Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo Normiranci

Normiranci

Pozdravljeni,
Sem normiranka in poslovala sem celo leto za polni delovni cas.
Sedaj bi rada preko Silvestra Fineus izpolnila obracun akontacije dohodnine in dohodnine od dohodka iz dejavnosti.

Zatakne se mi pri obracunanemu znesku prispevkov za socialno varnost v tem poslovnem letu, torej 2016. Ce sestejem zneske katere navaja furs za leto 2016 dobim 4090,97eur.
Ce pa grem na e-davke in odprem mojo knjigovodsko kartico davcnega zavezanca pride do manjsega odstopanja. Ce sestejem zneske prispevkov za katere so me bremenili dobim en znesek, ce sestejem zneske katere sem vplacala (torej v dobrem) pa dobim spet drugi znesek.
Tudi pri obracunani akontaciji dohodnine iz dohodka iz dejavnost ne vem kaj vpisati. Kaj vpisem znesek za katerega so me v letu 2016 bremenili, ali koliko sem dejansko vplacala?
Hvala za pomoc in lp

Obračunan znesek prispevkov za socialno varnost v letu 2016 (celo leto) je 4090,97eur.

Če ste bili oproščeni dela prispevkov (prvič s.p.), se znesek oproščenih prispevkov prišteje k prihodkom in hkrati vpiše v vrstico 2.6 – Izvzem prihodkov zaradi predhodno nepriznanih odhodkov.

Obračunana akontacija dohodnine iz dohodka iz dejavnost je znesek, za katerega so vas v letu 2016 bremenili. Najlažje in najbolj točno ga izračunate tako (odvisno, na koliko obrokov je bila razdeljena akontacija):
4 x 3-mesečni obrok akontacije ali
12 x mesečni obrok akontacije.

Reka1808, super ste, hvala za odgovor!
Lp

Kolikor si dejansko plačala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close