Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nonstop ti umetni nohti

Nonstop ti umetni nohti

Sodelavke mi razkazujejo svoje umetne nohte. “Ooo, poglej, mam nove nohte.” “Nohte sem si šla delat, to je bilo to za danes.” Bla bla bla.

A mi hočejo kaj namignit? Jaz nisem v življenju imela umetnih nohtov. Pri 35ih. Potem pa še berem tu, da so umetni nohti krhki, lomljivi.

Nehajte mi s tem. Nisem možača, ampak me res zanima, a mi hočejo kaj povedat?

Enostavno ne vem, kaj odgovorit, kako dat kompliment na nove umetne nohte? Pač, ok, vidim veliko tega na spletu, so mi kakšni lepi, ne vsi. Me pa ne zamika, da bi si to šla delat. Plačaš kar nekaj denarja, potem se ti zlomi in kaj? Meni je grdo, da imaš umetne nohte in vmes enega zlomljenega oziroma brez, ali pa z obližem prelepljenega. Kako to zgleda? Meni ni všeč. Lahko si greš popravit zlomljen noht, to spet stane.

Saj ne, da si ne bi privoščila, ampak tistih 40 € dam raje za kaj drugega. In poplava teh nohtaric, kako sploh veš, katera je dobra? Pa ene so poceni, pa razmišljaš, da so slabše, …

Nisem v tej sferi in ne vem, kako dat kompliment.

Saj so res odurni, nič ni narobe s teboj, brez skrbi.

Kako dat kompliment? Pač, če so ti všeč rečeš,da so ti lepi in če ti niso pa vsaj pohvalis barvo,da ji paše al kaj takega 🤷‍♀️

To so prave kure s kurjo pametjo.

..bz..svoje nohte imajo, in vedno znova drugače ‘pobarvane’, dodane različne vzorčke – so vpadljivi, in na ‘nosilkah’ zgledajo, meni pa niso. Tako da jih niamm…menda zdržijo, tako vsaj pravijo.

Gledam sodelavko, letos bo 40. Otrok nima. Vem, da si jih ne želi. Ima pa popolnoma vse, kar v modnem svetu pride ven. Npr. – pojavijo se Uggice, ona jih ima takoj. Bele superge – takoj. Zimski plaščki, te kosmati – evo njo v njem. No in zdaj je prišla tudi ona z nohti. Pa nikoli prej ni imela umetnih. Pa si mislim – koliko enega denarja za iskanje sreče, ki to itak ni. Tako da ti samo skomigni in si misli svoje, meni so take ženske brezvezne in se mi zdi, da so nekako prazne in potem iščejo zadovoljstvo v teh malih materialnih rečeh.

Odgovor na objavo uporabnika
Janja822, 14.05.2023 ob 13:00

Gledam sodelavko, letos bo 40. Otrok nima. Vem, da si jih ne želi. Ima pa popolnoma vse, kar v modnem svetu pride ven. Npr. – pojavijo se Uggice, ona jih ima takoj. Bele superge – takoj. Zimski plaščki, te kosmati – evo njo v njem. No in zdaj je prišla tudi ona z nohti. Pa nikoli prej ni imela umetnih. Pa si mislim – koliko enega denarja za iskanje sreče, ki to itak ni. Tako da ti samo skomigni in si misli svoje, meni so take ženske brezvezne in se mi zdi, da so nekako prazne in potem iščejo zadovoljstvo v teh malih materialnih rečeh.

da je še sama otrok. Verjetno bo ostala na tej (za odrasle) nezreli stopnji in tu se narava konča.

Če ti niso všeč, jih ne imej. Jaz jih imam, kratke, zato da ne rabim pakirati. Prihranimo čas. Tistih 35 EUR na mesec pa ni tako dosti. Naravne nohte pa nimam uničene

Ne vem v kakšnem okolju delaš in kje, pri nas je 50 zaposlenih, v glavnem ženska, in ima samo ena umetne nohte, pa še ta precej neopazne.

Meni je hecno, ko včasih vidim dečvo z umetnimi nohti, tetovažami, ko pa jo v usta pogledam, pa vidim kamnolom. Zobje gnili, zamaknjeni ali celo manjkajo. Prioritete? Glavno, da je fasada, se mi zdi…

Klara.slo, 14.05.2023 ob 13:14

Meni je hecno, ko včasih vidim dečvo z umetnimi nohti, tetovažami, ko pa jo v usta pogledam, pa vidim kamnolom. Zobje gnili, zamaknjeni ali celo manjkajo. Prioritete? Glavno, da je fasada, se mi zdi…

To je šele bruh – neurejeni zobje. Pravtako mozoljasta, komedonasta koža pod kilo pudra, da se ja vidi vsak mozolj, kot lunin relief.

Pač rečeš, lepo, kolk si pa dala za to al pa še, kje pa to delajo, bom priporočala. ☺️ Meni so všeč krajši, naravni nohti. Umetni, razvidni že z aviona pa sigurn ne. Me ne moti, kar imajo pač. Mi je pa zgolj smešno, ko kakšna trgovka na blagajni s kilometrskimi nohti, pol ne more tapkat,  pa kakšen kovanc prijeti, sploh tiste nežke. ☺️☺️☺️ Pa v zdravstvu sem tudi že videla kakšno medicinko, kar bi mogli tam  prepovedati. Iz vseh znanih razlogov, o katerih trobijo. V bistvu trgovkam pa tudi, če delajo z raznoraznimi mesninami, kruhom. V bivši službi se spomnim, ko je ška sodelavka po tatarca. Nekam bleda je ratala. Pa čisto tiho je bla. Pol pa le, je kaj narobe? In je v tatrcu najdla umetni noht. 😳🙃😆☺️☺️☺️ Saj ni smešno, je pa živa resnica tole s tatarcom in nohtom.

Ja seveda da naj podpihuje njihovo plitkost in iskanje pozornosti.

“Lej imam nove nohte!”

Rečeš: “Sori, men to ni.”

Ali pa: “Okej?”

Ali pa: *Ignoriraš*

Pa če ti dam lahko nasvet… Res lepi nohti so meni zelo pomembni. Postriženi v nulo, podaljšani in dolgi – ko odstraniš obnohtno kožico, polakirani s prozornim lakom. Meni je to višek estetike.

Recimo Whitney Houston je “nosila” takšne. Nekaj najlepšega na inteligentni, urejeni ženski.

Če nimaš kaj lepega za povedati, bodi tiho.

Mnenje imaš še vedno lahko in ga upoštevaj pri sebi.

Meni so všeč urejeni nohti.

Ma pa kaj te brigajo njihovi umetni nohtiči. Jaz sem mlada 32let in imam svoje naravne zdrave in nepogrizene nohte. Včasih jih samo z prozornim lakom namažem, včasih pa z bolj umirjeno barvo- najraje kožna barva pa ne izstopa preveč. Pristriženi ravno prav, da niso ne predolgi ne prekratki.

Za sodelavke ki se mi hvalijo z dolgimi umetnimi geliranimi nohti mi je pa prav vseeno, nekatere celo z našpičenimi, da se jih kar izogibam, da me slučajno še opraskajo ne s takimi kremplji. No ena se je malo umirila in prišla k pameti, potem, ko so ji skoraj njen noht potegnili skupaj z umetnim dol iz prsta.

EDruga se pa stalno nenormalno pretirava z pudranjem, pa ima več gubic na faci, kot jaz ki ne uporabljam te pudraste izolacijske fasade na obrazu ampak se namažem samo z vlažilno kremico.

@Janja822

Koliko enega denarja za iskanje sreče, ki itak ni?

Ženska je srečna, če je lepa!

Meni so všeč dolgi nohti, še lepsi pa naravni dolgi nohti in nakrancljani, temveč elegantno stilsko urejeni. Umetne si ne bi dala naredit prvič zato, ker me je groza, ko vidim, kako morejo to dol brusit, poškoduje ti tud tvoj zdrav noht, drugič ker imam sama lepe naravne tudi malo daljše tam do 5 mm mi jih uspe zadržat in mi delujejo bolj nežno, in tretjič raje porabim 50 eur mesečno za kaj drugega. Sem pa si enkrat za maškare nalepila dolge umetne, to je bila cela veselica na wcju, si odpeti gumbe, sleči hlače, se obrisati, obleci hlače, zapeti gumbe, tisto je bila pika na i, da se umetni na meni ne bi obnesli.

Zakaj pa bi dajala kompliment na nekaj kar je grdo, celo gnusno?

To pa res ne rabiš hvaliti.

Se pa jaz vedno sprašujem kako take babe kaj delajo pa koliko umazanije je za tistimi ogabnimi nohti.

Pa kje to delaš, da imate toliko trap v službi? Normalna ženska si pač ne bo delala tega. Nagnusno, nehigiensko, grdo. Mene take babe spominjajo na pocestenice.

666581, 14.05.2023 ob 13:58

Ma pa kaj te brigajo njihovi umetni nohtiči. Jaz sem mlada 32let in imam svoje naravne zdrave in nepogrizene nohte. Včasih jih samo z prozornim lakom namažem, včasih pa z bolj umirjeno barvo- najraje kožna barva pa ne izstopa preveč. Pristriženi ravno prav, da niso ne predolgi ne prekratki.

Za sodelavke ki se mi hvalijo z dolgimi umetnimi geliranimi nohti mi je pa prav vseeno, nekatere celo z našpičenimi, da se jih kar izogibam, da me slučajno še opraskajo ne s takimi kremplji. No ena se je malo umirila in prišla k pameti, potem, ko so ji skoraj njen noht potegnili skupaj z umetnim dol iz prsta.

EDruga se pa stalno nenormalno pretirava z pudranjem, pa ima več gubic na faci, kot jaz ki ne uporabljam te pudraste izolacijske fasade na obrazu ampak se namažem samo z vlažilno kremico.

KAko te sovrazim ko tk pises.

Una ma fasado ti pa sam kremico

Sama bi zdolgočaseno pogledala in rekla: aha, fajn, da si zadovoljna.

Sem pa vesela, da delam v okolju, kjer ni takih tepk. Se pa spomnim nekega sestanka, kjer sem se skoraj ustrašila bliskajočih dolgih nohtov ženske, ki nam je postregla kavo. Kasneje sem videla tudi začudene poglede ostalih. Na tistem sestanku nas je bila vsaj polovica žensk, večinoma inženirk, ekonomistk, tudi kakšna z doktoratom, nohte pa vse normalne.

Rečeš, ja ti pasejo. Ampak jaz jih ne bi imela, imam raje naravne.

Pač, lepo poveš.

sminka404, 14.05.2023 ob 14:07

@Janja822

Koliko enega denarja za iskanje sreče, ki itak ni?

Ženska je srečna, če je lepa!

Ne vem, ali moraš za srečo res imeti popolnoma vsako modno novotarijo?

Sicer smo pa različni, hvala bogu. Ona brska po spletu za modnimi muhami, jaz pa berem knjigo.

In zakaj moras karkoli komentirat in dajat lazne komplimente? Jaz dam zgolj iskren kompliment. Ce so mi lwpi recem da so lepi ali ce ji pasejo recem da ji pasejo, ce ji ne ji pa pac recem ce ze hoce moje mnenje, da ji ne pasejo ne grwjo k njej.

robi9, 14.05.2023 ob 12:49

To so prave kure s kurjo pametjo.

HAhaha prav imaš. Kure a kremplji. Ne vem kako lahko sploh kaj naredijo, npr.previti otroka, ga preobleči, skuhati, speči kej, obrisati si rit????Fujjjjj in vsa ta umazanija za nohti.

New Report

Close