Normirani stroški
Zanima me, če mora s.p., ki ima normirane stroške, dostaviti obrazec Napoved za odmero akontacije dohodnine od dohodka iz dejavnosti tudi v primeru, ko v treh mesecih (za katere se sicer poroča) ni imel prometa s fizičnimi osebami (pravne osebe ob izplačilu izpolnejo REK 2 obrazec in ga posredujejo na DURS, tako da s.p.v tem primeru ne stori nič).Torej odda prazen obrazec? Tega nisem nikjer zasledila, ampak nekdo mi je tako rekel, zato preverjam še tu.
V primeru prometa s fizičnimi osebami pa obrazec Napoved .. odda na DURS – ali po datumu računa ali po datumu prejema računa?
Hvala za odgovor, kdor mi lahko pomaga.
Mislim, da je treba oddati prazen obrazec.
Pred skoraj 20-imi leti sem bila celo leto na porodniški in nisem imela kot s.p. nobenega prometa, zato nisem oddala obrazca za (takratni) prometni davek. Zaradi tega sem plačala kazen, ki ni bila prav nizka. Zdaj vem, da bi za vsako figo oddala obrazec, pa čeprav praznega. Od viška glava ne boli.
Jaz nisem nikoli nič naredila za fizične osebe in sem kontrolorki oddala izjavo za celo leto. In če bi pač naredila promet, bi izpolnila obrazec (ker tudi ona ni videla smisla v kopičenju praznih obrazcev). Drugače pa bi načeloma res morala oddajati prazen obrazec, da. Sem mislila, da je to končalo na smetišču zgodovine.
Forum je zaprt za komentiranje.