nohti mi razpadajo :-(
Že tako imam čisto mehke nohte, ki se mi tudi lupijo. Nekako mi pomaga, da si jih ojačam z lakom za nohte, vendar lupljenja to ne ustavi. Danes sem se lotila pdtajevanja hladilnika. In sedaj vidim, da so se mi nohti dobesedno olupili in to vsi, do sredine nohta (imam čisto kratke). Kar pomeni, da imam samo nežno plast nohta, ki se mi ob obremenitvi obrne in boooliiiiii. In počenje se samo še globi proti začetki nohta.
Pomagajte prosim, kaj storiti proti lupljenu. Vem da sedaj to more prerasti, ampak kako naj preprečim, da bi mi se nohti še naprej plastili. Ker to tako zelo boli 🙁
Hvala!
Tudi jaz sem vedno imela kratke in scepljene nohte. Pomaga mi, če jih redno mažem s kremo za nohte od Dikle in pa s trdilcem za nohte od Mavale. Ta trdilec je v bistvu ena modra tekočina v taki mali steklenicki, ki si jo 1-2 krat na teden namažeš samo na konico nohta. Sicer je bla kar draga (3500sit za 5 ml), ampak jo porabis res malo. Po priblizno 1 letu uporabe, jo imam še vedno skoraj polovico. Nohti so se mi nehali cepit, pa tudi dolge imam. Peri izključno z rokavicami, pa kupi si odstranjevalec laka, ki ne vsebuje acetona.
Tudi meni so se dogajale podobne težave. Če le morem uporabljam rokavice pri pomivanju in na sploh s stikom z vodo. Drugače pa mi je osebna zdravnica napisala recept za kapljice Canesten, katere si vtrem dvakrat dnevno na nohte in moram reči, da po enem mesecu se je stanje čisto popravilo.
Lep pozdrav!
Pozdravljena,
poleg kakšne kreme za nohte ti priporočam lak od LCN za utrjevanje in rast, ki je resnično dober, stane pa nekih 10€ – dobiš ga na vsaki manikuri v večjih centrih, če pa si iz Ljubljane pa ti priporočam da greš na Vič v Interspar na manikuro saj so punce zelo dobre in redna vitaminska nega bi ti verjetno pomagala.
Klavdija je zelo vredu.