NORE PODRAŽITVE V TRGOVINAH IN VI VERJAMETE DA INFLACIJE NI
ne, 12.11.2024 ob 12:15
Obalnica, 12.11.2024 ob 11:44
če milko kupuješ, 12.11.2024 ob 11:07
Če milko pa casali kupuješ, itak maš preveč dnarja. To je tak ko da bi jamral, da je nek fensi šampanjec predrag. Generik čokolada 100g pri diskontarjih je 60 centov 50 al celo 60 % kakava. Prvi bolj kvalitetno od milka cukra, drugič pa bistveno ceneje.
Davek na idiote mora bit, še posebej v kapitalizmu. Za take bi bil boljš socializem, tam nisi mogel oderuškega izdelka kupit, ker ni iblo izbire.
saj bo podobno kot je bilo v jugi. Ravno tako se čokolade ne bo dalo kupovati pri nas, ker bo enostavno predraga. Lahko pa kupiš “šećernu tablu” z 80% kakava.
sem pa včeraj bila po špežo čez mejo, ravno milko sem kupila taveliko – 3,20 € v akciji, redna cena 3,60. Štos je, da je slovenski trg premali in nabijajo vse mogoče na tisto ceno. Poleg tega pa gre še za elektriko, ki jo morajo pri nas podjetja in trgovine plačevati izjemno drago v primerjavi z zahodom. Seveda bodo nabili cene gor. Že prej so bili računi nenormalno visoki, zdaj bodo pa še višji. Ja, vse je ceneje v AT in IT. Siri so nesorazmerno bolj poceni tam, in to veliko boljši od naših, tudi meso je že cenejše, kozmetika tudi, da o italijanskih stvareh (Rio mare, nutela, Barilla…) niti ne govorim. Se bo kot v jugi hodilo masovno čez mejo.
Velikost trga nima veze, sicer ne bi bila nekaj let nazaj špecerija čez mejo dražja kot pri nas. Samo požrešnost slo trgovcev je razlog za nabijanje cen.
Seveda ima. O pohlepu trgovcev tudi nima smisla govoriti, ker je ISTI trgovec v Slo dražji kot v AT ali IT.
Ista zadeva je v Intersparu v Trstu na pol cene kot pri nas. Zakaj meniš, da je tako, če trg nima veze?
Tole je bilo objavljeno pred več kot enim letom. zdaj so razlike še večje. Hodim v Trst v Spar, ker nekatere uporabljamo nekatere izdelke samo iz Spara. Bistvena razlika v ceni. Za druge stvari grem v Familo.
In evo, zakaj so izdelki v bogatejših državah cenejši kot pri nas, tu imaš razlago, če ne verjameš, da gre za specifično tržišče.
“Naše kmetije so med najmanjšimi v Evropski uniji, naše tovarne so manjše kot v Italiji, na Poljskem. Proizvodnji stroški na enoto so zato tam nižji in seveda so lahko potem nabavne cene nižje. Obstajajo specifike na nabavnih in prodajnih trgih. Pri nas je dejstvo, da imamo eno najostrejših konkurenc v primerjavi s sosednjimi državami. Imamo namreč sedem maloprodajnih verig na dvomilijonskem trgu. Avstrija jih ima štiri. To je garancija, da se med sabo borimo in da je cena takšna, kakršna je.”
Samo za info, primerjava hofer.at in hofer.si, akcija 14.11.2024. V AT imajo električni podaljšek za 2,99€
https://www.hofer.at/de/p.workzone-design-steckdosenleiste.000000000000591654.html
v Sloveniji ga pa cenijo na 5,49€:
Podobnih razlik v cenah AT:SI je še kar nekaj…
To je laž, zato pa ne daš konkretnih primerov razen glupe precenjene Milke pa nek rum kokos idiotski. Podražilo se je ob covidu, podražilo se je ob začetku vojne, od takrat je pa nazaj padlo marsikaj. Sicer ni tako nizko kot pred covidom, je pa nekje vmes.
Ni res!! Ne gre za vojno in kovid pri tem, da je Slo dražja pri istih trgovcih od bogatejših držav. Gre za veliko višje proizvodne stroške kot so v večjih državah. Temu dodaj še enormne stroške za elektriko, višje kot jih plačujejo drugje, pa smo tam.
Kot je rekel direktor Spara:
“Naše kmetije so med najmanjšimi v Evropski uniji, naše tovarne so manjše kot v Italiji, na Poljskem. Proizvodnji stroški na enoto so zato tam nižji in seveda so lahko potem nabavne cene nižje. Obstajajo specifike na nabavnih in prodajnih trgih. Pri nas je dejstvo, da imamo eno najostrejših konkurenc v primerjavi s sosednjimi državami. Imamo namreč sedem maloprodajnih verig na dvomilijonskem trgu. Avstrija jih ima štiri. To je garancija, da se med sabo borimo in da je cena takšna, kakršna je.”
Skratka, v Slo kmalu ne bo več za kupovati.
Cene so šle gor. Iz dnevnega nakupa za 25€, je šlo n vsaj 60, 70€.
Sem ravno včeraj šla po sihe sestavine za peko v adventu in po sestavine za torto, ki jo bom prkla ta teden.
Nakupila vsaj enih 6 kg čokolad, mletih orehov, lešniko, mandljev, začimb, tudo stroki vanilije, čokoladnih kapljic in podobnega ….sem dala čez 300€.
Ne vem, že samo pol kg marscaponeja je skoraj 5€, sladka smetana je draga, maslo.
Ni to nič nujnega, ampak vem, da sem včasih spekla torto tako mimogrede. Cena sestavin se mi splog ni zdela ponembna. Zdaj pa se mi zdi, da za eno precej običajno torto, brez nekih okraskov, ne pridem pod 40, 50€!
Kar pomeni, da so storitve drage, da verjetno pada in še bo padala kupna moč, da bo vse več ljudi razmišljalo, da milka ni nujna in jo bodo pustili na polici v trgovini.
Pa ni problem v milki, ampak očitno bodo ljudje vse manj kupovali zdravo, celo nujno. S tem seveda posameznik škodi sebi, ampak, ker nima denarja več ne gradi toliko, ne renovira, ne kupuje…..gospodarstvo zastane. Torej še manj denaeja, še večja kriza.
In potem se tu tekmuje, kdo preživi z manj. To je životarjenje! Res to hočemo in si na glavo s ponosom poveznemo ktono in titulo nabolj asketskega posameznika?
Ki dejsnsko razmišlja, a še bo za bencin do službe, bo za ogrevanje, kratek dopust, bo za kvalitetne obroke?
Zadnjič sem šla mimo police s kavo v Sparu in pogledam cene: Lavazza v zrnju 1kg 23,49 eur. V Italiji pa sicer odvisno kje ampak med 10,50- 11,50 za enako pakiranje.
To je samo en konkreten primer, je pa v Sloveniji vse veliiiko dražje v primerjavi z enakimi izdelki v I, A in D. Ampak kot rečeno dokler boste kupovali, bodo cene le rasle.
Anonimno 7515, 12.11.2024 ob 03:05
vsakodnevno se draži in to ne par procent ampak tam 50 do 300 procent, seveda slo bedaki tega ne skapirajo.
pa dokažimo
čokolada mlka spar , tudi tuš, tavelka je bila od 2.29 evra do 3.49 evra, sedaj v šparu 5.49 evra
rum kokos casali v šparu tušu iz prej 1.8 evra na 2.5, sedaj so 3.52 evra
meso govedina svinjina piščanc puran, to je redna cena vse čez 10 tam do 15 evrov, pred ukrajina natego in kovid nategho je bilo to tam do 8 evrov,,svinjino so prodajali po 2.5 evra.
dražijo vsi ods hoferja spina, ki je svoje piškotne sveže izdelke podražil od 3.59 evra donavski valovi na 3.89 ,kokos kocke in mešano pecivo na 4 in še nekaj,pa govorim za par izdelkov, VSE SO PODRAŽILI, VSE TISOČE IZDELKOV SE DRAŽI VSAK DAN,
GLOBALISTIČNA EVROPSKA MAFIJA S PODREPNIKI V SLO DELA SVOJE IN TREJA MILIJARDE ZA UKRAJINO IN OSTALE MAFIJSKE ZDRUŽBE SLOVENSKI DEBILI PA ŠE VEDNO PADAJO NA VEČNO ODPRTE ZADEVE O PARTIZANIH IN DOMOBRANCIH. KVALITETNO VAS NATEGUJEJO ŽE 33 LET IN SE VAM SMEJIJO IZ BAHAMOV IN MAURICIUSA KJER FUKAJO 10 LETNICE ZA VAŠ DENAR
nore cene res. Danes v Eurospinu par stvari, vse so našopali po 1,2,3 evre navzgor, na koncu čez 50 evrov za malenkosti, ki bi morale koštati 15 evrov. Zato je pa na podeželju vse prazno.
Ne kupujem milke že skoraj eno leto, raje si kupim kakšno temno čokolado brez cukra oz manj cukra, ki je bila pred podražitvijo milke še kar draga, sedaj pa napram milke je tu tu. Sladkarij tudi več ne kupujem, raje spečem kaj bolj zdravega doma. Namesto nutele, ki je tudi draga, si kupim manjši proteinski čokoladni namaz z manj cukra, recimo v hoferju 200g za 2,30 eur.
Res je pri nas skoz slabše! V Avstriji, Nemčiji in Italiji imajo boljše plače, tudi njihove minimalne plače so toliko boljše, da tisti z minimalno plačo ne životarijo, saj je hrana toliko cenejša, da niso lačni. Pri nas ljudje z minimalcem, po možnosti v najemu, z otroci….taki pomojem stradajo doma.
Nimam minimalca, ne jaz ne mož, imava pa podpovprečne slo plače, jaz kredit za hišo, on lizing za en avto, en je odplačan, dva otroka pa v trgovini vedno gledam, da vzamem cenejše izdelke, korisim vse možne popuste, kupone itd… pa je račun vedno vsak teden čez 100 eur. Sploh ne pridem več pod 100. Pa ne jemo nekih dragih stvari, ker pač moram gledati. Ne moremo si vsak teden privoščit, morskih jedi (rib, lososa, škampov, hobotnice…) Še meso kupujem vedno, ko je v akciji. Da ne govorim o tabletih za pomivacla. Pri nas stanejo 30 eur To je katastrofa, iste finish tablete isto količino dobiš v Italiji, Avstriji in Nemčiji za 3x cenejše!!!! Bolano. Pri nas so res nateguni. Kar je v drugih državah osnovno živilo in za potrebe normalnega lajfa, je pri nas že luxuz. Torej hrana je za nas že luxuz! Pa bog ne daj, da bi mogli gledat na to, da kdo ne bi smel jest glutena, lektoze itd…. da bi mogli kupovati še to vrsto hrane….. ja bankrotiram, pol bi namesto dopusta imela regres za hrano za čez leto!
Boljše čokolade za skoraj enako ceno, 12.11.2024 ob 14:15
Ne kupujem milke že skoraj eno leto, raje si kupim kakšno temno čokolado brez cukra oz manj cukra, ki je bila pred podražitvijo milke še kar draga, sedaj pa napram milke je tu tu. Sladkarij tudi več ne kupujem, raje spečem kaj bolj zdravega doma. Namesto nutele, ki je tudi draga, si kupim manjši proteinski čokoladni namaz z manj cukra, recimo v hoferju 200g za 2,30 eur.
ne gre za milko, bog pomagaj, še nikoli je nisem kupila. Gre za vse ostalo, dnevno se cene vsega višajo. Plače eno sranje v primerjavi z Avstrijo, pa imajo tam bolj poceni hrano kot pri nas. standard nam pada kot kamen v morje.
slovenija, tako mala tako lepa, je polna mafij, je skupek mafij.. in ker je parlamentarna politična mafija zvišala stroške, je trgovinska hrano, izdelke za nego, dom, živali itd..
domačini dobimo prst v rit, tujci pa velkome na veliko, ko je tuje več vredno kot lastno.
in potem je še večja ironija, ko nekateri domači branijo te tujce in pljuvajo po domačih!
bozomon, 12.11.2024 ob 05:47
Ni mi objavilo idealota… eto dva pa pou… ampak na znizanju so u kauflandu pod dva eura…
Npr haribo rainbow sauer 79 centov, 160 gramski… za 10€ sem naročil
Pozabljate nase.
Kaj objavljaš revše glupi BOZO, gor smo mi ko smo bili v Yugi hodili.
Sedaj hodijo gor sam južni od Kolpe. Socialka premejhna za živet v SLO? Delat se sprav, lenuh smrdljiv, ne pa mater zajedat in slovenski narod. Prese!
Anonimno 2373, 12.11.2024 ob 14:28
Res je pri nas skoz slabše! V Avstriji, Nemčiji in Italiji imajo boljše plače, tudi njihove minimalne plače so toliko boljše, da tisti z minimalno plačo ne životarijo, saj je hrana toliko cenejša, da niso lačni. Pri nas ljudje z minimalcem, po možnosti v najemu, z otroci….taki pomojem stradajo doma.
Nimam minimalca, ne jaz ne mož, imava pa podpovprečne slo plače, jaz kredit za hišo, on lizing za en avto, en je odplačan, dva otroka pa v trgovini vedno gledam, da vzamem cenejše izdelke, korisim vse možne popuste, kupone itd… pa je račun vedno vsak teden čez 100 eur. Sploh ne pridem več pod 100. Pa ne jemo nekih dragih stvari, ker pač moram gledati. Ne moremo si vsak teden privoščit, morskih jedi (rib, lososa, škampov, hobotnice…) Še meso kupujem vedno, ko je v akciji. Da ne govorim o tabletih za pomivacla. Pri nas stanejo 30 eur To je katastrofa, iste finish tablete isto količino dobiš v Italiji, Avstriji in Nemčiji za 3x cenejše!!!! Bolano. Pri nas so res nateguni. Kar je v drugih državah osnovno živilo in za potrebe normalnega lajfa, je pri nas že luxuz. Torej hrana je za nas že luxuz! Pa bog ne daj, da bi mogli gledat na to, da kdo ne bi smel jest glutena, lektoze itd…. da bi mogli kupovati še to vrsto hrane….. ja bankrotiram, pol bi namesto dopusta imela regres za hrano za čez leto!
Javkaš o cena in kupuješ za 30e tablete za pomivalca? Ni da obstaja alternativa ki je trikrat cenejša 🙂
Jaz vas ne bom nikoli razumela. Ariel, finish tablete, verjetno še litre smrdljivih strupenih mehčalcev….vse 5x dražje kot alternativa, pa nič drugače ne deluje. Šparate pa pri hrani in kupujete najbolj ceneno uvoženo meso direkt pred rokom ipd.. Ne razumem resno ne. Dobesedno date več za prašek kot za cunje :). Se upam stavit da nosite shein, sinsay ipd.
Midva krepko več zaslživa kot ti pišeš, pa mi na kraj pameti ne pade za potrošni material metati takšnih zneskov. Glupo do amena.
MLEČNE čokolade, 12.11.2024 ob 11:14
Pa nehajte ga že srat s tem kakavom. Nobene mlečne čokolade ljudje ne kupujejo zaradi vsebnosti kakava, ampak zaradi okusa. Sladkor, maščobe, malo kakava, lecitin. Tisti ki želijo več kakava, kupujejo temne čokolade od 80% naprej.
Mlečna čokolada Milka ima pač dober okus, še boljši je Lindt. Nekaterim so dobre tudi Gorenjka in Kraš. Kakav nima veze.
Če ima milka sranje zate dober okus, imaš definitivno pokvarjen okus.
Dobre čokolade, ki so vredne imena čokolada, se dobijo le v čokoladnicah.