Noseča mlada žena brez službe in izpita
Imam veliko mlajšo ženo, ki je še na faksu. Študira za učiteljico in po diplomi se bo tako zaposlila. Trenutno pa ne dela. Je brez izpita za avto, dva krat je padla in noče več iti poskusiti. To pomeni, da jo moram povsod voziti jaz. V šolo, k frizerju, k kozmetičarki, na nohte, po trgovinah in tako naprej. Sam delam za policijo, nimam cel dan časa njo okrog vozakati. Ona tega ne razume. Včeraj sva bila v trgovini za otroke 2 URI, porabila je skoraj 300€. Seveda z mentaliteto “kar je tvoje, je moje.” Potem pa greva na kosilo dragi, jaz ne bom kuhala. 120€ za kosilo. Ah. Obnaša se kot en razvajen otrok, ko je bila nekaj napizdljena name v lokalu, sem jo prijel za roko, ona pa ZAKRIČALA name “ne dotikaj se me!” Sem ji rekel, da se greva ven pogovoriti, popokal sem jo v avto in najprej 60 minut tišine, potem pa v jok, solze kot da ima 5 let. Res ste problematične babe. Kako naj jo spravim do izpita?
In to si opazil šele sedaj? Glede na to, da je noseča so verjetno tudi hormoni krivi. Ostalo bi rabil razmišljati pred otrokom, meni je škoda videti tako mlade punce, ki niso ničesar naredile noseče.
Predlagam, da jo še malo “razvajaš” nato pa ko pride otrok na svet, dela tudi ona korake k samostojnosti.
Če noče izpita za avto, je ne sili, naj gre na avtobus/vlak/kolo
privat taksist, 08.11.2023 ob 16:07
Imam veliko mlajšo ženo, ki je še na faksu. Študira za učiteljico in po diplomi se bo tako zaposlila. Trenutno pa ne dela. Je brez izpita za avto, dva krat je padla in noče več iti poskusiti. To pomeni, da jo moram povsod voziti jaz. V šolo, k frizerju, k kozmetičarki, na nohte, po trgovinah in tako naprej. Sam delam za policijo, nimam cel dan časa njo okrog vozakati. Ona tega ne razume. Včeraj sva bila v trgovini za otroke 2 URI, porabila je skoraj 300€. Seveda z mentaliteto “kar je tvoje, je moje.” Potem pa greva na kosilo dragi, jaz ne bom kuhala. 120€ za kosilo. Ah. Obnaša se kot en razvajen otrok, ko je bila nekaj napizdljena name v lokalu, sem jo prijel za roko, ona pa ZAKRIČALA name “ne dotikaj se me!” Sem ji rekel, da se greva ven pogovoriti, popokal sem jo v avto in najprej 60 minut tišine, potem pa v jok, solze kot da ima 5 let. Res ste problematične babe. Kako naj jo spravim do izpita?
Ko kaj takega preberem se potolažim, da mogoče le ni tako slabo biti samski.
privat taksist, 08.11.2023 ob 17:04
hmm težko. Dva krat padla, dva krat osramočena. Ma ni šanse, da jo spravim. Izpit je delala v Novi Gorici in je baje cela izpitna komisija svinjska in žleht …
pa naj proba drugje. zdaj redkokdo naredi v prvo, so drugi časi, pa zaslužit tudi želijo. dajmo no, kaka sramota neki, sej je samo izpit za avto, naj proba drugje oz. vsaj zamenja inštruktorja!
Ok, kar je tvije ali moje, je nase, to se strinjam. Ampak prvo ji moras pokazat cifre, dohodke in odlive, koliko na mesec pride v hiso, koliko so poloznice in ostali stroski ter koliko sploh gre lahko iz hise. Morata si priti z matematiko na cisto!
Druga stvar, kozmeticarke, nohtki in ostalo, upam, da nisi ti ta, ki pada na to, ker tu gre ogromno denarja. Ji bo zreba dopovedat, da ob otroku tale strosek in z eno policojsko placo ne bo slo skozi.
Kam sta sla na kosilo za 120€? Resno? Dva! Mi smo sli zadnjic trije na res dobro in obilno kosilo, pa se za domov smo narocili in vzeli, tako da lahko racunamo 4 porcije plus pijaca/butelka, 100€.
Za otroka 300€ ni nic, to zapravis tik-tak. Dodaj se eno nulo zdraven, se preden se rodi.
Glede izpita, bi jo pa jaz nagnala delat izpit, da bo samostojna, samo kaj, ko bo potem hotela, da ji se avto kupis!
Si oadel na nohtke, a ne? 🤦♀️
To se zmeri zgodi, če vzameš tok mlajšo, ona je tebi posvojenka, ti pa njej psevdo-oče, skrbnik, s tako seks ni nikoli dober in je psihološko na robu incesta in tudi ona počasi ne bo hotela več seksat, ker kera pa hoče s svojim fotrom seksat? Ampak eni tipi zgleda hočejo take bejbike, nočejo enakovredne partnerke, da bi skupaj nekaj gradila, ampak žensko-otroka, da skrbijo zanj, bolj jim deluje očetovski, kot romantični instinkt.
Moja hči je v sedmo naredila. Smo jo vzpodbujali in tudu sama je pokazala voljo da naredi. Sedaj je zelo dober previden voznik.
Za tvojo pa nimam besed. Izdrži da pride do službe potem naj pa vsak s svojim denarjem razpolaga, delita si pa skupne stroške. Žal ene samo to k pameti spravi. Imam pa občutek, da se ti v tej vezi nič dobrega ne obeta…žal.
Izpit sem naredila v tretje. Pa kaj.
Imaš dve možnosti ali je ne voziš več okoli ali pa ji pomagaj do izpita (razlagaj znake, prednostne ceste itd).
Ko sem bila noseča nisem imela denarja in nisem skubila partnerja. Znašla sem se po svoje, cunje sem kupila rabljene in vso opremo za dojenčka. Na pamet mi ni padlo, da bi hodila h kozmetičarkam…