Noseča – kako “preživeti”?
Noseča sem 7 tednov. Že kakšen mesec nimam nobenega pravega apetita. Pa občasne slabosti, “smrdečo” hrano in bruhanja.
Zadnje dni pa je obupno, vendar sem kljub vsemu še jedla: sam kruh, včasih s pašteto, jabolka, kivi, cornflakse, juhice.
Sicer mi smrdi skoraj vse!
Od nekdaj (stara sem 34 let+) pijem pravo kavo – vsak dan cca 2 dl, mam tudi zelo nizek pritisk..zdaj sem jo zadnje 3 dni “na silo” pozno popoldan, ker me je bolela že glava.
Včeraj je nisem, mi obupno vse smrdi.
Mam še eno slabo navado: nikoli nisem pila navadne vode. Sama ne verjamem, jo pijem že 2 dni – ne prenesem niti vonja po sokovih!
Moj problem:
Po resnično EDINI zaužiti stvari včeraj (ob 12 h sem se počasi posilila z šalico mlake + cornflaksi)……….sem mleko, corflakse in vodo – zbruhala ob 16!!!
Sploh ne morem verjet, da je bilo vse toliko časa v želodcu!
Kasneje sem pojedla 1 jabolko in kos suhega kruha, ter pila vodo – čez 2 uri VSE izbruhala!
Potem pa še pest bobi palčk in 1 kivi – tudi to sem izbruhala!
Zdej me je pa že strah!
Kaj naj naredim, koliko časa naj počakam…?
V prvi nosečnosti mi je bilo slabo cca prve 3 mesece, a niti primerjave z zdajšnjim stanjem, tega groznega odpora do hrane ni bilo!
Včeraj sem izbruhala vse kar sem pojedla. Počutim se obupno, brez energije, grozno mi je slabo, zebe me kar naprej….
Ali se je tudi vam to dogajalo, kako hitro je minilo, kaj naj storim,……..
Hvala!
Hmmm… samo ne me na križ pribit. Med zadnjo nosečnostjo sem imela tudi grozen odpor do kave in posledično kar nekaj časa hude glavobole. Pa mi je kolegica rekla naj ruknem vsak dan pol ta male cocacole pa bo v redu. Sem mislila da niti slučajno želodec ne bo prenesel pa je bilo čisto v redu – pol piksne cole sem fajn razmešala z žličko da so šli mehurčki ven in počasi po majhnih požirkih popila. Želodec ni štrajkal, glava pa tudi ni bolela. KEr cole sicer v življenju ne prej in ne potem nisem pila po moje kakšne hude škode ni bilo.
Načelno pa cocacolo in bobi palčke svetujejo pri trebušnih težavah.
Tole kar si napisala pa meni tudi bolj vleče na trebušno gripo, če čez kak dan ne bo bolje bi jaz obiskala zdravnika.
srečno,
tinca
Sem na istem. Trenutno živim od kuhanega riža in prepečenca – vse ostalo izbruham, pa ne čez 2 uri, ampak čez 10 min. Naenkrat lahko pojem en zlati prepečenec ali dve jušni žlici riža, lahko z zelenjavo. Če pojem več, bruham takoj. Sadje mi sicer blazno vleče, imam občutek, da bi ga pojedla na kile, čim ga dam v usta, sem čez 15 min nad školjko. Torej ga ne jem. Pijem metin čaj po požirkih, paše mi tudi jogurt.
Situaciji se moraš pač prilagodit, najt stvari, ki te ne bodo dražile še bolj, brez veze pa se silit z nečim, če po tem bruhaš. Bo treba teh par tednov potrpet, jaz imam itak dost zalogo, tako da lahko brez škode par kil zgubim. Res pa je, da če se bruhanje ne ustavi, je treba k zdravniku.
težko ti svetujem, sama sem precej bruhala praktično celo nosečnost. hrana in predvsem hladilnik mi je smrdel, vse po skisanem mleku. zato se z pripravo hrane nisem ubadala jaz ampak moram priznat da so mi pogale babice. hladilnika pa tako ni smel nihče odpret v moji prisotnosti. kljub vsemu nisem potrebovala infuzije. glede na to da imaš tako izražene težave, bi bilo dobro da se posvetuješ z ginekologom ali pa vsaj z osebnim zdravnikom. v lekarni vprašaj če lahko piješ nelit ali kaj druga da ne boš dehidrirala. če imaš težave z vodo poskusi z čaji, samo sadne ti odsvetujem, mene peče želodec po njih pa nisem noseča, raje kake zeliščne, pa če se le da si ga sladkaj. sicer kot že veš je bruhanje v prvih tednih normalno, samo prepogosto pa se vseeno ne bi smelo.
upam da kmalu mine.
Jaz sem obe nosečnosti bruhala, drugo še veliko bolj (pa se mi je že prvič zdelo, da ne bom zdržala), ker sem istočasno fasala še gastritis. Na koncu sem obakrat pristala na infuziji, ker so šle kile dol ena za drugo, pa izčrpana sem bila, da sem se na WC vlekla napol v sede. 🙁
Kaj bi ti pomagalo – poskusi najti hrano, ki ti diši, morda tega ne boš izbruhala. Sicer pa prosi ginekologa za pomoč, če res pretirano bruhaš (morda tudi izgubljaš težo) je nevarno, da dehidriraš. Mene je poslal v bolnico, takoj sem dobila infuzijo, tekla mi je štiri dni, zdraven sem pa dobila še svečke proti slabosti (vzela sem le eno).
LP
Hvala vsem.
Cel dan mi ni hotelo poslati posta na MON.
Najbolj se bojim bolnice. Imam doma eno leto in pol staro hčerkico, sem na Zavodu zato ona ne hodi v vrtec. Očka je celi dan zdoma, itak edini služi denar (too much), in nimam pojma kam bi jo dala, če bi res morala v bolnico.
Sploh ker sem slišala, da kar radi pošibajo v bolnico!?
Bom še malo počakala, če kmalu ne bo bolje, bom šla k zdravniku.
Danes sem pojedla spet pest bobi palčk, jogurt in kruh pa še nisem bruhala…zgleda da je bil včeraj nenormalen dan. Ker do včeraj sem že skozizelo malo jedla, tudi težo izgubljam, vendar ni bilo pa nikdar tako da ne bi cel da NIČ pojedla.
Hvala za vzpodbudne besede.