NORE PODRAŽITVE V TRGOVINAH IN VI VERJAMETE DA INFLACIJE NI
Anonimno 2373, 12.11.2024 ob 14:28
Res je pri nas skoz slabše! V Avstriji, Nemčiji in Italiji imajo boljše plače, tudi njihove minimalne plače so toliko boljše, da tisti z minimalno plačo ne životarijo, saj je hrana toliko cenejša, da niso lačni. Pri nas ljudje z minimalcem, po možnosti v najemu, z otroci….taki pomojem stradajo doma.
Nimam minimalca, ne jaz ne mož, imava pa podpovprečne slo plače, jaz kredit za hišo, on lizing za en avto, en je odplačan, dva otroka pa v trgovini vedno gledam, da vzamem cenejše izdelke, korisim vse možne popuste, kupone itd… pa je račun vedno vsak teden čez 100 eur. Sploh ne pridem več pod 100. Pa ne jemo nekih dragih stvari, ker pač moram gledati. Ne moremo si vsak teden privoščit, morskih jedi (rib, lososa, škampov, hobotnice…) Še meso kupujem vedno, ko je v akciji. Da ne govorim o tabletih za pomivacla. Pri nas stanejo 30 eur To je katastrofa, iste finish tablete isto količino dobiš v Italiji, Avstriji in Nemčiji za 3x cenejše!!!! Bolano. Pri nas so res nateguni. Kar je v drugih državah osnovno živilo in za potrebe normalnega lajfa, je pri nas že luxuz. Torej hrana je za nas že luxuz! Pa bog ne daj, da bi mogli gledat na to, da kdo ne bi smel jest glutena, lektoze itd…. da bi mogli kupovati še to vrsto hrane….. ja bankrotiram, pol bi namesto dopusta imela regres za hrano za čez leto!
Boste pač na roke prali posodo.
Ali pa kmalu v potoku.
Mafija pravi, da moramo premagati Ruse, pa naj stane kolikor hoče.
Evo mne iz Hoferja. Sem letela po nek kruh preden zaprejo.
Kraha bl slabo ob tej uri pač pa nekaj pšeničnih štručk, ki jih imamo zel8 radi. Si mislim, ok so 10 centov dražje od kajzerc (10 oz 29 centov), ampak jih imamo radi.
Pa zabulim v tisto vitrino, ko budala. Stručke po nvem 33 centov pa majnše so!
WTF?!
A veste kolk % je to podrazeno od prejsnjega tedna? Več kot 10 posto! In s tem, ko so zmanjšane, je to 15% al še več!
A nas majo za totalne bebce?!
Vsi so isti, od prvega do zadnjega. Ga nisem kupila kruha, bomo vcerajšnjega pojedli.
Kupujem kar je nujno, že prej se nisem razvajal, ker so sladkarije kombinacija trans maščob in sladkorjev, to pa maši žile in zastruplja telo pa še ubija pankreas.
Skratka, stročnice, zelenjavo, nekaj sadja, razna semena.
Euro je bil pred hovid histerijo vreden 60% več kot danes, kijevskemu nazi režimu pa smo evropski davkoplačevalci podarili točno 100 milijard evrov.
Redni dohodki ne zadostujejo, zato porabljano strateške rezerve, ki so dokaj dobre. Iz dveh avtov gremo na enega. Mehanikov se izogibam kot hudič, redne servise delam sam, vulkanizerjev pa ne rabim vsaj 7-8 let.
Ne ubija nas samo trgovina, ampak tudi upravnik in razne storitve.
Globalistična agenda je osiromašiti in uničiti srednji sloj. V Evropi sta še dve oazi poceni življenja; severna Makedonija in Republika Srbska.
inflacija je tihi rop državljanov, 12.11.2024 ob 21:08
Kupujem kar je nujno, že prej se nisem razvajal, ker so sladkarije kombinacija trans maščob in sladkorjev, to pa maši žile in zastruplja telo pa še ubija pankreas.
Skratka, stročnice, zelenjavo, nekaj sadja, razna semena.
Euro je bil pred hovid histerijo vreden 60% več kot danes, kijevskemu nazi režimu pa smo evropski davkoplačevalci podarili točno 100 milijard evrov.
Redni dohodki ne zadostujejo, zato porabljano strateške rezerve, ki so dokaj dobre. Iz dveh avtov gremo na enega. Mehanikov se izogibam kot hudič, redne servise delam sam, vulkanizerjev pa ne rabim vsaj 7-8 let.
Ne ubija nas samo trgovina, ampak tudi upravnik in razne storitve.
Globalistična agenda je osiromašiti in uničiti srednji sloj. V Evropi sta še dve oazi poceni življenja; severna Makedonija in Republika Srbska.
Torej bojkotiraš gospodarstvo, zasebni sektor? Najbrž si kakšen iz javne uprave, ki ne pustiš privatnikom malo zaslužit.
Ne jem mesa, mi ne tekne. Kruh pripravim sam. Za obleču in obuti imam široko zalogo že od prej, edino zekaške copate kupim vsako drugo leto, pa še to preko spleta in za polovično ceno.
Na smučanje ne hodim več, opremo pa razprodajam, sem bolj na teku in kolesarjenju.
Saj se pride skozi, samo pametno je treba zapravljati. Edino za otroke ne šparava.
inflacija je tihi rop državljanov, 12.11.2024 ob 21:19
Ne jem mesa, mi ne tekne. Kruh pripravim sam. Za obleču in obuti imam široko zalogo že od prej, edino zekaške copate kupim vsako drugo leto, pa še to preko spleta in za polovično ceno.
Na smučanje ne hodim več, opremo pa razprodajam, sem bolj na teku in kolesarjenju.
Saj se pride skozi, samo pametno je treba zapravljati. Edino za otroke ne šparava.
Torej otroke vseeno učiš materializma in potrošništva? Potem nisi ravno veliko naredil.
mislim853, 12.11.2024 ob 21:14
Torej bojkotiraš gospodarstvo, zasebni sektor? Najbrž si kakšen iz javne uprave, ki ne pustiš privatnikom malo zaslužit.
Ne bojkotiram, kaj se pa v teh časih sploh da bojkotirati. Edino OFF GRID po ameriško in samozadostna kmetija.
Privatnike sem financiral dolga desetletja, dejansko so me ropali z zlatarskimi cenami vodovodnih del, avtomehaničnih storitev, raznih računalniških servisov… Večinoma opravim sam, za bolj kompleksne teđave pa imam prijateljske zveze za urediti vsako stvar.
Ni me strah za privatnike. Vulkanizer Stipič je v nekaj letih poslovanja ustvaril pravi imperij, zdaj ima še avtodome za rentat. Pa bližji avtoservis Svetek je postal dražji od pooblaščencev in tudi ta je ustvaril imperij. Hribar je imel vedno ugodne cene in polno strank, zdaj ima zlatarske cene in prazno parkirišče. Vulkanizerji in mehaniki pa še kleparji so postli legalni roparji.
Mercatorju gre slabo. Dvomim, da se bo obdržal še nekaj let, ker ni konkurenčen, edino lokacije ima elitne.
KLEN428, 12.11.2024 ob 21:15
desnica bo popravila sranje specifične ptice
Vidimo kako… Ravno pišejo, da sdsovci pozivajo k nasilju nad sodniki, ki do povezani s sojenju Janši…
Toliko o tem kaj del SDS sekta…
To je več kot dovolj dokaz da drugega kot nasilja in uničevanja SDS sektasi ne poznajo
sicer imam to srečo, da sem pri hrani in res nič ne zapravljam, tako da so mi cene neznane, ampak vedno iz firbca prelistam katolege in tudi mene je danes SEZULO!!!!
malso mu lj mlekaren 3,99 redna cena znižana na 2,69 nekaj takega. toliko je bila prej redna cena, pa so jo občasno zniđali
banda. kera cena za dober eur v kratkem. pa še bi se našlo. sem gledala en malo “boljši” kruh v tušu kg 5,69. in ja tudi sama sem opazila ceno za milko hahahhah. pa ne jem čokolad še manj kupujem. 100 g 1,69 znižana na 1.15
ni podražitev, ni inflacije. stopi na ulico kjer se po cesti cedita med in mleko. upokojenci so 25 dni mesečno na izletu, križarijo. ni socialno ogroženih, delavci v proizvodnji se vozijo z bmw-ji, novih stanovanj je toliko, da je cena padla na 10 evrov/m2. elektrika je skoraj brezplačna, tistih 10 centov mesečno lahko vsak plača. zdravnikov je toliko, da jih je polovica vedno na dopustu, čakalnih dob ni. ljudi kličejo domov, da pridejo k zdravniku. ni, da ni. živel golobizem.