Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nočen novega računa na NLB. PIKA!

Nočen novega računa na NLB. PIKA!

Saj že imam strao pogodbo in računa..
kaj bi spet radi..za posrat..

Jebe se banki kaj hočeš ti!
[/quote]

men se pa jebe za NLB
sem že pred 20-imi leti šel stran :)))
če bi vsi tako nardili, je že zdavnaj ne bi bilo in ne bi eni kredite jemal, davkoplačevalci pa jo vedno dokapitaliziral, kakor se moderno temu reče .)))

men se pa jebe za NLB
če bi vsi tako nardili, je že zdavnaj ne bi bilo in ne bi eni kredite jemal, davkoplačevalci pa jo vedno dokapitaliziral, kakor se moderno temu reče .)))
[/quote]
Ma kaj bi financirali domače banke, če lahko tuje. Pa še idiote se lahko delamo na forumih, a ne?

men se pa jebe za NLB
[/quote]
In ti podeželjski “genij” si domišljaš, da bo na drugi banki drugače? Sanja swinja o koruzi……………

seveda je drugače… vse banke kjer je država lastnik so že propadle ali pa so vedno v težavah.
državne banke so dajale kredite brez zavarovanja raznim tajkunom, politikom… dobre tuje banke nimajo teh težav… tudi ostalo je bolj godno… še v časih pred krizo, so bile obreti za vezan depozit cca 2{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, drugje preko 5 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}…. in tud ostali stroški poslovanja so nižji, pa prijaznost do strank v NLB je pod vsakim nivojem…

Imajo se za najuspešnejši Team, po branju v enem članku na 24 ur. Na bruhanje ti mora iti, vsakemu normalnemu Slovencu, da te lahko imajo za tako budalo. Zaprla sem račun iz golega principa. Če jutri pade kaj v to banko in jo odnese meteor npr, bi to moral biti največji praznk, zapisan v zgodovino Slo za vse večne čase. Praznovati bi ga morali cel teden, v koledarju bi pa moral nadomestiti Veliko noč.

Tiste dobre tuje banke smo vsi evropski davkoplačevalci reševali pred stečajem zaradi brezglavega kreditiranja Grčije.

Ne razumem kaj ima Pika, ki mirno spi na kavču, opraviti z NLB.

Avtor sploh ne veš kaj ti ponuja NLB. Ne novega račuma ampak stroške bi ti drugače zaračunali. Če nočeš, pojdi tja in ti spremenijo v osnovni RAČUN, in NE paket. Poglej ponudbo drugih bank… Tudi uvajajo pakete. Kako ste tu blesavi…..pri vsaki temi nepreverjena bluzenja berem. Adijo

Ja in v obliki teh “paketov” da se ne skriva podražitev? Se, meni konkretno se bodo bančne storitve podražile. Noben od teh paketov se meni ne splača, ker trenutno plačujem manj. Tako da sori, meni so se zasrali. Sploh pa z načinom – kar enostavno ti pošljejo sporočilo, da bodo spremenili v en ekstra drag paket, ti pa imaš potem 30 dni časa, da se odpoveduješ tej novi pogodbi. Seveda pa moraš na banko. Piše sicer, da lahko urejaš tudi prek klika, ampak očitno ne, ker so mi poslali, da se moram zglasiti na banki. Naj gredo v k…. Še eno leto, pa jih pošljem nekam.

Mene je na prvo žogo tudi pogrelo, ker so mi glede na moje potrebe “izbrali” paket za skoraj 10 evrov na mesec in me je kap!
Ampak če prav razumem, ni provizije za UPN, eno odloženo kartico (visa, mastercard) in še par stvari. Jaz imam samo položnic sigurno okrog 20 na mesec, če ne več. Me pa zanima, če bo to res tako ostalo oziroma ali bo dejansko zame ta paket cenejši na mesečni ravni, kot je vse skupaj zneslo doslej. Ker recimo vmes so blazno podražili ročno vnesene trajnike, na 1 evro za trajnik!!!! Ko sem to videla, me je kar šok. Potem so mi nekaj časa zaračunavali pretvarjanje valute, ker včasih plačujem na netu v funtih (britanske trgovine imajo čudno pretvarjanje cen in so v evrih za cca 10 procentov višje), to so potem nehali.
Tako da se hudo bojim, da je prelepo, da bi bilo res.

Davkoplačevalci smo podarili v to banko 15 milijard, je prav, da se dodatno vlagamo. Stranke si pridobivajo z novimi upi, z odlogi plačil, a komu se to splača. Nikomur, ker plačate morate, zavajanje je najslabša možna strategija, kar jih je. Ne bi jim nasedel , več ne.

Nlb ima ponovem nov izgled njihovih poslovalnic. Vabijo nas, da si sami pridemo pogledat, kaj bomo sedaj s temi “novimi paketi” financirali. Prenova je bila velik zalogaj in bum, paketi in njihova vrednost, so temu primerni!

Meni tudi ni najbolj jasno. Naša Pika pa je šla ravno na potep k sosedovemu Reksu.

Mene je na prvo žogo tudi pogrelo, ker so mi glede na moje potrebe “izbrali” paket za skoraj 10 evrov na mesec in me je kap!
Ampak če prav razumem, ni provizije za UPN, eno odloženo kartico (visa, mastercard) in še par stvari. Jaz imam samo položnic sigurno okrog 20 na mesec, če ne več. Me pa zanima, če bo to res tako ostalo oziroma ali bo dejansko zame ta paket cenejši na mesečni ravni, kot je vse skupaj zneslo doslej. Ker recimo vmes so blazno podražili ročno vnesene trajnike, na 1 evro za trajnik!!!! Ko sem to videla, me je kar šok. Potem so mi nekaj časa zaračunavali pretvarjanje valute, ker včasih plačujem na netu v funtih (britanske trgovine imajo čudno pretvarjanje cen in so v evrih za cca 10 procentov višje), to so potem nehali.
[/quote]

NLB je velika banka in kot taka ti omogoča ogromno storitev (krediti, leasing, limiti, borzno posredništvo, skladi, življenjska zavarovanja, svetovanje, varčevanje, depoziti itd). In te stvari plačaš, pa če jih uporabljaš ali ne, plačaš jih samo zato, ker so ti na voljo.

Če gledaš druge banke (Sberbank, Sparkasse, DH itd), imajo teh stvari manj (nimajo zavarovanj, borznega posredništva, leasinga, skladov, življenjskih zavarovanj), zato so paketi cenejši oz. za isti denar dobiš precej več stvari.

Če te stvari še bolj eliminiraš prideš do banke tipa N26, ki ima brezplačni paket. Sicer ne moreš imeti limitov, kreditov, depozitov, pologa/dvig gotovine itd. a po drugi strani ti omogoča brezplačna nakazila, ter brezplačno MC debetno kartico (brezplačnih 5 dvigov/mesec na bankomatih znotraj EU).

Tako da na koncu je odvisno od posameznika kaj si želi in koliko se finančno pozna in s pomočjo tega izbere pravo banko in pravi paket.

NLB je velika banka in kot taka ti omogoča ogromno storitev (krediti, leasing, limiti, borzno posredništvo, skladi, življenjska zavarovanja, svetovanje, varčevanje, depoziti itd). In te stvari plačaš, pa če jih uporabljaš ali ne, plačaš jih samo zato, ker so ti na voljo.

Če gledaš druge banke (Sberbank, Sparkasse, DH itd), imajo teh stvari manj (nimajo zavarovanj, borznega posredništva, leasinga, skladov, življenjskih zavarovanj), zato so paketi cenejši oz. za isti denar dobiš precej več stvari.

Če te stvari še bolj eliminiraš prideš do banke tipa N26, ki ima brezplačni paket. Sicer ne moreš imeti limitov, kreditov, depozitov, pologa/dvig gotovine itd. a po drugi strani ti omogoča brezplačna nakazila, ter brezplačno MC debetno kartico (brezplačnih 5 dvigov/mesec na bankomatih znotraj EU).

Tako da na koncu je odvisno od posameznika kaj si želi in koliko se finančno pozna in s pomočjo tega izbere pravo banko in pravi paket.
[/quote]

Na DH imam poslovni račun in če bi prenesla poslovanje nanj, ne bi v bistvu nič prišparala, ker imajo prav tako provizijo za vsak UPN. Poslovni račun pa potrebujem. In tega računa nisem mogla povezati s Paypalom (da bi recimo ukinila mastercard in imela samo Paypal – ne morem na DH).

Upam, da se bo oglasil kdo, ki se je malo poglobil v te nove pakete in povedal svoje mnenje.

Ne glede na vse, jaz imam z Nlb se vedno najboljse izkusnje. V mojem kraju, sem vedno zadeve uspela uredit tako, da se je na koncu zame dobro izteklo. Komitent sem ze 22 let in bom ostala.
Med studijem sem si uredila tudi racun na Koprski banki, na kateri so mi zaradi zamenjave z drugo osebo, ki ima enako ime naredili tako sranje, da sem zgubila vse ” bonitete” glede kreditiranja…Zaprla sem racun, oni pa se mi niso niti opravicili, niti me leta in leta niso opozarjali na nic, z izgovorom, ces, da niso imeli moje kontaktne stevilke, ceprav pa naslov na katerega so mi posiljali ponudbe niso pozabili.

[/quote]

Če sicer plačuješ evro za trajnik, se ti seveda splača. Jaz plačujem 25 centov. x 20 (pa kje najdeš toliko položnic???) je to 5 evrov. Evrocard je okoli 25 evrov letno (ali manj saj niti ne vem), torej še 2 evra na mesec. Vodenje računa 2 evra. Se razne prčkarije 1 evrov. Skupaj torej recimo 10 evrov. za 1 človeka recimo, da se splača oziroma si na istem. Če sta pri hiši 2 in eden plačuje vse položnice, se drugemu ne splača več.
Ne vem pa, zakaj v osnovi ne greš na cenejšo banko brez paketa. Imaš vse dvige na bankomatih drugih bank na NLB zastoj?

Meni nekaj res ni jasno: če ti ne pasejo, zakaj ne zapreš računa in greš nekam, kjer se boš bolje počutil?

Glede na napisano bo to kjerkoli drugje, kot na NLB. Ampak, da so pa zaradi pogojev, ki jih ponujajo, nateguni je pa meni, sorry, smešno brat.

Nobena banka nikogar ne drži, da mora biti ravno pri njih (razen ljudi, ki bo sami sebe nategnili in podpisali kreditno pogodbo za 30 let, kjer so hoteli SAMO najnižjo obrestno mero, pozabili pa prebrat vse ostalo in zato zavestno podpisali klavzulo, da bodo pač 30 let pri tej banki). Pogoje imajo javno objavljene.

Ok, vodenje računa je 2,70 EUR/mesec. Ok, niso najcenejši. Vse to so dejstva.

A ti pa delaš zastonj? 🙂

Če sicer plačuješ evro za trajnik, se ti seveda splača. Jaz plačujem 25 centov. x 20 (pa kje najdeš toliko položnic???) je to 5 evrov. Evrocard je okoli 25 evrov letno (ali manj saj niti ne vem), torej še 2 evra na mesec. Vodenje računa 2 evra. Se razne prčkarije 1 evrov. Skupaj torej recimo 10 evrov. za 1 človeka recimo, da se splača oziroma si na istem. Če sta pri hiši 2 in eden plačuje vse položnice, se drugemu ne splača več.
Ne vem pa, zakaj v osnovi ne greš na cenejšo banko brez paketa. Imaš vse dvige na bankomatih drugih bank na NLB zastoj?
[/quote]

Sem pozneje dopisala, da imam tudi poslovni račun na DH. Takrat, ko sem ga odprla, je bila to najugodnejša banka za poslovne račune, ne vem, ali je še. Ampak na poslovnem računu je provizija za vsako položnico.
Poslovni račun moram imeti zaradi dejavnosti, brez tega ne gre. Torej ne bom nič prišparala, če celo poslovanje prenesem na DH (ali katero drugo banko). Če bo res držalo, da bodo UPN brezplačni in članarina za kartico.
Ja, NLB je zvišal provizijo za ročno odprti trajnik (sem botrica) na 1 evro! Sicer je provizija za trajnik za firme nižja.

A pa si ti prepričan, da si prebral vse..

Meni nekaj res ni jasno: če ti ne pasejo, zakaj ne zapreš računa in greš nekam, kjer se boš bolje počutil?
če bi lahko, bi jih steral v kuhac..
pa kamorkol drugam greš..
vse ista banda..

Glede na napisano bo to kjerkoli drugje, kot na NLB. Ampak, da so pa zaradi pogojev, ki jih ponujajo, nateguni je pa meni, sorry, smešno brat.

..imajo razmerje obresti 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} za minus in 0.02 za plus..
a si ti zmešan..
za napčne odločitve..
pa vsi poplačamo..
jaka muda..
to znamo vsi..

A ti pa delaš zastonj? :)

ne, ne delam zastonj..
ampak a veš, moja nadura je le 1.3 normalne ure.. 130{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}
ne 8000x kratnik..
a štekaš..?? lahko ti tud kej narišem..

sem za varianto, ki so jo mel naši starši..
kuverta..
hehe..pa da jih pol vidim..sralce tam za pisalno mizo..
kako se klanjajo da jim “ponudim” moj gnar..
fajn je zdej k morš met nakazna gnar na b. račun..
tud če prec vse dol vzameš..še zmeri plačaš stroške idr sranje..

a pa ti sploh štekaš zadeve..
al si eden izza teh miz..
[/quote]

Kar v easy in delaj po svoje. Ti ne rabiš pomoči in mnenj. Rabiš pa, da se strinjamo s tvojim jamranjem in igranjem žrtve.

Razumemo. 🙂

Sem pozneje dopisala, da imam tudi poslovni račun na DH. Takrat, ko sem ga odprla, je bila to najugodnejša banka za poslovne račune, ne vem, ali je še. Ampak na poslovnem računu je provizija za vsako položnico.
Poslovni račun moram imeti zaradi dejavnosti, brez tega ne gre. Torej ne bom nič prišparala, če celo poslovanje prenesem na DH (ali katero drugo banko). Če bo res držalo, da bodo UPN brezplačni in članarina za kartico.
Ja, NLB je zvišal provizijo za ročno odprti trajnik (sem botrica) na 1 evro! Sicer je provizija za trajnik za firme nižja.
[/quote]

Za SKB je imel včasih poslovni račun 20 evrov, DH pa 3. Kar razlika. Če je ponudba 10 evrov za poslovni račun, je to vsekakor ugodno.

moja NLB je meni iz 1,99 eur na mesec prešla na paket za 3,99 eur na mesec. najcenejši paket, paket za mlade. sem rekla ne hvala in zaprla račun. na unicredit imam stroške 1,90 eur na mesec, imam pa samo izpiske, nič drugega. ne plačujem preko tega račiuna, samo en priliv pride gor in en trajnik je – kredit. več za tako obsežne storitve banke niti ne mislim plačevat. če mi bodo podražili bom šla na tretjo banko.

Eee, to je to, bravo: razmislek, odločitev – akcija. In da se odločiš tako, kot ti glede na tvoje potrebe najbolj ustreza.

Pri takem ravnanju bodo tudi firme morale biti konkurečne, drugače jih bo pobralo.

Jaz sicer kombiniram uporabo Unicredit in NLB. Unicredit videt ne morem, ker je njihovo znanje (za moje pojme, da ne bo pomote) bolj tako tako – povprečno. Imajo pa v pavšalu zame najugodnejši paket uporaba – stroški. Pač grem enkrat na leto tja in se potrudim, da me ni večkrat:)
NLB… Tile so pa “legende”. Najprej je bilo treba dat skozi kake tri, štiri njihove poslovalnice, da sem našel bančnico, ki se ji da ukvarjat s strankami. Tole sedaj je vrhunsko: tako hitre reakcije, da komaj verjamem in spoštovanje popolnoma vsega, kar se dogovorimo. Tudi pogledam ne, koliko ji plačam, ker je njen odnos zame vreden vsakega EUR.

Delavska hranilnica ima ceno paketa za mlade Eyca natanko 0.00000000 €. Zastonj dobiš dodatno še Mastercard (brez članarine!) ,ter vsi dvigi so zastonj na kartico Eyca maš popuste v raznih štacunah, dva trajnika sta zastonj mesečno in dva UPNa.

Skraka DH je očitno edina banka ki se prilagaja konkurenci ala N26, Revolut…. Vsem ostalim na Slo. trgu se jebe, ker bomo zgubo itak krili davkoplačevalci, ko se bodo kar naenkrat vsi znajdli brez komitentov.

New Report

Close