Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek norice – koliko časa se pojavljajo novi izpuščaji???

norice – koliko časa se pojavljajo novi izpuščaji???

Torej, vem, da od pojava izpuščaja do izginotja traja 7- 10 dni. Koliko dni pa se dejansko pojavljajo novi izpuščaji? Tega nisem nikjer zasledila. Gre za norice pri otroku.

Hvala za pomoč.

Odvisno. Eni so fertig v enem dnevu, pri mojih dveh so se spuščale kar tri, štiri dni… Tretji dan sem že mislila, da je to to, nato pa naslednji dan…. grozaaaaa.

pri nas so novi spuščaji nastajali cca en teden. vsi so se posušili šele po 11 dneh.

Pri enem so se pojavljale 5 dni, pri drugem pa še čakamo, teče drugi dan in jih je vedno več.

Pri nas ene pet dni, potem pa so se začele prve norice sušiti. Da pa odpadejo vse kraste pa traja in traja. Pri nas še zdaj po treh tednih od prvih noric na glavi še nismo brez krast….

Hvala.

Pri nas teče danes tretji dan, nekatere (s prvega dne) imajo že hrastico. Nove so se danes pojavile predvsem po nogah in rokah, po telesu in glavi danes ni novih.

Še to – a srbijo ko so vodene in ko je hrastica?

Pri našem nekje tri dni.

LP, Meti

Našo j ezačelo srbeti tik preden so se naredile kraste.
Bi vas pa opozorila, da norice zelo sesujejo imunski sitem. Mi smo doma že skoraj tri tedne, ker je po noricah staknila še eno virozo z blago vročino, smrklja imamo na tone, kašlja zelo grdo…. Ponavadi se poberemo v roku enega tedna, letos nismo bili bolni celo zimo, zdaj pa kar traja in traja….

V povprečju 3 do 5 dni.

Nina Pirnat, dr.med., spec.epid.

Pri sinu so se pojavljale ene 4-5 dni, pri meni se je zadnja pojavila 10 dni po prvi, so pa bile tiste poznejse veliko manjse in so se hitreje posusile.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

New Report

Close