Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nosečnost, degradacija, znižanje plače

Nosečnost, degradacija, znižanje plače

Pozdravljeni,
Imam vprašanje za vas, če morda veste kaj narediti v mojem primeru. Do nedavnega sem delala v pisarni z direktorjevo ženo, dokler jim nisem povedala da sem noseča. Teden dni kasneje sta me direktor in njegova žena (tudi ona je noseča, rok ima mesec dni pred mano) poklicala v pisarno in mi povedala, da ne morem ostati v pisarni, saj bova obe istočasno v porodniški. V pisarni je še en gospod in če se slučajno njemu kaj zgodi ni nikogar, ki bi skrbel za nabavo. Brez nabave surovin pa proizvodnja ne more delovati. Rekla sta mi, da mi lahko ponudita delo v proizvodnji ali da grem. Poleg tega pa sta mi znižala še plačo. Delo v prozvodnji ni nikoli 8 h ampak vedno dlje. Delo sem sprejela, saj si ne morem privoščit da bi ostala brez dela. Rekla sta mi, da sta gledala na firmo in naj ne sprejmem to kot kazen oz. degradacijo. Kaj mislite vi? Lahko sploh to naredita? Me lahko data na slabše delovno mesto in mi znižata plačo zaradi nosečnosti? Moja izobrazba je mag. pa prosim ne me narobe razumet, da slučajno podcenjujem delo, kajti vsako delo je častno, vendar se mi zdi nefer to kar sta mi naredila. Sedaj sem vzela bolniško, ker me je od 8 ur in več stanja nenormalno bolel križ. Prosim svetujte mi kaj naj naredim, na koga naj se obrnem.
Hvala že vnaprej

Če si podpisala novo pogodbo, potem itak je kar je. Če jo pa nisi, ti pa predlagam, da jo ne podpišeš. Ker si sedaj varovana kategorija, ti lahko dajo odpoved iz poslovnega razloga šele potem, ko bo otrok star eno leto. Takrat pa tudi če ti dajo, nič hudega. Dobivaš nadomestilo na zavodu, potem si pa iščeš drugo službo. Itak v proizvodnji lahko dobiš kadarkoli za minimalno plačo.

Ja, na žalost sm jo podpisala, ker so mi rekli da imam tri dni časa da podpišem.
A v tem primeru ne morem nič več storiti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close