Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Norci na cestah

Norci na cestah

Eno vprašanje imam še za vas. A je res to kar sem poslušal po televiziji, da se zbirajo norci za dirkanje okoli Lj in po LJ.Da dokazujejo da so pogumni in vozijo v nasprotno smer po obvoznici.

A kdo kaj ve o tem dogajanju??

Franci

O tem zbiranju ne vem nič., sem pa opazila da se norci vozijo pa cestah vsak dan in neglede na uro!

Franci, ne nakladaj!

Norci se zbirajo v okolici psihiatrične klinike Lj-Polje.

To je bilo zadnjič po televiziji. Da se zvečer dobijo in dirkajo in kršijo vsa pravila. Kdo je bolj pogumen in nalašč vozijo po nasprotnih pasovih.

Franci

no no Franci, zvečer se dobijo na delu ceste, ki ni preveč obljuden, in res kršijo pravila in dirkajo, ampak na 402 metra, pa nobenega alkohola naj ne bi bilo
tako da ti niso največji problem, problem so vsakdanjiki ki umirjajo svoje egote z divjanjem in izrivanjem drugih udeležencev

Ej, pa to ni res kako ljudje gledajo televizijo. A nič ne poslušaš, a samo gledaš in imaš ušesa pokrita. Rečeno je bilo, da dirkajo ponoči (recino okoli 23h) na cestah, ki se nahajajo v bližini trgovskih lokalov-središč, kjer se trgovine zaprejo najkasneje ob 21h in ni več nobenega. na konec te razdalje se postavi nekdo, ki pazi na to, če se pripelje kdo iz te smeri ter opozori voznike, da prekinejo z dirkanjem in se omaknejo s ceste, tako da se lahko normalno odpelje. To se dogaja že kar nekaj časa, mislim da skoraj že leto dni, pa še nisem slišal za kakšen karambol na teh dirkah.

Več pa si preberi na mobisusux forum avtomobilizem splošno. Tam boš tudi zvedel, kam se lahko odpelješ, če bi rad kaj dragal.

Se strinjam z ostalimi, ti t.i. norci so veliko manjsi norci od tistih, ki se vozijo vsak dan po slovenskih cestah.
Prevozil sem skoraj celo Evropo, ampak tako primitivnih in agresivnih voznikov, kot jih je v Sloveniji (razen morda z izjemo Poljske) se nikjer nisem videl!

očitno še nisi bil na hrvaškem

Ja, baje je res. In če sem prav videla, je to na Brnčičevi. Meni je boljše, da tam sproščajo svoj adrenalin kot pa podnevi kjerkoli drugje.

No, da jaz dodam svojo zgodbo videno.

Dolenka, od rakovnika proti rudniku, ura zvečer 11 ali 11:30. JAz kot sopotnik, se ustavim na semaforju pri Kitajski restavraciji. Oni daleč pri bencinski črpalki, gas do konca in proti meni, ker sta bila že oba pasova zasedena, se treji postavi na tretji pas že na drugi strani.
To je 4 pasovnica, dve v eno in dve v drugo smer. Mi na notranji proti Ljubljani, imeli so notri oko 160km/h, ko vidi, da mi peljemo nasproti se kar naenkrat premakne na našo desno stran, tako da mimo nas zdrvijo 3 je vpsoredno dva na pravilni strani eden na naši desni, za njimi pa še 3 avtomobili.

Če ne bi prijel volan in ga držal na miru in ostal na istem pasu, bi bili sedaj palačinka.
Voznica, dobila živčni zlom in videnje smrti.

Ja to je moja izkušnja, kako se postavijo, da nihče ne pride :-)))

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Primož, poskusi pisati v razumljivem jeziku!

Mulc frdaman

Če bi ti doživel kaj takega, verjetno tudi ne bi prišel k sebi nekaj časa …

Glede “varnega” sproščanja adrenalina pa tole: dokler se ne zaletijo vate je povsem v redu, mar ne? In nekaj nesreč na to temo je že bilo, seveda pa nikoli ne piše, da gre za nočne dirke. Pred leti je zaradi norcev, ki menda povsem varno sproščajo adrenalin in ki jih očitno večina podpira, na črnuški obvoznici umrl mlad voznik. Pač ni imel takšne sreče kot Primož ali pa še kdo.

Le podpirajmo jih, norce, počasi bodo začeli tekmovati še podnevi. Jih bo videlo več ljudi, morda bodo našli še kakšnega dodatnega navijača.

Žal mi je, da imamo policijo, ki nemočno skomigne z rameni ob takšnih zgodbah. Je že lažje ustavljati tiste, ki na prazni cesti vozijo 5 km/h preveč …

Jaz sem stalno na Hrvaškem, in razen rijeških in splitskih registracij, so slovenski vozniki v SLO veliko, veliko hujši!
V Sloveniji imamo “vrle” voznike KR, KK in tudi LJ registracij (čeprav imam tudi sam LJ registracijo). Izjemam se opravičujem, vendar je generalno gledano taksno stanje, vsaj po mojih večletnih izkušnjah in več stotisoč prevoženih kilometrih po skoraj celi Evropi.
Žal…

Zakaj bi bili norci!?

[url=http://www.ford-klub.tk][img]http://ford.sloweb.net/oglasevanje/banner1.gif[/img][/url] [url=http://ford.sloweb.net/forum/viewtopic.php?t=177]Prodajam po delih: Ford Fiesta 1.1i, l.93, 3 vrata, karambolirana[/url]

Primož a pa si ti siguren da so to isti vozniki?!?!?!? A zdj je vsak ki čudn pele kr drager al kaj???

…in vse to samo zato, ker se ne da priskrbeti 402m izolirane ceste, ki bi bila namenjena tem dirkacem….zalostno!!!

Se bolj zalostno pa je, da po napacni strani ceste in prehitro vozijo (24/7) tudi pijanci in samomorilci, pa ni take polemike, rezultate njihovih (zadnjih) vozenj pa lahko vsak dan berete v crnih kronikah in na straneh socialne pomoci otrokom, ki so ostali za nedolznimi zrtvami.

Kup ljudi, ki uzivajo v dirkanju, bi morali imeti dirkalisce…tako kot so za ljudi, ki kegljajo kegljisca, ki trenirajo kosarko kosarkarska igrisca…itd…pa tudi policija bi imela manj dela (verjetno).

LP,
Tomas

Tomas, strinjam se s tvojim zadnjim delom posta, da bi moralo biti tudi taksnim ljudem, ki uzivajo v dirkanju dano neko dirkalisce, vendar zaradi tega njihova dejanja niso nic manj napacna!
To je podobno kot, ce bi napisal, da so pac tisti, ki nimajo posebnega prostora za pretepanje upraviceni do pretepanja nedolznih ljudi na ulici!
To je skrajnji absurd.
In ne slepi sebe in drugih, saj je to, kar pocnejo ti ljudje izredno neodgovorno in predvsem zelo nevarno.

Ce bi bil pri teh ljudeh resnicno edini problem in motiv tega pocetja to, da nimajo primernega prostora, bi se zapeljali v sosednje evropske drzave, kjer imajo tega kolikor hoces. Avstrija in Italija sta namrec cisto blizu…
Gre cisto ocitno za nekaj drugega-ves car tega pocetja je prav v temu vedenju, da je nevarno, saj vedno obstaja majhna moznost, da bo nekdo pripeljal nasproti.
Taksnim pa ni druge pomoci kot s prevzgojo. Ce pa tudi to ne zaleze pa so jim namenjeni zaprti prostori, kjer nimajo moznosti ogrozati nedolznih ljudi.

Ko sem prebral zadni post sem se spomnil, da je pri nas res nekaj narobe v mišljenju ljudi.

Če bi bili normalni, bi svoj adrenalin sproščali lahko tudi na kartingih, pa so edini pravi progi v Ljubljani zaprli ker očitno nista bili rentabilni. Ostal pa je samo električni v BTCju, ki je od obeh slabši.

WiseGuy,

opravičilo tebi in ostalim bralcem. Moj namen ni bil slepiti kogarkoli in če sem koga zaslepil, se opravičujem in naj takoj spregleda sam.

Poudariti sem hotel le, da so tudi mnogi fuzbalerji (košarkarji, igralci tenisa…) rasli na sosednjem travniku, razbili marsikatero šipo nedolžnega občana, marsikatera žoga je priletela v nič hudega slutečega invalida, ki se je pripeljal mimo, pa zato ni bilo strašnih polemik.

Problematike so se zavedali (mnogi) in zrasla so nogometna, košarkarska…igrišča (pustimo stadion ob strani)…zakaj torej ne morejo tisti, ki so fuzbalerjem, košarkarjem, atletom…pomagali do njihovih igrišč, pomagati tudi dirkačem?

Med drugim so lahko nevarni tudi rekreativni kolesarji na cesti (nekje imajo kolesarske steze), ki lahko “zašajtajo”, pa posredno ubijejo nedolžnega voznika, ki zapelje na drugo stran ceste v kamion, da bi preprečil nesrečo. Mislim, da ne smemo tako gledati na te stvari.

Saj obstajajo kakšna moto društva, morda je kje kdo, ki bi lahko sprožil postopek izgradnje primernega dirkališča v Sloveniji. Najlažje je križem rok policijo nagnati nad kršitelje in brez razumevanja sprožiti gonjo proti ljudem – dirkačem, ki so pravzaprav v stiski.

Ko/če bo dirkališče bomo šele videli, če res dirkajo le zato, da ogrožajo druge….do takrat pa lahko le spremljamo “urnike” drag-dirk in se jim skušamo izogibati. Kar je pač žalostno.

LP,
Tomas

P.S. To je le moj pogled na problematiko dirkanja na javnih površinah…

Ne se norca iz bolezni delat! Tudi tebi se lahko hitro zgodi kaj takega, da boš rabil tovrstno pomoč!

Tomas, ne mi zameriti, ampak nisi ravno dosleden v svojih izjavah.
Po eni strani obtozujes taksna dejanja, po drugi strani pa jih primerjas z dejanji, ko ponesreci nekdo nekomu razbije sipo ipd.
Ali smo na isti valovni dolzini?!
Kako lahko primerjas ogrozanje clovekovega zivljenja z razbitjem sipe (ali v najhujsem primeru, da nekoga zadene zoga)?!
In se to se zavedaj, da vsi ti, ki se ukvarjajo z omenjenimi sporti (kosarka, nogomet itd.) to pocnejo na zato narejenih igriscih.
V teh primerih ni cisto NOBENE utemeljene primerjave!
Nikjer nisi tudi komentiral dejstva, da imajo v skoraj vseh bliznjih drzavah malo morje primernih dirkalisc. Zakaj tega ne pocnejo tam?!
Vec kot evidentno je, da za te “norce” isces vse mozne izgovore, ki pa nimajo nikakrsnih osnov.

Za konec me je pa zelo zmotila tudi tvoja zadnja izjava, da moramo pac spremljati urnike teh norcev. To je sicer res, ker je to trenutno edina stvar, ki jo ljudje lahko naredimo, vendar se ne strinjam s tem, da bi morali ljudje kar preprosto to sprejeti, ker “ubozcki”, ki to pocnejo nimajo pri riti dirkalisca.
Ti si to sliko obrnil cisto na glavo, ker se mi, kot enormna vecina (za katero stoji tako zakonska kot moralna pravica) ne bi smeli prilagajati njim, ampak oni nam!

Cisto na kratko, ker vidim, da imajo ti “norci” dosti podpore tudi na teh forumih, in, ker je dejstvo, da je delno za taksno stanje kriva tudi drzava, jim predlagam, da usmerijo svojo odvecno energijo ne na cestah z ogrozanjem zivljenj nedolznih ljudi, temvec s tem, da ta problem izpostavijo medijsko, da vrsijo pritisk na drzavo ipd.
To so recimo konstruktivne in razumne poti k resitvam problemov.
Poceti nekaj nasilno pa ni v zgodovini clovestva nikoli nic resilo, in tudi nikoli ne bo!

Norci so na cestah vedno – sicer se nisem slišal, da divjajo v nasprotni smeri obvoznice, ker je to suicide, ampak v pravi smeri, ker hočejo potolči rekord obvoznice, ki je nekje 12 minut, al kolk že…

Drugač je pa z drag race-i, to se pa včasih zberemo pa tekmujemo na 200m ali 400m. Ponavadi je to na manj obljudenih cestah. Najboljši je bil plac pod mostom v MB.
Se pa odpira letos (tud lani in predlani) novo uradno drag prvenstvo z 2 dirkama v MB, 2 v MS eno v SG in eno v Portorožu.
Pridite kaj, če vas zanima avtomobilska pločevina in splošni happening.

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

Jst sm cist slucajno najdu tale forum pa bom podal eno svojo pripombo.
Torej jst sm tut edn izmed tistih ‘norcev’ k derkajo ponoci.
Morm pa povdart da to delamo zarad uzitka hkrati se pa zavedamo nevarnosti tega pocetja. Zato se vsi drag-raci odvijajo izkljucno ponoci in to na zaprti cesti tako da je povzrocitev kaksne nesrece z drugimi vozniki izkljucena. Kar se pa tice lastnega izpostavljanja pa tam odgovarja vsak zase ker pride vsak na lastno odgovornost.
Je pa krivicno metanje v isti kos ljudi ki se zbirajo na teh ilegalnih tekmah in tistih ki cez dan divjajo po cestah in ogrozajo druge. Ne pravim da med nami ni takih, trdim pa da nas je vecina cez dan pazljivih in strpnih voznikov!

LP

Ja, pa ste vsi tudi podnevi taksni, vkljucno s teboj vred. Saj vendar ne morete iz svoje koze. Ste kdaj pomislili, da s svojim pocetjem, ni vazno, podnevi ali pa ponoci, tudi koga UBIJETE. Kaj, ce je to otrok v avtu, ki potuje s starsi. Ali ste sposobni prevzeti misel, ki vas bo spremljala vse zivljenje in sicer, da ste MORILEC. Ce vas ne bo, pa vam tako ali tako ni vec pomoci. Ze tako je prevec nevarnosti na cestah, ni potrebno, da jo se vi, ki ste pravi zelenci za valonam, se povecujete. Pamet v roke, nogo s pedala za plin, bo za vse bolje. Kesati se potem je prepozno. Ce je pa tako, da se znate dokazovati edino za krinko plocevine, ste pa v zivljenju prave reve. Sicer se pa to tako vidi iz slovnice NSX, ki je na dnu. Pac ljubljanscina, ampak meni je ogabna. Upam, da mi taksni ne bodo postali tudi ljudje s tega obmocja.
Pa se nekaj v premislek. Praviloma imate udelezenci “spopadov” mocne motorje, vse ostalo od pnevmatik do tehnicne brezhibnosti pa je pod vprasajem. Jaz vem eno. Pognati avtomobil sploh ni tezko. Tezko, da ne recem vcasih tudi nemogoce pa ga je pravocasno ustaviti. Pa se nad tem malo zamislite. Tudi ti, NSX z enakomislecimi.

New Report

Close