Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Nosečnost – dopust, bolniška, pogodba za določen čas

Nosečnost – dopust, bolniška, pogodba za določen čas

Pozdravljeni,

znašla sem se v situaciji, za katero ne vem ali lahko izkoristim možnosti, ki se pojavljajo v zakonodaji.

V začetku februarja nastopim porodniški dopust, med tem ko mi pogodba za določen čas (za katero vem, da je ne bodo podaljšali) poteče v sredini februarja. Pred koncem leta 2015 sem zaradi resne možnosti predčasnega poroda ostala na bolniški, na kateri bom po vsej verjetnosti do nastopa porodniškega dopusta (podaljšanje za nekaj dni bo morala odobriti komisija). Iz leta 2015 mi je ostalo še 2 dni dopusta (1 dan sem imela že odobren, vendar ga zaradi nastopa bolniške nisem koristila), med tem ko mi za leto 2016 pripada še 2 dni dopusta, skupaj torej 4, ki sem jih nameravala koristiti do nastopa porodniške. Glede na to, da to sedaj ne bo možno, me zanima sledeče:
– ali lahko prekinem bolniško in zadnjih nekaj dni koristim dopust (se je potrebno dogovoriti z delodajalcem?)
– ali lahko v primeru, da dopusta zaradi bolniške ne koristim, dobim izplačano nadomestilo za neizrabljen del dopusta in v tem primeru tudi pripadajoči del regresa,
– do kdaj mi morajo izplačati regres?

Hvala za pomoč.

Ker nezmožnost za delo ni bila predvidljiva, vam mora delodajalec izplačati nadomestilo za neizrabljen letni dopust. Po navadi se z delodajalcem sklene o tem dogovor, ob prenehanju delovnega razmerja.

Regres je vezan na pravico do izrabe letnega dopusta in ne na dejansko izrabo letnega dopusta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close