.

Me zanima, kako bo zdaj s takimi, kot si ti, zdaj ko so davčne blagajne. Še večje sranje.

Jaz imam pa z DPD dobre izkušnje! Vedno pokliče pred dostavo in se kar s šoferjem zmenim, kje mi bo pustil paket, če me slučajno ni doma. Nikoli problema!

Mar ta presneti DPD nikjer v Sloveniji ne dela kot bi bilo treba, sem mislila da je samo v našem koncu tako..

New Report

Close