Normirani S.p. in vodenje zalog v gostinstvu
Pozdravljeni.
Imam odprt normirani S.p., saj opravljam dejavnost športnih storitev in ne vodim poslovnih knjig ampak imam urejeno evidenco. Razmišljam, da bi imel med poletjem tudi manjši lokal. Zanima me, kako je z vodenjem računov in vodenjem zalog.
Ali je dovolj, da si uredim davčno blagajno in ali moram hraniti račune od nabave in imeti popisano nabavljeno pijačo?
Hvala
Pozdravljen,
če boste imeli še lokal, potem boste morali voditi evidenco zalog, imeti davčno blagajno, račune hranite v skladu s predpisi, enako kot obstoječe.
Račune od nabave morate hraniti, narediti prevzeme, ki ste jih tudi dolžni hraniti, enako ste dolžni voditi izdajo blaga.
(1) Evidenca nabave in porabe pijač mora biti dnevno vodena in mora zagotavljati naslednje podatke:
– nazive po vrstah pijač glede na ceno in mersko enoto,
– zaporedno številko knjiženja,
– datum in številko dobavnice, računa ali druge knjigovodske listine o nabavi,
– količino vsakokratne nabave,
– nabavno in prodajno ceno z označbo datumov spremembe cen,
– datum in količino vsakodnevne porabe v merskih enotah.
(2) Šteje se, da je pijača porabljena takrat, ko zavezanec enoto izprazni.
(3) Iz evidence mora biti razvidno začetno stanje na dan 1. januarja, vsakodnevno stanje in končno stanje na dan 31. decembra.
Lep pozdrav,
Forum je zaprt za komentiranje.