Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nočno hranjenje-koliko časa

nočno hranjenje-koliko časa

Doma imamo skoraj enajstmesečnika, ki ponoči še vedno enkrat zahteva hrano-flaško. Tisti starši, ki ste otroka ponoči nehali hraniti, zanima me, koliko časa je trajalo (koliko noči), da se je otrok odvadil? A je potem, ko je nehal jokat tudi spal celo noč ali se je še vedno zbujal? Hvala za odgovore!

mi smo odvajali od nočnega hranjenja otroke stare 6 ali manj mesecev
kake dve noči je bilo mal krize in potem so spali celo noč

mi pa nismo spali cc 3 leta :))

Jaz moja otroka pri približno 6 mesecih. V dveh dneh oba spala celo noč. Ta dva dneva dobila čaj, par minut protestirala. Ja smo res bile grozne mame včasih.

Naš je pil mleko ponoči do enih 18 m. No, ja, proti koncu se je zbujal za flaško ob 4h ali 5h zjutraj, ob 6h pa vstajamo za vrtec. Potem pa je enkrat njegovo uro prespal in to je bilo to.

Trije otroci, vsi na flaški.
Prva je enkrat pač prespala pri 2 mesecih 6 ur v kosu brez zbujanja in to mi je bil znak, da flaške ne potrebuje. In ji je nisem več dala. Seveda se je še zbujala, do enega 3 leta, večkrat na noč. Do cca. 1 leta jo je umirila duda, potem pa je bilo le nekkašno jamranje, stokanje, zbujanje kar tako.
Dvojčici sta prvi mesec zahtevali hrano na 1 uro, potem na 2-3 ure. Pri nekje 4 mesecih, ko je bilo jasno, da zjutraj nista bili lačni (pojedli zelo malo), sem se odločila, da ju poskusim ponoči umiriti brez flaške. In ja, takoj je spet bilo jasno, da ne rabita hrane, temveč sta imeli potrebo po sesanju. ker zbujali sta se še vedno, enakka frekvenca, le da mi ju ni bilo potrebno nahranit, temveč le umiriti. In spet, zbujali sta se do 2,5 let tudi po 30x na noč, zdaj pri 5 letih 1-2x na noč, kar bolj pomeni, da se zbudita, zahtevata pa ne ravno kaj.

Pri enem mesecu smo nehali z nočnim hranjenjem. Sama se ni zbudila, mi je tudi nismo budili. In smo lepo spali cele noči.

Smo imeli srečo,priznam.

Starejši je imel flašo do 15 meseca, ampak ne čaj ampak mleko, ker čaja nikoli ni hotel piti ponoči. Če sem mu dala čaj pol je bil šele hudič. Mleko je pa imel Aptamil, ker Alpeskega sploh ni hotel. Pol sem pa enostavno tako naredila, da sem mu vsake tolilo časa dala po eno merico manj mleka in na konecu je prišel že skoraj na vodo in čist malo mleka in je ugotovu da to mu ni več ušeč in smo pol hvala bogu znebili se flaše.
Mlajša pa tud tm pri 14-15 mesecov, ampak sama od sebe. Ni nič protestirala k je ni dobila.
Mah različni otroci, različne mame.

Srečno!

Mi malega po navodilu patronažne sestre pustimo, da se sam zbudi, če je lačen. Čez dan se hrani na 3 ure, zadnjič nekje okrog 22.00, ponoči v zadnjem tednu max. 1x na noč. Kot zgleda, ni nobene potrebe, na teži lepo pridobiva. Star je 3 tedne.

Res ste ene neumnice in ne mame, a se tudi ve ponoči prehranjujete, da mislite, da mora otrok ponoči jest. To traja samo 1 mesec, ko potrebuje hrano na 3 ure, potem pa ne več. Saj ni čudno kakšni ljudje zrasejo iz takih otrok, ki jih ne znate ne hraniti, ne vzgajati, pač niste rojene za matere.

diagnoza: pomanjkanje mamine ljubezni.
rešitev: monovke te imamo rade in ti pošiljamo en velik objemček.

Neumnica je zame tista, ki jih na silo odvadi.

Če se je otrok zbudil, pa je še vednojokal, ko je dobil dudo, je dobil flašo z mlekom. Eni tega niso nikoli potrebovali, ker so spali od rojstva celo noč, sin pa do krepko več kot enega leta. In? Zrasli so vsi.

Mirijam saj po eni strani se strinjam, da na silo ne gre. SAmo se mi zadnje dni resno zdi, da gre bolj za navado, kot lakoto. Ker kakšno noč spi recimo do 5ih, 6ih, drugo se zbudi že ob pol enih. Sem pa mogoče preveč “komot” in se mi ne zdi vredno, da bi sedaj jokal cele noči, ko pa ob hranjenju zaspi po parih minutah. Še posebej, ko berem, da se spalne navade pri nekaterih kljub nehranjenju niso spremenile in so se otročki vseeno zbujali večkrat na noč.

A ti točno ob urah ješ? Vsak dan enako in vedno si točno takrat lačna?

YO itak:):):):)

ma saj mogoče sem pod vplivom vseh tistih, ki mi govorijo, da je zdaj pa že skrajni čas, da neha jest ponoči:)

Starejšemu sem nekje pri enem letu začela mleko redčiti z vodo. Ne vem, če je to pomagalo ampak je hitro nehal z nočnim obrokom. Mislim, da malo tudi zato, ker mu ni bilo dobro:)
Mlajši bi pa nočni obrok prespal, pa kakšnega dnevnega preskočil ampak ga zbujamo, ker še tako komaj spraskamo 90-100ml mleka na kilo teže. Ima ša 4 mesece. Tako, da nikoli ni čisto prav ampak če ni hujšega je čisto ok 🙂

Morda še ena malenkost, ki pride v poštev.
Če otrok ponoči zahteva hrano, ker je res lačen, potem morate vedeti, da če boste ukinile nočno flaško (ali dojenje), to pomeni, da morate tisto količino nočnega mleka nekako pridružiti dnevnim obrokom. Se prav spomnim, da ko je nehala jesti ponoči, sem podnevi uvedla en dodaten obrok. Kolegica se je pa striktno odločila nehati hranit ponoči, pa še tekom dneva med mlekom povečevat udeležbo čaja, da bo ja otrok pojedel manj mleka… rezultat, jok in nenapredovanje na teži.

Sprašujem zato, ker opažam, da bi nekateri otroke kar programirali. Takrat vstat, takrat jest, točno takrat it spat. No, vidim pa, da se sami tega ne držijo oz. so do sebe mnogo bolj popustljivi ali pa, če želiš, človeški.
Kdaj točno je moja ponoči nehala jest, se niti ne spomnim točno, ampak tam nekje okoli 18. meseca. Pa sem jo dojila in bila vedno normalno naspana. Mnogo bolj kot nekatere mamice, ki so večino noči prebedele zaradi joka otroka.

Seveda gre za navado, no.:))))

Otrok je navajen zaspati na nek določen način. In tvoj pač ne more zaspati, če ne dobi flaše, na katero JE NAVAJEN. Če bi ga dojila, bi bil navajen na joško. Če bi mu od 2. meseca naprej dajala čaj ponoči, bi bil navajen na čaj. Če bi ga uspavala z dudo, bi bil navajen na dudo itd.

Problem je samo v tem, da ima neko rutino, ki mu omogoči, da nazaj zaspi, ker pač NI NAVAJEN zaspati nazaj sam od sebe. Vsak dojenček ima med obdobjem trdnega spanca tudi obdobje manj trdnega. Tisti, ki so navajeni zaspati nazaj na flaški/dudi/joški… , se velikokrat v obdobju rahlega spanca popolnoma prebudijo in da bi zaspali nazaj, rabijo svojo rutino. Tisti, ki so jih navadili samo malo pocrkljati, pobožati itd., ko se napol zbudijo ali čisto zbudijo, jim zadošča to. Če nadaljuješ na ta način in nič ne spreminjaš, bo tudi pri 3 letih, ko se bo ponoči zbudil (čeprav je obdobja rahlega spanca v tem obdobju manj kot v obdobju dojenčka), zahteval flaško. Tako pač je.

Seveda ne gre za potrebo po hrani, ker je otrok lačen.:)) Čisto enako se zbujajo tisti, ki so jih starši navadili na nesladkan čaj. Od prijateljice otrok do 4. leta zahteval čaj 3x na noč. Pa ni bil ne lačen ne žejen:)) Je hotel čaj tako poleti kot pozimi, od plenic pa so ga posledično odvadili pri 5 letih ponoči.

Ko se boš odločila, da ga boš začela navajati na drugačno rutino (duda, božanje….) in mu mleka več ne boš dala, se bo tudi otrok navadil na drugačne vrste tolažbo.

Praviš, da ti je tako najbolj komot.:)) Saj je večini, zato pa se te zadeve vlečejo pri nekaterih vnedogled. Šele ko boš ti poštimala v glavi, da ti je bolj pomembno biti MANJ komot, pa da se otrok te zadeve odvadi (tisto mleko vsako noč tudi na zobke ne vpliva ravno blagodejno ), se bo začelo kaj premikati. Če boš pa kot mnogo novodobnih mater menila, da naj otrok odloča o vsem in da je vse, kar otrok hoče in pričakuje tudi njegova POTREBA, boste pa pač še nekaj mesecev ali let flaškali.:)) Kot pravijo zgoraj, tudi to enkrat mine in še vsi se enkrat nehajo zbujati ponoči in zahtevati flašo/dudo/joško….. Če ti to zadošča in te pomirja, ni problem, ali ne? Nadaljuj tako, kot je doslej. Če pa hočeš spremembo, si pa ti na potezi, ne otrok.

Moja Sara že od enega meseca spi celo noč (sedaj jih ima šest) in se ponoči ni nikoli zbudila zaradi hranjenja. Patronažna mi je svetovala, da otroka ni potrebno zbujati zaradi hranjenja in previjanja, četudi je še čisto majhen. Meni so pa z vseh strani dirigirali, da jo moram pod nujno na dve, tri ure zbujati. Odkar imamo nenehno rutino, da se ob devetih zvečer hranimo, uspavamo, spimo celo noč. Zjutraj ob sedmih pa se prične dnevna rutina. Pa ji nič ne manjka, ker ponoči ne je. Čez dan pa se dojiva nekje na dve uri.

pri 6 mesecih se samo dojite? Upam, da ne in da tudi kaj goste hrane dobi.

Ker?

pri 6 mesecih se samo dojite? Upam, da ne in da tudi kaj goste hrane dobi.[/quote]

Nikar ne mislite, da sem brezskrbna, ker mi hči živi le od mleka in ljubezni. Vsak dan (večkrat na dan) se že dva meseca trudimo, da bi poleg mleka pojedla tudi kaj od goste hrane. Pa noče pojesti tudi četrt žličke ne. Pa smo ji dajali, ko je bila lačna, a ni pomagalo. Če ji silimo hrano v usta, potem izbruha še tisto, kar je popila poprej. Dokler bo deklica tako lepo napredovala in bo vesela, se ne bom obremenjevala. Bo že napočil čas za kaj drugega. Moja sestra je gosto hrano začela jesti pri osmih mesecih, jaz baje že pri treh. Ljudje smo si različni. Bi me že v posvetovalnici opozorili, če karkoli ne bi bilo ok. Dotlej mi preostane samo vztrajnost in skrb, da se bo imela lepo.:) Za to pa smo na porodniškem dopustu:)

New Report

Close