Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nohti po geliranju

nohti po geliranju

Več let sem hodila na gelish nohte, sedaj pa sem se odločila, da bom poskušala imeti ‘naravne’ in si jih urejala doma. Seveda so moji nohti sedaj grozni: krhki, mehki in takoj se lomijo. Lahko kaj glede tega naredim ali moram samo zdržati, dokler ne ‘prerastejo’?

Nohte delam že 6 let in sem se s takšnimi primeri že neštetokrat srečala. Veliko ljudi reče, da ti kao gel ne uniči nohtov, če so pravilo narejeni, ampak to žal ni res. Pri vsakem tretmaju se naredi nekaj škode, ker tako gel in gelish žal delujeta, če so nohti narejeni slabo pa je pač te škode več. Nohtom rabiš zagotoviti dovolj hidracije, zato čez dan uporabljaj vlažilno kremo, ki vsebuje vitamin E in/ali arganovo olje. Lahko probaš tudi kakšen kolagen za okrepitev, meni je trenutno favorit Procollagen. Vsekakor, pod nobenim pogojem, si ne grizt nohtov zdaj ko so krhki in se lomijo (no, nikoli si jih ne, ampak zdaj pa še posebej ne). Zdaj boš imela precej dela z njimi, ampak ko se bodo enkrat pobrali, bo lažje.

Zdrži da prerastejo. Uporabi od Essie nove gel lake, zdržijo do 15dni in ne rabiš nobene uv ali led lučke. Čist navaden lak za nohte. Se tudi hitro sušijo.

Je Essie dober lak?

Je že ena pred mano napisala ampak probaj Procollagen. Zraven pa še kakšen serum za nohte npr. od Alverde.

Moji so po geliranju že 3 leta takšni. Se slojijo, lomijo, so krhki in nikakršni. Prerasli so že 100x, pa ni boljše. Nič ne pomaga.

In kaj delajo nohtom z geliranjem? Dajte nas moške podučit o tem, ker nimamo pojma.

A to vam nohte drajsajo s smirkovim papirjem, dletom? Ali to boli? Kakšna je razlika med navadnim nohtom in tem?

Ali moški opazimo take nohte?

Koliko to stane?

Kolikokrat je to treba it?

Odgovor na objavo uporabnika
semi966, 11.05.2025 ob 16:47

Je že ena pred mano napisala ampak probaj Procollagen. Zraven pa še kakšen serum za nohte npr. od Alverde.

kje se pa dobi ta procollagen? ali lahko pomaga tudi v primerih, ko imaš ‘svoje’ nohte šibke in se ti takoj zlomijo?

New Report

Close