Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Nosečnice in Femibion 2

Nosečnice in Femibion 2

Ste jedle tudi Femibion 2 v drugi polovici nosečnosti? Jaz sedaj prehajam v to obdobje, do sedaj sem redno jedla Femibion 1. Hvala za mnenje.

Jaz samo na začetku in nekaj časa preden sem zanosila. Potem sem se pa probala čimbolj izogibat vsem prehranskim dopolnilom in tabletom. Probaj z raznoliko in zdravo prehrano, omega 3 in 6 dobiš lahko tudi z normalno hrano. Pa srečno.

Jemanje folne kisline je smiselno le v prvem trimestru, ko se zapira nevralna cev. Pozneje, torej v drugem in tretjem trimestru, nima poznanih pozitivnih učinkov.

Res je, najbolj je to smiselno v prvem tromesečju, ko se ključne zadeve pri plodu razvijajo. Ne bo nič narobe, če tega odslej ne boš več jemala, ne bo pa seveda tudi nič narobe če boš.

Svetujem ti, da vseeno jemlješ kake vitamine, femibion 1 bo zadoščal, in si kupiš kake kvalitetne omega 3. Jaz sem npr. jemala kak dan omega 3, naslenji dan femibion 1 itd. Nisem pa bila res zelo striktna. Jedla sem zdravo, samo včasih mi je bilo slabo in zaradi tega nisem dobila dovolj vitaminov in mineralov. fEMIBION 2 so tudi dražji, ker imajo notri še kapsulo omega 3, amapk se bolj splača kupit femibion 1 in kake omega 3, jaz na primer ribamed. Se pozna jemanje omega 3 na koži, jepa tudi priporočljiv zaradi drugih stvari. Če ješ ribe vsak dan, pa še tega ne rabiš, saj s sardelami/sardinami dobiš teh maščob dovolj.

Ja sem..in še nekaj začetnih mesecev dojenja. Predvsem zaradi omega 3.

New Report

Close