Najdi forum

Splash Forum Politični čvek Nocojšnja Trenja

Nocojšnja Trenja

Menim, da bo vredna ogleda. Ves ta škandal z NKBM, potem tajkuni, prevzemi, Bajuk in drugi zanimivi gosti …

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Jaz bom najprej pospravila kopalnico, potem bo pa ravno čas za Tarika Filipoviča, sem njegova hard fanica.

Tolčem se po glavi, ker nisem kupil niti ene delnice NKBM…

Kako je sploh potekala prodaja? Pa saj bi država lahko vse zaje**** in prodala delnice po 100 eur in zraven še kaj zaslužila ;).

Če bi hotel imeti delnice za 2.000 evrov, bi moral nakazati 10.000 evrov. Kot študent jih verjetno nimaš. Vsekakor pa, z vsako delnico bi kaj zaslužil.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Se bomo še nekaj let vsi tolkli po glavi, ko bo vso to razliko, ki je nastala zaradi podcenjene prodaje, potrebno pokriti. Noben dobre gospodar ne prodaja pod ceno, saj ne gre za socialno ustanovo. V tržnem gospodarstvu za vse velja tržna cena.

To bo šlo spet na račun vseh državljanov. Razliko bo država krila z manjšim proračunom, mi pa bomo plačevali še več zdravil iz negativne liste, čakalne vrste bodo še daljše, gradnja cest bo še boj upočasnjena, vrtci bodo še dražji,davki še višji…
treba je vedeti, da je na koncu vsak račun treba plačati – če ne iz enega pa iz drugega žepa. Tisto, kar so naši ljudje zaslužili, je drobiž – koliko pa so potegnile firme s tem “nakupom”, pa je res biznis.

Še najbolj za dobrohotne vladne “strateške partnerske” hedge sklade iz Bahamov. Me prav zanima, kdo vse je bil od tega posredno financiran…

Je bilo kar vredno ogleda. Smo vsaj izvedeli kdo so največji TAJKUNI v Sloveniji.

Kot je povedal odvetnik Zdolšek so to v prvi vrsti JANŠA, VIZJAK…
Sem pozabila koga je še imenoval.

Je bilo kar vredno ogleda. Smo vsaj izvedeli kdo so največji TAJKUNI v Sloveniji.

Sem pozabila koga je še imenoval.[/quote]
Sebe je pa prav nedolžno spustil, revček.

Sebe je pa prav nedolžno spustil, revček.[/quote]

Ja, mi je ravnokar kolega povedal. Največji TAJKUNI v Sloveniji so: JANŠA, VIZJAK in BAJUK.

Zdolška imenuješ revček. He,he, he…. daleč od tega. Revček si mogoče ti? Tega ne morem trditi, ker te ne poznam. Zdolšek sigurno ni. Pa kakršnegakoli revčka si imel v mislih.

Vlada bi lahko sprejela zakonodajo, ki bi vsaj delno onemogočala tajkunizacijo. Je ni. Vlada naj neha prodajati državne deleže v uspešnih slovenskih podjetjih, ki so v lasti države. Ni prodajalca, ni tajkunov.

Ne vem o kakšnem škandalu z NKBM govoriš. Prodaja je bila izpeljana odlično in je najboljši dosedanji model privatizacije. Upam, da bo šlo tudi vse drugo po tem modelu. Le zvišajo naj {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} papirjev, ki jih lahko kupijo fizične osebe. Sicer – odlično delo in odličen model ter stotisoč zelo zadovoljnih Slovenk in Slovencev in nekaj steklih in zavistnih žogic.

Tudi sam sem zavisten. Če bi vedel, da se bodo delnice za tak ogromen procent povišale, bi tudi sam denar v vložil v NKBM.

Žogca je dobila delnica. Kolikor jih je pač lahko dobila, ker so ji 80 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} denarja vrnili. O napakah, ki so se zgodile pri NKBM, je bilo pa že toliko napisano …

Sebe je pa prav nedolžno spustil, revček.[/quote]

Ja, mi je ravnokar kolega povedal. Največji TAJKUNI v Sloveniji so: JANŠA, VIZJAK in BAJUK.

Zdolška imenuješ revček. He,he, he…. daleč od tega. Revček si mogoče ti? Tega ne morem trditi, ker te ne poznam. Zdolšek sigurno ni. Pa kakršnegakoli revčka si imel v mislih.[/quote]

Me pa res zanima pod kaj ti smatraš pod besedo tajkun, glede na to koga vidiš v tej besedi.

Vlada bi lahko izvajala sprejeto zakonodajo.

Vlada bi lahko izvajala sprejeto zakonodajo.[/quote]

To je pa rak rana vseh naših vlad. Ogromno enih zakonov, ki pa se slabo ali pa sploh ne izvajajo.

tale prodaja NKBM.
Če bi nekateri drugi bili na oblasti, bi banko zlastninili tako, da bi profitirali samo nekateri, navadna raja še vedela ne bi kdaj.
Zato pa tak vik in krik, ker se tokrat ni dalo tako, kot so navajeni nekateri že dolgo….
Navadni državljani, upam, da se boste do jeseni še spomnili, kdo vam je končno omogočil kupiti košček državnega premoženja, sicer takih možnosti ne boste več dobili.

Dodati bi bilo treba “argumentiranje” izbire El Baiuca, da NKBM
potrebuje stabilne vlagatelje oz tujega vlagatelja. To je seveda
bila čista floskula ,ki se je kot taka dokazala s takojšnjim prometom
na borzi vključno s tujimi “instituc. vlagatelji”.
Če bi vlada izbirala “stabilnega” vlagatelja in če bi bil to tudi Citigroup bi lahko “stabilnost” zagarantirala s omejitvijo možnosti prodaje za določen rok.

ejejej, a se ti res malo hecaš, ali pa se delaš norca iz sebe.

za NKBM so iztržili vsaj 1/3 premalo, našega denarja, ja…

New Report

Close