Nosečnost in kajenje:(
kadilka napisal:
> Smo že čez puberteto in razen otroških bolezni, ki jih je
> prebolel še prehlajen ni bil nikoli prav močno. Mogoče je to le
> sreča, ne vem.
Ja, to je le sreča.
> Poznam tudi nekadilce, katerih otroci imajo hude težave z
> dihali. Zakaj potem to??
Si predstavljaš kako hudo bi bilo šele potem, če bi bila starša kadilca??
> In ljudje, ki nikoli niso kadili umirajo za pljučnim rakom. Od
> kje pa to??
Od pasivnega kajenja, vdihavanja strupenih snovi, …
Seveda ne bo vsak kadilec zbolel ali umrl, ogromno pa jih. Zakaj tvegati?
> Nikakor ne delam reklame za kajenje, vem, je grda razvada, tudi
> jaz bi že prenehala, a nekateri pač nimamo volje, in to je to.
Predvsem je to škodljiva razvada, ne grda. Upam, da kmalu najdeš voljo 🙂
vse kar sem prebrala se ne strinjam,prav tako ne z članki.
Oba sinova zdrava kot dren,skadila škatlo na 2 dni.prijatelji,ki njihovi starši niso kadili asmatiki,bronhitisi itd
tako da….
rajši naj naredijo raziskavo kar se tiče o našem zdravem zraku,ki ga vdihujemo,raziskave bodo isto pokazale,ker niso čiki krivi,ampak naš zrak
katji, ne piši neumnosti, no. Da so cigareti povzročitelji veliko hudih bolezni in celo smrti, je dokazano. O tem ni nobenega dvoma (najbrž si že videla sliko pljuč nekadilca in kadilca, kajne? Črna so kadilska). Prav tako, kot ni nobenega dvoma, da je strupen tudi onesnažen zrak. Kar pa seveda ne pomeni, da boš zagotovo dobila to in to bolezen, ampak je veliko večje tveganje, da jo boš, če boš kadila (ali kdo od tvojih bližnjih, ki je prisiljen vdihavati cigaretni dim). Torej, zakaj tvegati? Zelo neodgovorno se je igrati z zdravjem in življenjem tvojih bližnjih.
Sem vesela za tvoja sinova, večina pa žal nima te sreče.
To me spominja na debato izpred nekaj dni, da se je brez veze privezovat z varnostnim pasom, saj se poškodujejo in umrejo tudi tisti, ki so privezani.
Imela si srečo (kot jo ima vsak, ki dobi zdravega otroka). Če bi pa tvoja kolegica z astmatičnimi otroki za nameček še kadila, pa vprašanje, kaj bi bilo z njimi, tega pa nisi pomislila?