Nosecnost, delovna doba in porodniska
Zivjo, prvic pisem tukaj na forumu in sploh nevem ce sem se umestila na pravega, recimo da sem se. Upam da mi bo kdo znal pomagat.
Prosim brez obsojanja, in pametovanja. Zelim izkljucno samo odgovore na moje vprasanje.
Stara sem 23 let, trenutno z dvemi meseci delovne dobe. Ker si s partnerjem zeliva v prihodnjem letu ponovno ustvarit druzino (za sabo imava dva spontana splava) me v naslednji nosecnosti caka nekaj sprememb. Namrec pri 12.tednih grem na operacijo kjer mi bodo opravili cerklazo, kar zahteva do poroda samo mirovanje, torej bolnisko.
Ponuja se mi sluzba v trgovini. Da bi dobila 100% porodnisko rabim torej se 10 mesecev delovne dobe. Zanositi zeliva nekje od julija do decembra (2021). Kakor sem si racunala bi morala delati se celo naslednje leto da bi imela na koncnu za vsega skupaj 12mesecev delovne dobe.
Zanima me naslednje:
1. Ali med bolnisko normalno tece delovna doba?
2. Ce ti potece pogodba med bolnisko, te lahko odpustijo ali ti pogodbo pac podaljsajo?
3. Ce je tukaj kaksna ki je delala v trgovini med nosecnostjo, kako ste uredile situacijo z zgodnjo nosecnostjo in ne dvigovanjem bremen tezjih od 5kg. Ste za nosecnost povedale takoj ali kako ste se izmikale tem bremenom?
Delodajalka je sicer zelo prilagodljiva (to vem ker sem tam delala preko studenta) in bi vrjetno razumela situacijo in bi me v zacetku nosecnosti pac imela na blagajni in za zlaganje lazjih stvari.
S to nosecnostjo res ne zelim tvegat da se situacija predhodnih nosecnosti ponovi, zato zelim narediti nek nacrt ki bo najbolj ustrezal nosecnosti in kasneje tudi meni da bi dobivala porodnisko.
Upam da je tukaj kdo ki razume mojo situacijo in da me ne bo obsojal ker zelim poiskati neko resitev.
Forum je zaprt za komentiranje.