Nordnet
Kaj te zanima?
To je online broker ki ponuja online trgovanje z delnicami na sledečih borzah:
Vse nemške ( xetra, Frankfurt, Stutgart….
Vse skandinavske ( Oslo, Kobenhavn….
ZDA
Lahko kupuješ in prodajaš tudi certifikate ( to trenutno delam jaz).
Vse to ponujajo za zelo nizko provizijo:
Osnovna provizije je 3,99 eur + 0,1%
Za ZDA je nekoliko višja
Za nove uporabnike imajo 6 mesečno fiksno provizijo 2,49 eur neglede na znesek nakupa ali prodaje kar je izredno ugodno če trguješ z manjšimi zneski.
Ni nobenih dodatnih stroškov – ni vodenja računa
Po ocenah finančnih revij je to najugodnejši discount broker v Nemčiji in Skandinaviji.
Za varnost je poskrbljeno tako da ob prijavi podaš svoj račun na katerega se lahko nakažejo sredstva od prodanih delnic tako da se denar lahko nakaže le na tvoj račun. Ni možna kraja!
Prijaviš se enostavno preko internetne strani , sprintaš pogodbo, jo podpišeš, fotokopiraš potni list in fotokopijo overiš ( jaz sem jo overil na nemški ambasadi za 1000 sit) in pošlješ po pošti v Nemčijo.
Čez dva tedna dobiš nazaj podpisan svoj izvod pogodbe in Geslo. Ter čez tri dni še Geslo za trgovanje.
Tako se lahko prijaviš v sistem in odpre se ti tvoj Depot kjer lahko sam trguješ z delnicami in ostalimi finančnimi inštrumenti v realnem času.
Še prej moraš seveda nakazati denar na svoj depot račun pri Nordnetu, lahko preko slovenskih bank ( provizija okoli 1500 sit + 5 eur). Ko želiš denar nazaj enostavno preko interneta zahtevaš izplačilo in ti to izplačajo brez stroškov v treh dneh.
Vsak ki pridobi novo stranko dobi 50 eur!
Če se boš odločil mi pošlji mail da jih dobim.