Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nosečke in mak…

nosečke in mak…

zanima me ali lahko nosečke jemo mak??
me je tašča prestrašla..da vsebuje nekaj pa nevem kaj?’

hvala vsem

Saj ga ne boš jedla z žlico!!!!

Alkohol tudi škoduje in en glede na to, se nekateri skrivajo pod “kozarčkom za zdravje”.

Tudi kos makove potice je lahko za zdravje! :))))

LP, V. =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘= Ste že slišali, da ni nihče popoln??? =˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=˘=

Se strinjam.

eh, komot. mene je tako 1x prestrašila kolegica, prodajalka v trgovini pa ji je pritrdila (sem hotela malemu kupit makovko). no, na poti iz trgovine smo srečali patronažno sestro, ji jo je skoraj na rit vrglo, ko sem jo povprašala, če res ne smem otroku kupit makovke ;-)))

Morda je ta nauk posledica tega, da so nekoč dojenčkom dajali cucelj, zvit iz krpice in napolnjen z makom, za dobro mero pa so ga pomočili še v žganje, da je dete spalo in dalo mir. Saj razumem, da so matere morale garati na poljih, zdravo pa to gotovo ni bilo. V bolj prosvetljenih časih (boljši življenski pogoji) so začeli te makove cuclje preganjati in morda od tod mnenje, da mak škodi nosečnici in dojenčku.

Ni tako temnega oblaka, da ne bi imel vsaj svetlega robu.

iz maka je opium…pa ne v kolicinah ,ki jih zauzijes v potici ali makovki:)

Je pa res, da ti urinski test za prisotnost psihoaktivnih snovi v urinu, če zaužiješ dve makovki, pokaže prisotnost opiatov. Preverjeno!

New Report

Close