Norci na cestah
Če grem na drag, grem zaradi druženja z istomislečimi ljudmi, tko kt vsi “pošteni dedci”, ki gredo po službi na par pirov in potem pod vplivom alkohola odpeljejo domov. Recimo temu, da mi ne paše bit v družbi povprečnežev, ki gredo vsak dan po službi na pivo – teh vas je že preveč. Sam recimo alkohola že več let sploh ne poskusim, kaj da bi se ga šele napil. Pa oni vseeno vozijo in njih nič ne kritizirate – pa vam prej lahko ravno oni povozijo otroka, soseda, itd.
Prej bo nesreča med pijanimi pivci pira, kot pa na eni ilegalni dirki, kjer je za varnost poskrbljeno in če se samo en avto približuje(vidi se ga namreč že od daleč), se dirka ustavi in se lahko promet odvija nemoteno.
——Tako je!
Sam vozim po navadnih cestah do 90km/h in po avtocesti 100km/h, ker grem vedno malo prej in se mi nikoli ne mudi. Na avtocesti sploh do zgornje omejitve ne prilezem – spodnja pa vsi vemo kok je, al ne?
Če grem na drag, grem zaradi druženja z istomislečimi ljudmi, tko kt vsi “pošteni dedci”, ki gredo po službi na par pirov in potem pod vplivom alkohola odpeljejo domov. Recimo temu, da mi ne paše bit v družbi povprečnežev, ki gredo vsak dan po službi na pivo – teh vas je že preveč. Sam recimo alkohola že več let sploh ne poskusim, kaj da bi se ga šele napil. Pa oni vseeno vozijo in njih nič ne kritizirate – pa vam prej lahko ravno oni povozijo otroka, soseda, itd.
Prej bo nesreča med pijanimi pivci pira, kot pa na eni ilegalni dirki, kjer je za varnost poskrbljeno in če se samo en avto približuje(vidi se ga namreč že od daleč), se dirka ustavi in se lahko promet odvija nemoteno.
Glede otrok – jabolko ne pade daleč od drevesa – upam, da tvoj otrok ne bo tok zajedljiv, kot si ti in da bo prvo vsaj prišel pogledat in ocenit situacijo, ne pa da bo nakladal neki tja v tri dni, ker se je ob piru po službi pogovarjal o tem s tremi pijanimi kolegi.
Moj otrok uživa pri počasni vožnji, saj si pri tem lahko ogledije naravo okoli ceste, ki je nekaterih cestah sicer čisto uničena, nekje je pa zelo lepa za pogledat. Tvoji se pa najbrž derejo za tvojim hrtbtom, “dej stari pohod že da bomo doma lahko risanke gledal”.
“ajoj!!!
koga se ogroža na ilegalnih dragih? gledalce ki pridejo sami in na svojo odgovornost? polže in ptiče? ali mogoče vaš ego?
vsak gledalec ki pride VE da je lahko nevarno a vseeno pridejo!
zakaj se ne gre v tujino?? se vam sploh sanja kako drago je to za recimo študente? nimamo vsi tako bajnih plač kot očitno vsi tule. zakaj pa potem ne hodite vi v nemčijo po kruh ker tam stane 0,50€, pri nas pa 0,60€?? mogoče ker se enostavno ne splača? enkrat mogoče še ampak kej večkrat pa tudi ne! sicer pa tudi avstrija in italija nimata ogromno primernih diraklišč… če bi kaj vedeli o te zvrsti dirkanja bi lahko vedeli da navadno dirkaličše ni ustrezno… ima prekratko ravnino in napačno infrastrukturo! v nemčiji je stvar malo boljša ampak vseeno imanjo max. 10 primernih dirkališč!!
sam imam za vse stroške svojega avtomobila za sedaj dovolj denarja! niso pa vsi tako srečni…
najbolje da začnemo vse voznike stoenk,yugotov in golfov I linčat ker si ne morejo privoščiti boljših avtomobilov…
država je na vaši strani???aja sej res mi so izobčenci ki se upiramo oblasti!
kaj pa na primer ko kmeti zaprejo glavno cesto na dolensko? in ko so se zabarikadirali pred lj mlekarnami vse do dunajske da jaz nisem mogel normalno opravljati svojega dela? ta to je pa normalno? a oni pa niso z silo zavzeli cest??
Tisti ki nasprotujete takemu dirkaškemu početju po mojem prepričanju sploh ne veste kako kaj poteka in sodite neobjektivno!če bi si kdaj pogledali kako to v resnici poteka bi si v večini spremenili svoje mnenje…
in ne pozabimo: me zanima koliko se vas čez center lj vozi 30 kolikor je omejitev… in kašna nevarnost je pri temu da povozite kakega pešca…”
Pa gremo lepo po vrsti, ker si napisal veliko zavajanj in neresnic.
Z vasimi dirkanji priznas ali ne priznas se ogroza nedolzne ljudi, ki lahko pripeljejo po cesti. In tukaj ne govorimo o verjetnosti, temvec moznosti!
Glede voznje po dirkaliscih v tujini…prosim, ne zameri, ti bom kar po domace napisal-ne ga srat!
O kaksnih 0,5 evrih ipd. ti pises?! In lastnikih yugotov itd.???!!!
Ali ti sploh razumes o cemu je tukaj beseda?!
Ce imate letno za placati 200.000 SIT + za zavarovanje, cestnino, teh. preglede itd. ter cca. 15.000 SIT mesecno za bencin + X SIT za morebitna popravila + X SIT za dodatke (tekocina za pranje, ciscenje, olje itd.) potem je to otrocje pisati, da nimate nekaj tisoc SIT, da si privoscite pravo dirkanje v sosednji drzavi, do koder imate par uric voznje!
In prosim ne pisi lazi, da pravih dirkalisc v Italiji in Avstriji ni!
Dejstvo iz vsega tega je, da vam je zal dajati denar za dirkalisce, ce pa ga lahko porabite za “tunanje” svojega konjicka ali bogve zakaj, saj nenavsezadnje vam je dirkalisce cisto pri riti in se zastonj je! To je prava resnica in ob tem vas niti ne zanima, da je to nezakonito ali koliko nedolznih ljudi pri tem ogrozate!
Kar se tice zapiranja ceste. Zadrzujem se, da ti ne bi napisal kaj hujsega, ker je to resna in zalostna tema, ampak mi verjemi, da nimas blage veze o zivljenju in zato tudi ne preseneca, da brezvestno podpiras ali se ukvarjas z necim takim kot je dirkanje po javnih cestah.
Ceste, ki so bile zaprte oz. so zaprte so zaprte s strani delavcev, ki se jim krsijo pravice oz. zivijo huje kot zivali. In to naredijo samo obcasno. in pri tem NIKOGAR NE OGROZAJO!!!
Mislim kaksne ti pises, clovek daj se vzemi v roke! Kaj bi rekli tvoji starsi, ki so celo zivljenje garali zato, da lahko ti zivis lepo na to, da ti serjes po ljudeh, ki mukoma zivijo iz dneva v dan, medtem, ko po cele dneve garajo???!!!
Kje pa je 30km/h omejitev? Mogoce na parkirnem mestu?
Pa cetudi bi bila in bi ljudje prekoracili to hitrost, to ne pomeni, da vozijo cez rdeco luc ali pa po drugi strani ceste, kot to pocnete vi!
In ponovno ponavljam, enega nepravilnega pocetja se NIKOLI ne opravicuje z drugim nepravilnim pocetjem!
Nobeden od vas, ki to podpirate, ni dosedaj v vec kot 50 odzivih na to temo enkrat samkrat navedel nek tehten argument zakaj bi bilo tovrstno pocetje dovoljeno ali opravicljivo!
Groza kaksno pismo…izpod vsakega nivoja…
Bolje je spustiti enkrat do 2X na mesec adrenalin tko v dirki po prazni in zavarovani cesti, kot pa vsak dan po službi s parimi piri. To je dovolj tehten argument.
Prosim, rad bi zvedel, kaj ima običajen človek za delati v industrijski četrti ob 23h – ponoči je tam vse zaprto in razen če si lopov, tam nimaš kaj za početi. Tko da ogrožamo večinoma potencialne lopove in preprečujemo kraje. Takrat pridemo tja mi in si pač za malo adrenalina privoščimo par dirk.
Če sem sam pripravljen 2X na mesec po 1000 tolarjev za tistih 5 litrov bencina pripravljen dat, bom v celem letu dal 24000 tolarjev za bencin več, tisti, ki pa vsak dan spijejo po eno pivo po službi pa zapravijo tok denarja že v dveh mesecih, s tem, da lahko v primernih okoliščinah tudi po enem pivu že ogrožaš promet.
Največji problem je v tem, da če gre mulc zvečer ven in se ga napije, pa se z avtom zaleti – pač se je in gremo dalje, če pa mi mal norimo po zaprti cesti, pol smo pa vsi z v zapor al pa za pred steno pa postrelit.
Dejte se mal umirt. Če bi bil zdej moj otrok tok star, da bi lahko avto vozu, bi mu prej dovolil da gre na tako dirko, kot pa na pir.
Tam na dirki vsaj vem, da če bo hotu preveč noret, ga bodo mal ostali umiril, ker noben od njih noče škode na svojem avtu
– potem mu ne bodo dovolil alkohola – se pravi pod vplivom alkohola ne bo vozu – to je spet ena zmaga.
– družil se bo z ljudmi, ki imajo dovolj pojma o mašinah, da ga lahko kej naučijo – v teh časih je vse drago in je velik tudi to, da znaš kaj sam narest, in bo spet dobro, ker bo lahko dodobra spoznal avto in s tem tudi za večjo varnost.
– najbolj važno mi bo pa to, da ne bo s takimi osli hodil na pir po službi, ampak se bo usedel v avto in se odpeljal domov.
@WiseGuy : gremo po vrsti!
če bi si malo bolj podrobno prebral naše poste bi ugotovil da je nemogoče da se srečata 2 avta na istem pasu!! NI možnosti! zakaj? ker se na vseh lokacija že od daleč vidi če prihaja avto ali motorist ali kdor koli z prižgano vsaj 1 sprednjo lučjo!
naprej: naštej mi 2 dirkališča v avstriji in italiji ki se lahko najameta še letos za ceno pod 100k sit in imata vsaj 1000 metrov dolgo ravnino! JIH NI!! 1Aring ima prekratko ravnino poleg tega je pa predrago in predaleč tako da ne govoriti da je blizu in skoraj zastonj! očitno še nikoli nisi bil nikjer blizu dirkališča ker če bi bil bi videl kako kratke so tam ravnine!
2.
citiram
Dejstvo iz vsega tega je, da vam je zal dajati denar za dirkalisce, ce pa ga lahko porabite za “tunanje” svojega konjicka ali bogve zakaj, saj nenavsezadnje vam je dirkalisce cisto pri riti in se zastonj je! To je prava resnica in ob tem vas niti ne zanima, da je to nezakonito ali koliko nedolznih ljudi pri tem ogrozate!
?????
izzivam te: pojdi na mobikrog z serijskim avtom! odštej 60k za najem dirkališča (po vezah) in še 10k za bencin. narediš 10 krogov na polno z svojim serijskim avtom ti jaz osebno povrnem 70k sit!! ni pogojev!!
vidiš še sam ko si tako pameten si tako neumno izjavo podal! če bi bilo tako kot ti praviš bi vsak šel na dirkališče z serijskimi zavorami,ki mu garantirano ne zdržijo več kot 4 kroge! in kaj bi bila posledica?izlet iz steze!
si pa pokazal koliko poznaš prometne zakone… v lj je čez cel center omejitev 30! to ti označujejo velike table in oznake na cestah! in tvoj zagovor: PA KAJ POTEM??
kot drugo nikjer in nikdar tule ni bilo omejeno da se vozi čez rdečo luč! še en hud stereotip!
glede zapor pa tole: tudi jaz cele dneve garam! in tudi jaz se moram sprostiti! pač se sproščam tako kot se! včasih tudi z avtom!
so pa velikokrat tudi nam “norcem” kršene pravice! ponavadi se ravno varuhi reda g. policaji izživljajo na nas in fašemo kazni za banalne prekrške ki sploh z zakonom niso definirani! ampak če mi povzdignemo glas smo pa tako slabi fantje in norci!
ti dam pa 1 argumentiran razlog zakaj so dragi koristni:
kaj raje vidiš? gručo ljudi na prazni cesti ki se družijo in sproščajo ali družbo ljudi v lokalih ki ga pijejo in potem veseljačijo in vandalirajo po ulicah?
presodi sam!
Sam tole bom reku namenjeno je pa WiseGuy-u, boj-u in se katermu takmu pametnjakovicu.
BLAGOR UBUGIM V DUHU KAJTI NJIHOV JE TALE FORUM
Vidjo niti za centi preko svojga nosu in zivijo v svoji zaplankanosti mislec kako popolni in oh in sploh so. Preden klobasas nekaj se o tem prepricaj pomoje sploh ne ves kje in kaksna je brnciceva cesta in tako kot so ze pred mano rekli tam nadni ljudje nimajo ob 23h nobenih opravkov.
Sej vem d me boste spluval ampak me to prov malo gane dol mi visi za vas.
Se ena kost za glodanje. Sam se voznik zacetnik ki mam izpit leto in pol v tem casu sem prevozil 40k km in nisem povzrocil najmanse nesrece niti nisem nikogar poprasakal na parkiriscih sem bil pa 3 zrtev nesrec nasreco zelo lahkih in v 2 primerih je bila povzrocitelj starejsa zenska tam okoli 45 50 let ki je zaradi starosti kao izkusena in pa en moski blizu 60 let. Potem pa smo mulci nevarni ccc
Prva se mi je zaletela vame ker je speljevala z prkirisca na cesto po kateri sm se peljav in bumf vame na sreco sem se precej umaknil in popolnoma ustavil ampak me je se zmeraj nabasala ker pac ni docasa bremzala in kaksen je biv njen komentar na nesreco: SPLOH NISM VIDLA D BI BIL KESN AVTO NA CESTI in taka slepa kura je pol dobra voznica
Druga me je zbila u kriziscu ko sem cakal na RDECI LUCI ona pa se ni zmogla pravocasno ustaviti ker ni bila pripravljena na ledeno cesto. Ko jo uprasam zakaj je sele tako pozno zavirala mi rece: JANISM MISLNA D JE TLE TUT TOK LEDEN KT PR NAS SM MISLNA D JE POSUTO. Pa kaj ti pomaga sol baba ce je minus nevem kok pa prsi dez.
Tretji k me je nabasu me je sam mal obdrgnu odspredi ker sm se mu umakno na sreco je pa na parkingu pripeljal u nasprotno smer kot uznacujejo puscice.
Naj, in kje sprostis vse te konje, ki jih imas? A jih ne? So kar zaprti? Potem bi raje doniral za vse tiste, ki zivijo na robu prezivetja in v nemogocih razmerah, pa jim ne bi bilo treba cest zapirat, namesto, da si kupil dovolj konjev, da bi lahko dirkal, zdaj jih pa mucis pod pokrovom motorja in se po avtocesti peljes le 170 in skozi center LJ le 60, ceprav je omejitev 30!. Vem, zivim na taki ulici, prav v centru. Kaj ko bi se zmenili in bi vi prisli na uraden legalen dragrace, saj ce se z njim strinja Policija kot stran zakona, bi si ga lahko “varno” ogledali in ne bi numnosti govorili, kako se dirka v rdeco, pa po nasprotnem pasu v nasproti vozeci promet in take neumnosti… Ni to film 2fast, 2furious in mi to vemo, vi ocitno ne.
No, dragi Rjuhar, sam ne vem več, kaj naj si mislim ob tem. Če vas to res tako zelo sprošča in ste zaradi tega na običajnih cestah manj divjaški, če ste res tako zelo skrbni do morebitnih mimoidočih, ki se po naključju pojavijo zraven, če vam vonj po bencinu res tako pomaga kanalizirati energijo… kaj pa vem, no.
Dejstvo pa je, da grobo kršite predpise. Prav nič me ne bodo motile vaše dirke na dirkališčih, ali pa jih prijavite, tako kot kolesarji in rejlisti, in pojdite na ceste legalno, ob popolnih uradnih zaporah seveda.
Dejstvo je tudi, da ni primerno opravičevati lastnih prekrškov s prekrški drugih, dejstvo je, da imam tudi sam brezhiben avto, pa ne dirkam in nisem do zdaj niti vedel, da je to stvar, s katero se lahko pohvalim.
Po logiki početja ste pravzaprav podobni kriminalcem: Ker nimamo, si bomo vzeli sami tam, kjer je. Pa ni mišljeno žaljivo. Pa si prizadevajte za legalizacijo, za izgradnjo steze, karkoli že… Dokler pa je princip takšen, “vzemi zakon v svoje roke”, sem močno proti. Prisvojitev ceste in dirkanje po njej je malo manj “nedolžno” kot prekoračitev hitrosti za 20km/h, se ti ne zdi?
In še vprašanje: ali si kdaj sodeloval tudi v nočni dirki po ljubljanski obvoznici? Je to tudi varno početje?
Fino Maky, pa si policajem izdal, kje se sestajate. Upam, da te bo tvoja zdruzba za to pohvalila, saj si izdal uro in kraj. Music man.V tako kratkem casu, pa trije karamboli. Seveda vsi po tuji krivdi. Ne morem verjeti. Sam vozim ze 30 let, pa sem se vedno brez nesrece. Cudno? Mogoce nakljucje. Ampak ne morem se otresti misli, da tudi tvoja hitrost pred nesreco ni bila majhna. Ce izvzamemo semafor. Se strinjas? Sicer ti pa eno ne uide. Tudi ti bos star. Tudi ti bos postal ovira na cesti, kakor si v svojem pisanju oznacil vse. Ali bos po 40 letu (saj to so ze leta, ko postanes nesposoben) izpit vrnil in hodil na avtobus. Ne verjamem. Verjamem pa eno. Tudi ti bos obsojal nestrpne, da ne recem kaj hujsega, ki te bodo ogrozali. Daj no, poglej kaksno leto naprej in kriticno presodi svoje pisanje, bos videl, da bos prisel do cudnih spoznanj.
audi napisal:
> Fino Maky, pa si policajem izdal, kje se sestajate. Upam, da te
> bo tvoja zdruzba za to pohvalila, saj si izdal uro in kraj.
> Music man.V tako kratkem casu, pa trije karamboli. Seveda vsi
> po tuji krivdi. Ne morem verjeti. Sam vozim ze 30 let, pa sem
> se vedno brez nesrece. Cudno? Mogoce nakljucje. Ampak ne morem
> se otresti misli, da tudi tvoja hitrost pred nesreco ni bila
> majhna. Ce izvzamemo semafor. Se strinjas? Sicer ti pa eno ne
> uide. Tudi ti bos star. Tudi ti bos postal ovira na cesti,
> kakor si v svojem pisanju oznacil vse. Ali bos po 40 letu (saj
> to so ze leta, ko postanes nesposoben) izpit vrnil in hodil na
> avtobus. Ne verjamem. Verjamem pa eno. Tudi ti bos obsojal
> nestrpne, da ne recem kaj hujsega, ki te bodo ogrozali. Daj no,
> poglej kaksno leto naprej in kriticno presodi svoje pisanje,
> bos videl, da bos prisel do cudnih spoznanj.
kaj se ti ne zdi da policaji že vedo kje se sestajamo?so bolj stalni obiski kot nekateri tekmovalci…ponavadi pridejo ravno zaradi takih tečnih in “vestnih” občanov kot ste očitno vsi tule… sicer pa nisem povedal lokacije niti ure… če je zate ponoči točno določena ura potem pa tudi ok….
in samo za informacijo
Danes je v 91 prometnih nesrečah na slovenskih cestah umrlo kar pet ljudi. Pet se jih je huje poškodovalo, sedem pa lažje.
Najhujša nesreča se je zgodila na stari cesti Tepanje-Slovenska Bistrica, kjer sta življenje izgubila motorist in njegov sopotnik.
Pri odcepu za Oplotnico je nekaj minut pred 14. uro voznik motornega kolesa s sprednjim delom trčil v sprednji del tovornega vozila v trenutku, ko je 64-letni domačin zavijal levo v smeri Oplotnice. V nesreči sta umrla voznik in sopotnik iz Domžal in Ptuja, oba stara 23 let.
Tragična prometna nesreča se je zgodila tudi v kraju Fokovci pri Murski Soboti. Na neasfaltirani cesti je 39-letni traktorist iz neznanega razloga zavil s ceste in trčil v drevo, zaradi hudih poškodb pa je umrl na kraju nesreče.
Tretja nesreča s smrtnim izidom se je zgodila na območju Kočevja, ko je starejši voznik zapeljal s ceste. Policisti domnevajo, da je umrl naravne smrti, še preden je nenadoma zavil.
Smrt je kosila tudi ob cesti Novo mesto-Straža, kjer je v trčenju dveh osebnih avtomobilu umrl domnevni povzročitelj nesreče.
Letos je na slovenskih cestah umrlo že 47 ljudi.
na vseh ilegalnih dragih ———————————>brez 1 nesreče!!!! in potem smo mi smatrani za divjake in neprevidne voznike!
Dobra statistika. Samo si pozabil, da je motorist posilil tovornjak. Motorist in sopotnik sta bila mladenica, motor pa star samo par dni. To zate seveda ni pomembno. Sicer bos pa tudi ti enkrat star, ali pa mislis ostati vecno mlad. Vidis, to ti pa ne bo uspelo. Kako ti pa kaj ugaja taksna misel? Saj vendar pluvas tudi po sebi.
Vozim 20 let, za seboj imam cca 400.000 km. Od kar pomnim, sem ljubiteljica avomobilov, motorjev, … Dokler sem imela še Old Timer-ja sem hodila tudi na Railly-e veteranov, pa tudi “osnovno diagnostilko in terapijo avtomobila” sem uspela izvesti.
Toda ilegalno dirkanje izjemno obsojam:
… ker je ilegalno
… ker NI zaščiteno oz. varovano. Nihče izmed zgornjih pisateljev me ne more prepričati, da je možno z medsebojnim obveščanjem zagotoviti 90% varnost.
Vsaka dirka (ali pa tekma) mora biti namreč prijavljena. Proga varovana. Ob progi kontrolorji (in reševalci). Javnost mora biti vedno na krajevno – običajni način seznanjena, da se nekaj dogaja (TV, tisk, …),….
Popolnoma razumem, da je potrebno nadledvičnice sprazniti do maksimuma, (kar je seveda mogoče izvesti na različne načine), a če to počnete z avtomobili, to počnite na za to registriranem, urejenem in zavarovanem prostoru.
Za tiste, ki pišete, “naj nam uredijo”, …..; “naj nam zgradijo”…:
malo razmislite in SI UREDITE: zaprosite za dovoljenja, registracijo, ipd.
vlagajte, …., financirajte, nekaj naredite za to. Vsak šport je drag: smučanje, motociklizem in avtomobilizem pa med najdražjimi (pa še kaj bi se, seveda, našlo).
Dokler pa zadevo izvajate ilegalno in potencialno ogrožate varnost drugih, je to navadna sebičnost. (Argumenti o adrenalinu so sprejemljivi le toliko časa, dokler z njimi ne posežeš v integriteto drugih).
P.S.:
Pred par leti je na obvoznici umrl moj kolega, mlad zdravnik, ki se je ob 4.00 vračal z dežurstva in se je vanj v nasprotni smeri (čelno) zaletel voznik, ki je preizkušal: kaj ?? (adrenalin, samega sebe, predpise, … in našel smrt).
Pozdrav!
Nina
Vidis, se ze priblizujes mojim mislim, se kaksno leto, pa bo. Sicer ti bom dal pa kar prav, saj drugace ne bi koncala. Ze ves kaj delas, zelim ti samo veliko srece na cesti, da bos lahko dosegel mojo starost. V nasprotnem pa se ti drzava zahvaljuje za vlozena sredstva v pokojninski zavod, ki jih ne bo treba iplacati.
Dobro napisano. Samo kaj, ko bos sedaj popljuvana s strani ilegalcev, kot sem bil jaz. Oni si jemljejo pravico v svoje roke, je pa ze eden od teh napisal, da je za njih legaliziranje predrago in o tem sploh ne bodo razmisljali. Saj to je isto, kot nekateri motoristi spomladi. Dokler ni par mrtvih norijo, potem jih strezni. Samo cakamo lahko, kdaj se bo zgodilo, zgodilo se pa bo. Upam, da bo smrt kosila samo med ilegalci, ne pa med nedolznimi.
Bor, kaj res ne slisis, da je to povsem druga skupina od tistih ljudi, ki se gredo dirke po LJ obvoznici. Ko se recimo zberemo na eni lokaciji, pa pridejo policaji in se zacnemo selit na drugo lokacijo, ti povem, da sem bil prvic sam presenecen, ker se lepo peljemo v nestrnjeni koloni okrog 100-120 km/h, prav zelo umirjeno, brez prehitevanja. Dirkanje po obvoznici obsojam, kot verjetno vecina normalnih ljudi, saj ne mores predvidevat situacij, kjer je prevec udelezencev v prometu in je ze 120 vcasih prehitro. Kar se pa tice razlike med prekrskom, ki ga delajo nori dirkaci in prekoracitve hitrosti v naselju za 20 km/h – slednje (prekoracitev za 20) se mi zdi mnogo hujse. Naj utemeljim: na “dirki” ni NEDOLZNIH ljudi. Vsi do zadnjega, ki se tam zadrzujejo, vedo, kaj se tam dogaja in kaksna je potencialna nevarnost zato so ali pripravljeni, da odskocijo oz. se zavedajo, da je lahko nevarno, ko se kaj zalomi. Ko pa se ti (jaz, on, kdorkoli) peljes skozi naselje 60 namesto 40, se skupna zavorna pot podaljsa iz 18 metrov na 34 metrov – se pravi skoraj se enkrat vec (skupna zavorna pot je sestevek poti, ki jo avto prevozi v reakcijskem casu in dejanske zavorne poti – vrednosti napisane so priblizek za avto srednjega razreda). Recimo, da ti NEDOLZEN clovek ali bogobvaruj otrok stopi na cesto 20 metrov pred avtom. Pri 40 se bos lahko varno ustavil, pri 60 pa ga bos kljub zaviranju zadel z okoli 15 km/h, kar pa je lahko usodno, definitivno pa so zelo verjetne poskodbe glave, hrbtenice in notranjih organov. Tisti, ki pride gledat dirko pricakuje, da se bo kaj lahko zalomilo, nedolzen pesec v naselju pac ne, sicer ne bi stopil na cesto.
LP Rjuhar
Popolnoma se strinjam z Nino P, tezava nastane samo v dveh stvareh.
Ljudje, ki ste negativnega misljenja ste brezpogojno in neargumentirano proti vsemu, kar vam trobimo, zato nas crnite v javnosti in nimamo nobene moznosti pridobiti sredstva, da bi sploh zaceli s takim projektom, saj podpore ni.
Vse nas mecete v isti kos. Povem vam, nismo v istem košu kot samomorilec, ki se je 23. februarja odločil končat svojo pot in se s Fiatom 500 spravil na nasprotni pas hitre ceste z ločenimi smernimi vozišči ter se po trku z enim zaletel čelno v drugi avtomobil, naletel je še tretji in želja se mu je uresničila. Seveda je za seboj pustil razbite še štiri avtomobile in cel kup hudo in lažje poškodovanih nedolžnih ljudi.
Nismo v istem košu, kot voznik tovornega vozila, ki je 5.2. prevozil rdečo luč in pri tem povozil (prevozil) mladega voznika z motorjem, ki je prečkal vozišče na kolesarski stezi in mu zadal hude telesne poškodbe.
Nismo v istem košu, kot voznik, ki je močno okajen 22. decembra vozil preblizu desnemu robu vozišča in zbil kolesarko, ki je padla po vozišču in se hudo telesno poškodovala, ter odpeljal proti domu, kjer so ga zjutraj našli policisti. Ni se mu sanjalo, kaj se je zgodilo prejšnji večer.
Malo razumevanja, morda celo podpore in morda se bodo vam in nam uresničile želje po dirkališču. Do takrat pa bo verjetno ostalo tako kot je. Fantje bodo vsak vikend dirkali, jaz pa bom vsak vikend nesel glavo na pladnju in jih bom šel gledat. Kar se pa policije tiče, naj le skrbijo za red in varnost in spravije s cest tiste, ki zares ogrožajo varnost, namesto da v večini primerov pišejo le še poročila. Poškodbe so bile tako hude, da jim je premlada sopotnica na kraju nesreče podlegla.
Naj samo kot zanimivost povem, da je eden najlepse predelanih avtov v sloveniji in je zato dobil tudi kar nekaj nagrad (upam, da so moji podatki o lepoti pravilni), rdec Clio, ki se ponasa z zelo “””dirkaskim””” videzom, velikimi spojlerji in ogromnimi svetlecimi kolesi, pod motornim pokrovom pa se skriva motor s 1196 kubičnimi centimetri in mislim da 60 konjskimi močmi. Vsekakor s kupom opreme prileze do 100 km/h kasneje, kot dedkova Lada Samara iz leta 1987. Dirkač? Seveda, saj ima “stjunan” avto!!! LOL
@ninaP : dajem primer bloudkove velikanke. Če država ni sposobna urediti nacionalnega ponosa, kako lahko potem mladci,ki jih nihče ne jemlje resno in so že v začetku zatirani (to ste sami tule dokazali), naredijo kaj za zase? sem zgoraj navedel cene. očitno jih nihče ne bere… mislite da je vsak pripravljen dati cca. 100 tisočakov? za dobesedno prazen nič? za nekaj kar ne bo njegovo oz. kar bo potem od javnosti? če je vaš odgor da: potem nam pa vi darujte!75% dirakčev je še vedno študentov!
seveda je tudi ninaP navedla zopet napačna primerjavo: avtocestni dirkači vs. drag racerji ! tu ne gre za iste ljudi! kot da bi primerjal pediatre in veterinarje! skupnega imajo bole malo!