nosečnost in zaprtost
Ali je katera med vami imela med nosečnostjo težave s prebavo in zaprtostjo? Kakšne teževe ste imele in kako ste jih reševale? Mene namreč po večini hrane začne boleti v desnem spodnjem delu trebuha, močno me zvija. Težko grem na wc. Pa jem veliko zelenjave, suhih sliv, fig, pijem donat, pa sirup za zaprtost v nosečnosti. Morda se malo premalo gibam, ker imam pretežno sedeče delo. In ponavadi se mi te teževe pojavijo med sedenjem. Pozna katera kakšno rešitev, oziroma je imela podobne težave? Prosim za vaše nasvete. Sicer sem sama prestrašena, da je ta bolečina kaj drugega, vendar mi je ginekologinja dejala, da je to prebava.
Tudi jaz sem na istem ko ti. Na blato nisem šla že 20 dni, kljub temi, da mi je ginekolog svetoval Portalak sirup po 3 žlice na dan, spijem steklenico donata na dan, jem sadje in zelenjavo pa ne pomaga nič. Je reku, da bio verjetno potreben klistir, ker tud svečka mi ni pomagala. Je pa zelo hudo in te razumem kako ti je, a pomagati ne vem, ker pri meni ne deluje nič. Srečno pa čekaj izvešporočaj.
lp in lepo nosečnost
ŠEENA TAKA, a tudi tebe boli v trebuhu? Mene namreč ta bolečina prav živcira! Jaz sem v 21.tednu. Ta težava pa je prisotna približno mesec in pol. Jaz sem pila sirup ISILAX MAMMA iz sliv in kiwija, pred tremi dnevi sem ga končala, zdaj bom malo počakala, čez kakšen dan pa ga kupim spet. Drugače pa ja, tudi jaz pijem donat, pa jem kar raznoliko hrano, tudi tekočo.
Za šeena taka, če res nisi šla na blato 20 dni ti toplo priporočam, da nikar ne odlašaš z odhodom k zdravniku saj se tvoje telo (posredno tudi otrok v tebi) že zastruplja. NUJNO potrebuješ klistir!!!
Punce drugače so velikokrat za zaprtost krivci razni mineralno – vitamski dodatki, ki vsebujejo železo. Tako, da tiste, ki nimate nizke vrednoste hemoglobina raje prešaltajte na kakšne vitamine brez železa – govorim iz lastnih izkušenj.
Zvečer namoči 2 suhi slivi in 2 suhi figi, dodaj 2 žlici sladkorja in postavi nekam na toplo (npr, na radiator), pusti čez noč. DO jutra naj se tako paca, zjutraj spij to na tešč, slive in fige pojej. Ni glih nek hud kulinarični užitek, pomaga pa. Vejretno pa ti po 20 dneh drugega kot klistir ne bo pomagalo, ker je verjetno vse zasušeno, zabito in zapackano, tudi če boš spravila ven, si boš skoraj zagotovo poškodovala anus. Zato se čimprek spravi na klistir, sej ni taka groza. Za naprej pa delaj tole packarijo. Sam donat ne pomaga kaj dosti, treba je spit 3dcl toplega donata na tešč in takoj nato čez še 2 dcl hladnega. Veliko pomaga tudi laneno seme, zmešano s probiotičnim jogurtom, lahko tudi activia. Pa čimveč mueslijev in svežega sadja, presne (surove!) zelenjave, polnozrnat kruh in testenine in vse hrane, bogate z vlakninami. Najmanj 3l vode ali zeliščnih čajev dnevno, brez tega ne gre. Vaje za dobro prebavo pa so zelo preproste: večkrat čez dan globoko vdihni, potegni trebuh nitr oz. napni trebušne mišice in počasi spet sprosti. Čimveč “sranja” želim ;))))