Noseča mlada žena brez službe in izpita
Ma kaki hormoni ,pa za kosilo 120e? Verjetno je to provokacija. Midva z možem se najema v gostilni za 18e malica ,sok oba ter se oba kavo popijeva. V nosečnosti pred 16leti sem delala,oblacil za otroka sva vecino dobila rabljenih zakar sem zelo hvalezna .in tudi ko sem prišla domov iz porodnišnice sem mela en velik kup dela ,sej veste kak je ko je mož sam doma .to je normalno ,sej pa nem mela nekega pede rcine ki bo bolj čistil ko jaz ,jaz želim moškega. Zato pa sva skupaj že 17 let,in sva marsikaj skozi dala .
privat taksist, 08.11.2023 ob 16:07
Imam veliko mlajšo ženo, ki je še na faksu. Študira za učiteljico in po diplomi se bo tako zaposlila. Trenutno pa ne dela. Je brez izpita za avto, dva krat je padla in noče več iti poskusiti. To pomeni, da jo moram povsod voziti jaz. V šolo, k frizerju, k kozmetičarki, na nohte, po trgovinah in tako naprej. Sam delam za policijo, nimam cel dan časa njo okrog vozakati. Ona tega ne razume. Včeraj sva bila v trgovini za otroke 2 URI, porabila je skoraj 300€. Seveda z mentaliteto “kar je tvoje, je moje.” Potem pa greva na kosilo dragi, jaz ne bom kuhala. 120€ za kosilo. Ah. Obnaša se kot en razvajen otrok, ko je bila nekaj napizdljena name v lokalu, sem jo prijel za roko, ona pa ZAKRIČALA name “ne dotikaj se me!” Sem ji rekel, da se greva ven pogovoriti, popokal sem jo v avto in najprej 60 minut tišine, potem pa v jok, solze kot da ima 5 let. Res ste problematične babe. Kako naj jo spravim do izpita?
Ne do izpita, razmisli kako jo boš spakiral domov k tastarim, to je psiho tipa UKZ, nemogoč značaj, ko pa gre kaj narobe pa v jok, to ti bo delala celo življenje, odpikaj dokler še lahko…
Bravo… Ta ne bo nikoli samostojna. Zjamrana in zatezena. Verjetno je bila zelo luštna ampak take lovijo na izgled. Vse kar bo naredila v življenju je rodila tega otroka. Poznam. Pozabi na kuhanje, čiščenje.. Kar bo naredila je sveto. Ve kaj ji pripada… Bravo za njo. Šole ne bo naredila, ker jo skor nobena po porodu ne.. Ti bo delal, nosil denar in prenašal dokler bo hotela,.. Ko shujša nazaj pa bo šla, če ji ne bo všeč kar ji nudiš.
Moški, kaj želiš od ženske mora imeti PREDNO ji delaš otroka ali ženiš… Enako velja za ženske, ko iščejo moškega. Ampak tvoja je naredila domačo nalogo, ti pa žal ne. 😉
Ženska je trenutno polna hormonov. Zato izbruhi in jok. Potrpi še par mesecev po porodu. Ni druge. Ampak to ni ovira, da ji ne bi mogel razložiti osnove domače gospodinjske ekonomike in ene plače.
Če je še študentka, najbrž pomeni, da še ni kdaj plačala svoje položnice, razen mogoče za telefon in nima pojma, koliko denarja gre za eno gospodinjstvo.
Nohti in kozmetičarka niso nujno potrebni. Upam, da ne vsega plačuješ sam….
Izpit za avto je pri nas skoraj osnova, razen če ne živiš v mestu, kjer funkcionira javni prevoz. Jo bo treba spodbudit, da še poskusi. Redko kdo naredi izpit v prvo.
Če hočeš sebi dobro in tudi, da boste funkcionirali kot družina, jo boš moral lepo posadit na stol in povedat par dejstev.
Ali pa boš ostal sicer partner, ki pa igra vlogo starša.
Zanimivo bo videti, koliko obveznosti bo prevzela za otroka.
Kdor pravi, da so malce krivi hormoni…. ja pa ja de. Saj vplivajo na razpoloženje, a ne na tak način. In ti avtor, grdo ti bom povedala: ko si jo “saj veš kaj”, te ni nič motilo, da je kot ena mala smrklja. Ti je še pasalo. Zdaj pa sprejmi še vse ostale plati mladih nezrelih deklic in požri, kar si zakuhal. Drugega ti itak ne preostane.
empatija275, 10.11.2023 ob 09:20
Tukaj na tem MONU so same izmišljene zgodbice. Le kateri norec bi si nakopal na glavo tako mlado frajlo? Ki hodi h kozmetičarki in na nohte? Malo več domišljije vam ne bi škodilo. In na kosilo za 120 €? Izmislite si kaj boljšega.
Ravno razmišljam, če si te zgodbe nemara ne izmišlja kar admin oz. lastnik portala? Da se dogaja, ker sicer .. kdo bo plačeval reklame, če na forumu ne bo gužve? Ljudje pa še vedno palijo na bedarije.
Zelo dolgo me ni bilo tukaj, potem sem pa prejšnji dan hotela odpreti temo, dva krat poskušala in oba krat se je zalomilo pri objavi. Potem sem preletela prvo stran in me je potegnilo v nekaj debat. Napaka.
Me že ni več.. lp.
Poskrbi za otroka in cim prej stran. Ce studira za ucitelja potem nima prave mentalitete niti ni dober vzgled za otroke. Glede zapravljanaj pa si ti kriv saj si ji pustil da do tega pride. Denarja ne ceni in ga nikoli ne bo saj ga ji bos vedno dal. Od 15 leta nisem 1 dneva brez sluzbe in zravem magistrirala kot uciteljica in opravila izpit za avto.
Uciteljica po diplomi ne bo, bo morala se na magisterij, torej te caka se kar nekaj tezjih let, ampak ocitno so sam tako izbral, zakaj ti je ootem tezko.
- Ce ne vozi, naj pac uporablja javni promet, vse ostalo pa ni nic takega. Pac rabi stvari za otroka pa jest je tudo treba. Ce pri vsej tvoji blazno resni in odgovorni sluzbi nimas za kosilo v restavraciji, potem zamenjaj sluzbo, da bos lahko primerno skrbel za druzino, in vse bo lepo in prav.
Sklepam, da je okoli 30 let mlajša. To je za plitve moške itak glavna in edina prednost, ki jo lahko dobi od ženske. Če nisi ravno bajno bogat, lahko tako dobiš le, če je tako grda, ali tako usekana, da je noben njen vrstnik noče. Ta očitno dosti dobro izgleda za plitev tip moškega, kot si ti, pa čeprav s pomočjo kozmetike. Ampak vseeno je to zate dobra partija, ker ti pri ženski iščeš samo videz. Mlado meso stane. Vzemi to v zakup in jo razvajaj. Njej ni treba delati. Njej ni treba voziti. Njej ni treba kuhati, njo razkazuješ po dragih restavracijah. Ona je tvoja poslovma vizitka in tvoj statusni simbol. Končno ti zavidajo vsi tvoji sošolci iz osnovne in triletne srednje, ki so te zezali zaradi debelosti in glupega izraza na obrazu. Končno ti je ta službeni bmw z zatemnjenimi šipami prinesel tako, kot si si jo vedno želel. A to pač ni zastonj. Bo treba kar plačevat, po obrokih in z obrestmi.
(Za tiste, ki ne razumete, odkod mu malo več keša, je napisal, da dela za policijo in ne da je navaden policaj.)
- Pusti čim prej. Bolje ne bo nikoli. Samo na slabše gre s takimi. Verjemi izkušenemu. 8 let sem se pobijal z njo, bil prijazen, toleranten.. nič od nje. Točno tako, kakor ti praviš. Na začetku so prijazne toliko, da te navlečejo nase.. da jih zaplodiš.. pol pa katastrofa. Prihrani si zdravje in pojdi stran od nje. Meni ni bilo nikoli niti za sekundo žal. Zdaj imam normalno. Ja, so, obstajajo. Veliko jih je, samo izogibaj se norih. Pa srečno!