Najdi forum

Splash Forum Avto.Over.Net Avtomobilizem Norci na cestah

Norci na cestah

Rjuhar in Maky. Izgleda, da sta zastopnika vase zdruzbe ali cesarkolize. Naj bo po vase. Ste pametni, pazljivi, strpni, pozorni, zmeraj nedolzni,…, vsi ostali pa smo kontra vam. Naj bo po vase, saj je razprava vendar nepotrebna, ker ne boste nikoli, ampak res nikoli storili nobenega prekrska, boste vzor mladini, skratka, kot vcasih Titova mladina. Povsem odvec je nadaljnje razpravljanje. Gospodje, prvi korak bo, da boste vsaj drustvo legalizirali in postavili uradna pravila. Vse do tedaj pa ste ILEGALCI, te pa bo zakon preganjal, ali mogoce nimam prav? Vsak sport ima napisana pravila, vi pa pravite, da imate dogovorjena. Beseda pa se lahko pozre. Dajte no, veste, koliko sportnih drustev si mora samih zagotavljati sredstva. Ste ze razmislili o pridruzitvi sportnemu delu AMZS. Za denar se je potrebno potruditi, sam nikoli ne pride – tudi do vas ne bo. Prvi korak je organiziranj, potem gre lazje. Vidite, tu vam pa izkusenosti izgleda zmanjka.
Skratka, legalizirajte, pa podobnih debat najbrz ne bo vec. V vsakem drustvu pa je potrebno delati, le tako zivi

Nina P napisal:

> Vozim 20 let, za seboj imam cca 400.000 km. Od kar pomnim, sem
> ljubiteljica avomobilov, motorjev, … Dokler sem imela še Old
> Timer-ja sem hodila tudi na Railly-e veteranov, pa tudi
> “osnovno diagnostilko in terapijo avtomobila” sem uspela
> izvesti.
> Toda ilegalno dirkanje izjemno obsojam:
> … ker je ilegalno
> … ker NI zaščiteno oz. varovano. Nihče izmed zgornjih
> pisateljev me ne more prepričati, da je možno z medsebojnim
> obveščanjem zagotoviti 90% varnost.
> Vsaka dirka (ali pa tekma) mora biti namreč prijavljena. Proga
> varovana. Ob progi kontrolorji (in reševalci). Javnost mora
> biti vedno na krajevno – običajni način seznanjena, da se nekaj
> dogaja (TV, tisk, …),….
>
> Popolnoma razumem, da je potrebno nadledvičnice sprazniti do
> maksimuma, (kar je seveda mogoče izvesti na različne načine), a
> če to počnete z avtomobili, to počnite na za to registriranem,
> urejenem in zavarovanem prostoru.
> Za tiste, ki pišete, “naj nam uredijo”, …..; “naj nam
> zgradijo”…:
> malo razmislite in SI UREDITE: zaprosite za dovoljenja,
> registracijo, ipd.
> vlagajte, …., financirajte, nekaj naredite za to. Vsak šport
> je drag: smučanje, motociklizem in avtomobilizem pa med
> najdražjimi (pa še kaj bi se, seveda, našlo).
> Dokler pa zadevo izvajate ilegalno in potencialno ogrožate
> varnost drugih, je to navadna sebičnost. (Argumenti o
> adrenalinu so sprejemljivi le toliko časa, dokler z njimi ne
> posežeš v integriteto drugih).
>
> P.S.:
> Pred par leti je na obvoznici umrl moj kolega, mlad zdravnik,
> ki se je ob 4.00 vračal z dežurstva in se je vanj v nasprotni
> smeri (čelno) zaletel voznik, ki je preizkušal: kaj ??
> (adrenalin, samega sebe, predpise, … in našel smrt).
>
> Pozdrav!
> Nina

Vidim, da eni ne znajo brati in da so predvsem totalno ignorantski do napisanih stvari.

Mi NE dirkamo po obvoznicah in NE vozimo skozi rdeče luči, pa NE prehitevamo po desni. Kar se tiče normalne vožnje vozimo po predpisih(vsaj zase lahko to napišem).
Gre za to, da se dobimo kot družba ob poznih urah, na neprometni cesti in se sprostimo in spustimo ven adrenalin na tistem kolikortoliko zavarovanem (od nas seveda) odseku ceste. Zaradi tega smo vsi vrženi v isti koš s prepotentnimi mladci, ki izsiljujejo, vozijo pod vplivom alkohola in vozijo skozi rdeče luči, ter prehitevajo po desni. Večina od nas sploh ne pije alkohola, večina od nas ob navadnih vožnjah predvideva večino stvari v prometu kar se seveda da, ker nekaterih stvari pač ne moreš. Ina kar je najvažneje večina od nas smo zelo dobri vozniki – avtomobile vozim že 13 let in sem naredil že okoli milion kilometrov, ker na leto naredim od 100 do 120 tisoč kilometrov.

Na navadni cesti moram biti stalno pripravljen in pod pritiskom, da me bo kdo izsilil, spregledal ali mi priletel skozi rdečo luč – to se nabira v meni in ko se potem kdaj pa kdaj sprostim na kaki taki dirki mi prav paše, da gre to iz mene. Zaradi takih ki tukaj dirkamo in se sprostimo na kolikortoliko zaščiteni površini je veliko manj nesreč, ker vemo da se v normalnem prometu moramo zadržat – in se tudi bomo zadržali, tisto dirko pa potem sprostimo vse kar se je nabralo s tem, ko smo moral med normalno vožnjo zadrževati v sebi.

LP
Igor

P.S. prosim, da nas ne mečete vse v isti koš. Zato bom še enkrat poudaril;
– mi v normalnih vožnjah pazimo nase in na soudeležence v prometu in ne pijemo alkohola, da bi s tem ogrožali soudeležence v prometu, ampak se vsake toliko časa zberemo na zelo preglednem odseku prazne ceste, ki ob takih urah sameva in tam sprostimo adrenalin, da nam ga ni treba v prometu.

AUDI zdej boš pa ti reku, da nikoli nisi vozil pod vplivom alkohola, da nikoli nisi storil zavestno prekrška in da si skratka angelček?
Vsak je pač v življenju naredil napako – ne eno sam sem jih veliko, in še sedaj jih delam – sem pač človek, ampak zato še ne moreš vreč vseh v isti koš. Sam raje porabim tistega tisočaka za malo vožnje naokoli, kakor pa za alkohol. Veliko raje grem na eno tako dirko in sprostim malo adrenalina tam, kakor, da bi ga spustil na obvoznici ob 3h popoldne z izsiljevanjem in norenjem preko 150km/h, ali pa da bi prevozil rdečo luč, ali pa kaj podobnega. Tam, koder mi dirkamo, ne oviramo prometa, ker ga NI. Če pa že kdo pride se pa vse ustavi in se umaknemo. To je nekaj čisto drugega, kakor da bi izsiljevali in prevozili rdečo luč, in to ni norenje po obvoznici v nasprotno smer.

Veš, tudi ta “ILEGALCI” je malo poetičen. Nimamo zakona, kjer je zbiranje z namenom dirkanja po cestah izrecno prepovedano. Prepovedano je sámo dejanje dirkanja. Ko pride policija poskrbi, da se izloči kakšen prepotenten mladec, ki misli, da jim lahko kljubuje in izziva in prav je, da ga “diskvalificirajo”, sicer pa sami povedo, da nimajo moči proti “norim” dirkačem, kajti ravno tako dobro, kot deluje opozarjanje na prisotnost morebitnega vozila, ki ga je treba počakati, da ne pride do neumnosti, deluje tudi opozarjanje na prisotnost plavih angelov, ki potem pridejo le na neformalno srečanje avtomobilističnih navdušencev, katerih edini prekršek je, da nepravilno parkirajo na pločniku med nepravilno parkiranimi šleperji, ki tam stojijo že kak dan ali dva. Zato ne mečite jim peska v obraz ker lahko veter spremeni smer.

Če mislite, da je to v tujini urejeno, pomislite še enkrat. Tam se dogajajo take stvari skozi mesta. Poglejte si naprimer enega slavnejših video posnetkov takega početja Gateway in Stockholm, da vidite, kaj pomeni nevarno drugim udelezencem v prometu.

Nisem eden teh dirkačev, saj mi je škoda avtomobila za tako početje. Grem pa z veseljem pogledat tja, čeprav se zaradi prehitrega prihoda modrih dostikrat sploh dirka ne začne, pa je vseeno lepo videti lepe in hitre avtomobile. In, če bi le imel varstvo za svoja otroka, bi šel danes zvečer spet tja!

Z dolžnim spoštovanjem, Rjuhar

Ce ste res taksni, vam bo pa potrebno podeliti medaljo za vzorne voznike, saj to po zapisanem ste. Brez napak namrec in kar sram me je, ko sem med onimi drugimi, ki jim ne uspeva taksna vzorna voznja. Boste kaj naredili, da ovladate one druge, ki po vasem tako mecejo slabo luc na vas, ali pa imate tudi med njim clane, kaj pa vem?

Lp

drugi napisal:

> Ce ste res taksni, vam bo pa potrebno podeliti medaljo za
> vzorne voznike, saj to po zapisanem ste. Brez napak namrec in
> kar sram me je, ko sem med onimi drugimi, ki jim ne uspeva
> taksna vzorna voznja. Boste kaj naredili, da ovladate one
> druge, ki po vasem tako mecejo slabo luc na vas, ali pa imate
> tudi med njim clane, kaj pa vem?
>
> Lp

Za take je policija – mi sami jih ne moremo umiriti, ker z njimi nimamo nič skupnega. Tu bi se mogli vsi vozniki združit, pa take prepotentneže vedno prijaviti policiji. Po parih prijavah, mislim, da bi se tudi taki umirili.

POJMA NIMATE, in nehajte kvasit o nekih dirkah, ker to sploh NISO DIRKE, poleg tega pa je to ZELO dobro organizirano, tako da nesreče so tu špancak vas. Na vsakih 5 let MOGOČE 1.

NEHAJTE. in se pogovarjajte o nečem kar veste.

Bedaki, samo slabo luč mečete na nas. V tujini je to NACIONALNI šport!!!

WiseGuy napisal:

> Sploh pa ne pozabite, pri nas je drzava na nasi strani, saj je
> to dirkasko pocetje nezakonito!

Ni nezakonito. To tudi policaji vedo. Lahko ti dajo kazen za prehitro vožnjo, če ti jo izmerijo. Ali pa za napačno parkiran avto, za sunkovito speljevanje, če se policaju tako zazdi. Skratka… samo prekrški.

Nina, se strinjam s tabo, vendar po napisanemu tukaj sodec res nima smisla nadaljevati, ker ti, ki to pocnejo ali kakorkoli podpirajo trmasto in predvsem slepo verjamejo v svoje in jih ne mores prepricati tudi, ce bi jih soocila z materialnimi dokazi.
Nadaljujejo s pisanji o temu kako so druge stvari bolj napacne in nevarne in da je drzava kriva za to itd. a nikoli ne navedejo dozorelih in utemeljenih argumentov!
Stojijo celo za izmisljenimi argumenti kot so, da ni niti 1% moznosti, da bi se zgodila nesreca, ker so baje tako previdni in da nimajo denarja za dirkalisca. Tile zrelostni mladci bi ocitno radi vsak drug dan vozili po dirkaliscih tipa Hockenheim v Nemciji.
Odrastite ze vendar, to so resne in nevarne stvari!
Celo za konec oni nas prosijo, da jih ne obsojamo in mecemo v isti kos z drugimi, ki baje pocnejo bolj nevarne stvari.
Ali si to res zasluzijo?! Ali oni pocnejo nekaj, kar je zakonito? Ali pocnejo nekaj, kar je varno? Ali pocnejo nekaj, kar je koristno?
Na vsa ta vprasanja se odgovori z enakim odgovorom kot pri drugih tovrstnih pocetjih, zato jih upraviceno obsojamo in generaliziramo.
Zal pa ne moremo dopreti do njih…to bo naredila sele neka nedolzna zrtev…

in koliko voznikov na navadnih cestah je že spametoval mrtvi šolarček ki ga je nekdo povozil? ali pa mrtvi kolesarji? mene so ko sem bil manjši 3x povozili ali zbili z avtom… vedno na srečo brez poškodb! vsakič pa se je zgodilo v mojemu okolišu med samimi kratkimi ulicami!

Zanimivo kako vsi pričakujete da lahko smrtna žrtev reši vse probleme…
kako bi bil lep svet če bi vsak pijanec ki gre zvečer po 6 pivih v avto prej dobil sliko mrtvega soseda ki ga je zbil njegov sopijanec.
kako bi bil lep svet če bi vsake toliko časa pobili recimo 40 otrok da nekaj dopovemo nekaj tem pijancem!
tak vtis sem dobil od vas! nekdo mora umreti pa bo za vedno mir!

Nikjer ni bilo omenjeno dirkališče tipa hockenheim! samo če bi vi zadrteži malo več vedeli o dirkanju bi hmalu ugotovili zakaj je 90% diraklišč za to zvrst neprimernih!

In še za konec: Ali je z zakonom izrecno prepovedano hkratno speljevanje in pospešovanje? NI!!!
ali je varno? Mnogo Bolj kot si vi mislite!
ali nas upravičeno obsojate? čeprav niste niti ENKRAT v živo videli kako stvar poteka? jaz tudi ne sodim delo kirurgov ker ne vem kako opravljajo svoje delo. očitno ste vi resnično pojedli knjigo modrosti….

Wise guy ali kdorkoli od Vas, ki ste tako zelo proti, ce si iz LJ, pisi mi na mail, te pridem iskat in te peljem tja, stopil/a bos za sleper ali za moj avto (ki ga imam zelo rad in nocem, da se mu kaj zgodi), pa se bos iz varne razdalje ogledal, kako poteka tak “nori” vecer na “nori dirki”. Dotlej se pa nehajmo prepirat, ker ste vi na strani zakona, mi pa na strani zdrave pameti in skupaj ne bomo prisli. Vabilo pa velja popolnoma resno. Pravzaprav bi se rad osebno srecal s kom od Vas in izmenjal kako mnenje o zadevi ob kavici ali kokti.

Se enkrat moj mail: [email protected]

Ravno zdaj, ko sem se odločil, da sem zaključil s to debato, sem videl banner za nek STYLING (za ženske), pa bi dodal samo še tole misel za tiste, ki mislijo, da je avto “spedenan” za to, da se z njim dirka: tudi vsaka ženska, ki se našminka in opicani, ne pomeni da je “prostitutka”. Toliko v razmislek. In tako, kot nekateri radi pogledamo “spedenano” žensko, radi pogledamo tudi “spedenano” makino. Hvala za sodelovanje! Rjuhar

Ja tudi meni se zdi to cudno 3 nesrece ampak NA SRECO NI BLO BKOL HUDEGA ENKAT MANJSA PRASKA IN DVAKRAT STOVCEN ODBIJAC PA SE TO NE ZELO. Tko d velike skode ni blo in ne drgac NISEM NESTRPEN. Ne bos verjel ampak zelo zelo velikokrat ustavljam pescem d lahko preckajo ker veliko voznikov se samo mem pelje in misli ma koga jebe bo ze enkrat prsov cez. Kot drugo pa nasplosno NISEM HITER voznik 99% CASA VOZM DO MAX 10 CEZ OMEJITEV zakaj to ker se mi pac nikamor ne mudi in poleg tega uziv ob glasbi v avtu oziroma vozim v druzbi. V letu in pol tudi se nisem dobil nobene kazni ceprav so me velikokrat ustavili 7 al 8 nevem tocn. Tako da jast zase nislem da sem KAR VAREN VOZNIK nevm pa ce sem tudi TAKO DOBER to bi moral preizkusiti na POLIGONU OZ SOLI VARNE VOZNJE. To je use pa lep pozdrav.

Zgleda d imas malo slabo bralno razumevanje in to slovenskega jezika.
Sozalje za umrlega prijatelja vendar verjemem da med nami ni cloveka, ki bi sel vozit po obvoznici v nasprotno smer. SE ENKRAT NE JAST IN NE KDORKOLI OD NAS NE VOZI PO OBVOZNICI V NASPROTNO SMER OZ DIRKA PO OBVOZNICI AMPAK SE USE DOGAJA NA 400 M CESTE NA BRNCICEVI.
Tam mi lahko verjames d clovek razen ce je prisel dirkat nima kaj delat in ga tudi nobenega takega ni tam. Le kaj naj bi namrec tam pocel saj tam ni nicesar razen zaprtih podjetij in 2 avtosalonov DEJ MI POVEJ ZAKAJ BI BILI POTEM TAK KAKSNI LJUDJE SREDI NOCI A MOGOCE KOPUJEJO AVTO ?
Tisti ki so tam so prisli na OGLED DRAGA se pravi da VEDO KJE SO IN KAJ SE POCNE. A se strinjas s tem.

kaj nabijas stari……pejt spat pol pa se enkrat v avtosolo pa se nauc furat….
nisi ugrozen ce znas pelat….

Če pa že kdo pride???????? A ga pri 150 ali 180 km/h sploh dovolj v času opaziš??????

do 150 se na 400m zelo težko doseže!
še en dokaz kako blatite prazno slamo

Če ti fizika in matematika nista tuji in se iz srednje spomniš še kakšne formule, potem si lahko izračunaš, da ima avto s pospeškom 0-100 km/h malo pod 9s po 400 metrih vožnje hitrost približno 126,5 km/h. Bistvena razlika do 150 ali 160…

HA HA HA
Me prav zanima kdo v 400 m nabere 180kmh bi blo dobr ce bi blo tko. Dons sm biu tam pa se policaji niso posebni moril. Med obiskom prvega se je se en drag odpelju 🙂

Haha, kot ona varianta – punto z 200 kg plastike pa 1.1 mašino :))))

Si misliš, kak hud stroj mora to biti, potem pa zadaj bobni 😉

Samo taki so še bolj smotani, ker mislijo, da ga morajo toliko bolj gonit, koliko je manko konjev…

___________________________________________________ http://www.mobisux.com/tabla/download.php?Number=2170983

Jah, kaj nej rečem… Imamo mogoče v Sloveniji ustrezen poligon kjer bi se dalo te aktivnosti opravljati v nadzorovanih okoliščinah? NIMAMO!!!! In tega se je potrebno zavedati! Tudi tisti ki uspešno šikanirajo izgradnjo dirkališča!

LP, Tišač (v službenem in prostem času)

Poglejte si slike pod naslovom Rezultat divje voznje na tem forumu. Vsaka podobnost z vami je seveda izkljucena, dokler se ne bo zgodila.

Lp

Naj mi nekdo kot neljubljančanu razloži, kaj se sploh smatra pod obvoznico (avtocesta?) in zakaj je potrebno dirkati v nasprotni smeri?! Rad vozim ponoči, ne bi pa rad bil palačinka…

To se je dogajalo nekaj časa, ko so v nemčiji mulci polnih riti prišli na idejo in so to počeli, takoj potem se je to pojavilo tudi pri nas, vendar za sedaj ne morem reči, da se to še dogaja.
Tako se sedaj pojavljajo taki, ki hočejo oponašat drage in to ob čisto normalnih urah – čez dan pa do večera in taki res ogrožajo promet, samo to ni organiziano, ni nobene zaščite in če bo nesreča, potem bomo pa spet mi krivi.
Samo to so gagice, papige, ki ponavljajo za vsem, kar vidijo in slišijo po TV in take stvari bo težko preprečit, ker na TV pa kažejo vedno več tega. Ko se mu bo pa nekaj zgodilo, bodo pa vse drugi krivi.

Ne govor, da spoštujete predpise, ker če bi jih, ne bi organizirali takih dirk. Kaj pa v situacijah, ko navidezno izgleda vse varno, a takrat tudi divjaš? Postavi se v situacijo storilca prometne nesreče. Noben od njih ne misli, da s takim početjem koga ograža, ampak svoje početje opravičuje z drugimi razlogi (da se mu mudi, sproščanje adrenalina…) Ko se zgodi nesreča je pa že prepozno.

New Report

Close