NORE PODRAŽITVE V TRGOVINAH IN VI VERJAMETE DA INFLACIJE NI
vsakodnevno se draži in to ne par procent ampak tam 50 do 300 procent, seveda slo bedaki tega ne skapirajo.
pa dokažimo
čokolada mlka spar , tudi tuš, tavelka je bila od 2.29 evra do 3.49 evra, sedaj v šparu 5.49 evra
rum kokos casali v šparu tušu iz prej 1.8 evra na 2.5, sedaj so 3.52 evra
meso govedina svinjina piščanc puran, to je redna cena vse čez 10 tam do 15 evrov, pred ukrajina natego in kovid nategho je bilo to tam do 8 evrov,,svinjino so prodajali po 2.5 evra.
dražijo vsi ods hoferja spina, ki je svoje piškotne sveže izdelke podražil od 3.59 evra donavski valovi na 3.89 ,kokos kocke in mešano pecivo na 4 in še nekaj,pa govorim za par izdelkov, VSE SO PODRAŽILI, VSE TISOČE IZDELKOV SE DRAŽI VSAK DAN,
GLOBALISTIČNA EVROPSKA MAFIJA S PODREPNIKI V SLO DELA SVOJE IN TREJA MILIJARDE ZA UKRAJINO IN OSTALE MAFIJSKE ZDRUŽBE SLOVENSKI DEBILI PA ŠE VEDNO PADAJO NA VEČNO ODPRTE ZADEVE O PARTIZANIH IN DOMOBRANCIH. KVALITETNO VAS NATEGUJEJO ŽE 33 LET IN SE VAM SMEJIJO IZ BAHAMOV IN MAURICIUSA KJER FUKAJO 10 LETNICE ZA VAŠ DENAR
Anonimno 7515, 12.11.2024 ob 03:05
vsakodnevno se draži in to ne par procent ampak tam 50 do 300 procent, seveda slo bedaki tega ne skapirajo.
pa dokažimo
čokolada mlka spar , tudi tuš, tavelka je bila od 2.29 evra do 3.49 evra, sedaj v šparu 5.49 evra
rum kokos casali v šparu tušu iz prej 1.8 evra na 2.5, sedaj so 3.52 evra
meso govedina svinjina piščanc puran, to je redna cena vse čez 10 tam do 15 evrov, pred ukrajina natego in kovid nategho je bilo to tam do 8 evrov,,svinjino so prodajali po 2.5 evra.
dražijo vsi ods hoferja spina, ki je svoje piškotne sveže izdelke podražil od 3.59 evra donavski valovi na 3.89 ,kokos kocke in mešano pecivo na 4 in še nekaj,pa govorim za par izdelkov, VSE SO PODRAŽILI, VSE TISOČE IZDELKOV SE DRAŽI VSAK DAN,
GLOBALISTIČNA EVROPSKA MAFIJA S PODREPNIKI V SLO DELA SVOJE IN TREJA MILIJARDE ZA UKRAJINO IN OSTALE MAFIJSKE ZDRUŽBE SLOVENSKI DEBILI PA ŠE VEDNO PADAJO NA VEČNO ODPRTE ZADEVE O PARTIZANIH IN DOMOBRANCIH. KVALITETNO VAS NATEGUJEJO ŽE 33 LET IN SE VAM SMEJIJO IZ BAHAMOV IN MAURICIUSA KJER FUKAJO 10 LETNICE ZA VAŠ DENAR
Itak,da je zelo visoka inflacija, nam pa še žrejo skozi davke vse ostalo.
Mislim, da je Milka le primer. Tudi sama sem v petek v Šparu opazila podobno. Slučajno sem se bolj ustavila ob policah z boljšimi sladkarijami. Včasih bi jih kar nekaj dala v košaro, niti ne bi toliko gledala na ceno. Malo zase, malo za komu dat. Cene so me presenetile. Seveda se je podražilo tudi vse ostalo. Naj omenim, da sva se zadnjič z možem kregala, kam gre denar, da je zadnje čase konec meseca vedno manj za varčevanje. Sva šla čez račune in presenečeno ugotovila, da sva kupovala celo manj kot prej.
Kakava zmanjkuje, 12.11.2024 ob 05:07
Že dalj časa je bilo znano, da je bila letina kakava slaba + opuščajo plantaže za gradbene posle, tako da se je že več mesecev pričakovalo, da bo cena izdelkov iz kakava poskočila, na koncu pa čokolad niti ne bo več.
Ni to inflacija kar počez.
Sem šel gleda… res je 5 eurou🤭…
Ej hvala Bogu… pač kruha ne kupujem… sampona ne kupujem… mama je zdej bila v nemciji in je prinesla kozmetike… baleini deoti po 60 centov… ne vem koliko so tu… pač te sem hotel. Ščetke… nitke.. Sladkarije isto od gor… u nemciji so milke mislim da pod 2e ko so znizane… in to ta velke… ne more bit za nas kakav drag za njih pa poceni. Pohlep trgovcev.
Tole je pa res… 5e milka. Nije više ni smešno. A je sploh urna podstavka tolk? Uro delaš pa si milke ne moreš kupit? Ej kam drvimo?
Eto vam moderno!
Dokler bodo ljudje kupovali za tako ceno, bo cena taka. Ko bo roba ostajala, bodo razmislili o ceni. Tudi jaz vedno manj kupujem neosnovna živila, ugotovila, da jih ne rabimo več …
Sicer pa se sladkarije in kozmetika kupujeta v Mullerju ali DM.
Mala milka je 1,50, velika 3.60.
Da ne govorimo o kvaliteti.
nimaš kaj, 12.11.2024 ob 06:03
Res je: trgovine niso socialne ustanove! Če vam kaj ni prav, odprite svoje štacune in talajte zastonj! Nismo več v socializmu!
Še ena katera se ne zaveda da nismo več v jugi, meje so odprte , ni več srbskih carinikov na Ljubelju in v Rožni dolini, če naši mislijo da lahko navijajo cene v nebo bo pa spet italija in Avstrija pela.
Ženja962, 12.11.2024 ob 06:54
Draginja je. Ne vem, kako pravijo, da ni inflacije. Res smo pazili z elektriko in je bil višji račun.
Zanima me, kako paziš z elektriko?
Kuhaš in pečeš manj? Ješ stvari iz hlailnika namesto kuhanih obrokov?
Ne pereš perila, hodiš prešvican in umazan okoli?
Ne opereš posode?
Daš ogrevanje na manj in zmrzuješ?
Ne vem, elektriko upoabljamo, kolikor je potrebujemo in di ne predstavljam, da bi jo manj.
jah, so mogli zdej zvišat, da bodo lahko pol kakor znižali, ko bodo božično novoletni nakupi..a še niste poštekali, zdej je Milka kako več kot 5 eur, potem pa pa bo minus 25% akcija in vam se bo zdelo ugodno, ker je kao znižana..!!?? Pa še vedno dražja, kot je bila v štartu. Isto velja za vse ostalo.
Janja 484, 12.11.2024 ob 06:42
Kaj pa tista viža – evropski trg, blabla, a zdaj smo spet vsak posebej?
Nabavne cene si trgovska veriga/trgovina izbori. Ne EU :). Kristus no 🙂
Pa vedno se pred decembrom sladkarije podražijo, če še niste opazili. Isto meso (sploh kakšne salame ipd.).
Akcije so iluzija.
Najprej izdelek podražijo, potem pa čez teden dni, ko je v akciji – spustijo na normalno ceno.
Itak pa je v trgovinah 70 % svinarije. Ko bodo ljudje nehali brez glavo zapravljati in bodo kupovali premišljeno, bodo stvari ostajale na policah in posledično se bodo cene uravnale na normalo.
Sicer malo nižji nivo pisanja, ampak IMAŠ še kako PRAV.
In še slabše bo. Bojim se, da DOSTI SLABŠE
Posledice:
polne psihiatrije, še več samomorov, tatvine, ropi, eskalacija nasilja, tako v družinah, kot med ljudmi, ki se ne poznajo, netoleranca, nerazumevanje za težave drugih, še bolj površna, nekvalitetna vzgoja otrok.
Večina, tako politika, kot navadni državljani, pa se delajo, da je vse v najlepšem redu.
Prvi bolestno grabežljivi, vsi po vrsti psihopati.
Državljani pa bolj glupi od Butalcev:
– boli me kurac
– bo že nekako
– meni je čisto v redu
– dokler je za cigarete in kakšno pivo, je v redu
– lahko bi bilo še slabše
SLEPCI SLEPI neinteligentni!
Zadovoljni z drobtinami, ki (zelo redko) padejo z bogatinove mize…