Najdi forum

Pozdravljeni!

Uporabljam NOD32 free varianto, in ga vsak mesec nalagam. Sedaj mi je spet potekel in sem včeraj naložila na novo. Kaj je problem? Ko naložim kakšni dve do tri ure je ikona oz. kontrola tako kot mora biti, torej zelene barve, potem pa postane oranžna – torej zmanjšana zaščita. Poskusila sem obnoviti … vendar je vse enako. Kaj naj naredim, da bo deloval še naprej? Zaščito moram imeti ker imam cel kup licenc (od banke, elektronski indeksi, e-davki….).
Program kot tak, mi je všeč.

Drugi problem, ki se mi pojavi pa je ikona za Bitdefender. Sama tega antivirusa nisem nalagala, očitno ga je vseboval kakšen program oziroma stran. Sedaj sem ga izključila, da ne preverja vedno. Rada bi ga odstranila z računalnika, pa žal ne znam. Lahko namignete kako? Odstranitev preko Nadzorna plošča/odstrani/dodaj sem gledala, a tam ga ni, zato ga ne znam odstraniti.

Tretja zadeva: spet nisem nalagala, a kar naenkrat se mi je na ekranu pojavila ikona za Google Chroma. Jaz osebno sem zadovoljna s Firefoxom (z lisičko). Mislim, da tudi upočasnuje računalnik. Ali bo odstranitev tega programa vplivala na druge programe (mpr. Google zemlja)?

Še en program sem našla za katerega ne vem od kod se je vzel in za kaj se sploh uporablja (mislim pa, da je neke vrste antivirus). To je JAVA(TM)6 Update 22 in J2SE Runtime Environement 5.0 Update 10. Ali odstranitev teh datotek vpliva kaj na delovanje ostalih programov v računalniku? Mislim, da so se mi naložile z uporabo nekaterih strani, ki so pač potrebne pri mojem delu. Bojim pa se, da se med seboj (JAVA, Bitdefender in NOD32) tepejo.

Uf sem se danes spravila na ta računalnik in ga želim malo v red spraviti, ker mi tudi spletne strani odpira bolj počasi.

In preden kaj “pofurlam” lepo vprašam tiste, ki so doma na teh področjih. Uninstal programov (navedenih) bom že naredila.

Hvala za vaše odgovore, ki jih cenim in mislim, da ne samo jaz, ampak veliko nas je zadovoljnih z vami, ki se trudite nas malo podučiti. Hvala že vnaprej.

Uporabljam NOD32 free varianto, in ga vsak mesec nalagam. Sedaj mi je spet potekel in sem včeraj naložila na novo. Kaj je problem? Ko naložim kakšni dve do tri ure je ikona oz. kontrola tako kot mora biti, torej zelene barve, potem pa postane oranžna – torej zmanjšana zaščita. Poskusila sem obnoviti … vendar je vse enako. Kaj naj naredim, da bo deloval še naprej? Zaščito moram imeti ker imam cel kup licenc (od banke, elektronski indeksi, e-davki….).
Program kot tak, mi je všeč.

— Vrzi ga dol in si instaliraj – če imaš brezplačno verzijo raje Microsoft Security Essentials,
je Free – ne obremenjuje računalnika in je zelo, zelo dober AV program.
vendar moraš imeti licenčne Windows-e spletni naslov je:
http://www.microsoft.com/security_essentials

Drugi problem, ki se mi pojavi pa je ikona za Bitdefender. Sama tega antivirusa nisem nalagala, očitno ga je vseboval kakšen program oziroma stran. Sedaj sem ga izključila, da ne preverja vedno. Rada bi ga odstranila z računalnika, pa žal ne znam. Lahko namignete kako? Odstranitev preko Nadzorna plošča/odstrani/dodaj sem gledala, a tam ga ni, zato ga ne znam odstraniti.

— Pač poišči v Dodaj odstrani programe za BitDefenderjem in ga odstrani – nekje je, mogo
mi ravno ni ime Bitdefender – ali pa poglej: Start – Vsi programi – Bitdefender, če ima
mogoče kje ikono Uninstal, ali podobno.

Tretja zadeva: spet nisem nalagala, a kar naenkrat se mi je na ekranu pojavila ikona za Google Chroma. Jaz osebno sem zadovoljna s Firefoxom (z lisičko). Mislim, da tudi upočasnuje računalnik. Ali bo odstranitev tega programa vplivala na druge programe (mpr. Google zemlja)?

— Google Chrome si najbrž instalirala preko kakšne spletne strani, seveda nisi prebrala pogojev
in nisi odstranila kljukice, kje je pisalo – Instaliraj Google Chrome najboljši brskalnik itd..
Ne se sekirat – če ga ne potrebuješ ga odstrani.

Še en program sem našla za katerega ne vem od kod se je vzel in za kaj se sploh uporablja (mislim pa, da je neke vrste antivirus). To je JAVA(TM)6 Update 22 in J2SE Runtime Environement 5.0 Update 10. Ali odstranitev teh datotek vpliva kaj na delovanje ostalih programov v računalniku? Mislim, da so se mi naložile z uporabo nekaterih strani, ki so pač potrebne pri mojem delu. Bojim pa se, da se med seboj (JAVA, Bitdefender in NOD32) tepejo.

— Java velikokrat kakšen program za svoje nemoteno delovanje potrebuje JAVA dodatek,
moj nasvet – pusti Javo pri miru – je kar koristna zadeva

Lahko se pa tepeta med sabo oba protivirusna programa – oz. najbrž se kar fino kregata
v ozadju – torej moj nasvet oba dol – pa Microsoft gor, pa bo mir v dolini šentflorjanski 🙂

lp

al pa avast. imaš ga za 1 leto, zastonj je, ko ti pa poteče ( 1 leto ) pa samo izpolneš obrazec (tako kot prvič ko ga inštaliraš) na avast.si in ti pošlejo novo kodo. in ti nič ni treba nalagat na novo (naložiš samo prvič) samo vsako leto vpišeš novo kodo.

tudi jaz ti priporočam da javo pustiš pri miru. to je za boljše delovanje nekaterih spletnih strani, klepetalnic… verjetno pa te bo enkrat mesečno opozorilo da jo posodobiš kar je seveda tudi priporočeno.

Fantje hvala za nasvete.
Google chrome že brišem. Javo bom pustila na “gmah”. Pred kakšnimi 3 leti sem imela Avasta pa sem kljub temu dobila viruse in sem potem z Nodom vse odstranila in si zrihtala. To bom še razmislila.

No danes ko sem se spravila na čiščenje računalnika sem bolj ali manj uspešno rešila zadeve. NOD mi je viruse samo zaznal, ni pa nič naredil. Sem pol naredila še on line scan s Pando in na moje začudenje sem imela kar 6 datotek okuženih s Trojancem, takoj sem to zbrisala tudi iz koša…. bom že na novo naložila. Drugo so bili cookiji, tudi te sem zbrisala.

Ostal mi je še ta smotani BitDefender, ki se mi pojavi v desnem kotu ekrana ko odprem Firefox, pa ga ne znam odstraniti. Potrebujem namig.

In še ena stvar je: ko odprem spetno stran se ta nalaga kakšno minuto (imam prenos 2MB) in mislim, da bi moral biti hitrejši. Kaj naj naredim?

Hvala že vnaprej.

afrodita

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close