Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računovodstvo normiranka v 2013

normiranka v 2013

Pozdravljeni.

Razmišljam da bi odprla popoldanski s.p. (sem drugače redno zaposlena) in vodila knjige po normiranih stroških, pa me zanima kakšne so moje mesečne/letne obveznosti (baje da za ta način vodenja ne rabim računovodje).

Torej, vpišem se na e-vem točki v poslovni register in se tam tudi prijavim na davčni kot normiranka
enkrat mesečno plačujem akontacijo davka, kot mi izračunajo na davčni,
enkrat mesečno plačujem cca 36€ prispevkov,
Zbiram samo izdane račune, računov za stroške ne vodim.
Konec leta oddam samo davčni obračun na podlagi vseh izdanih računov – 70% normiranh stroškov – 20% davka.
Je to vse?

Ali so moje informacije glede mojih administrativnih obveznosti točne, ali sem še kaj pozabila? Moram oddajat še kakšne obrazce (npr. glede prispevkov) mesečno/letno, in če ja, kam?

Hvala v naprej.
Tanč

Na davčni ti nič ne izračunajo akontacije dohodnine, ampak si jo moraš kar sama.
Prispevke je treba vsak mesec obračunat in oddat obrazec na davčno, pa seveda plačat do 15. v mesecu na 4 različne davčne podračune…
Če rabiš ali ne rabiš računovodjo, pa moraš sama oceniti. Ne vem, koliko se ti splača se ukvarjati s temi stvarmi in slediti vsem zakonodajnim novostim, ki jih v enem letu ni malo, glede na to, da te za majhen obseg dela računovodja ne bi dosti koštal. So pa cene od enega do drugega računovodskega servisa tako različne, da se ti splača vprašat na več koncih, če se boš seveda odločila za računovodjo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close