Nosečnost je, nosečnost ni
Punce!
Včeraj sem delala test in sicer First Sign in CB. Oba testa sta pokazala nosečnost. Danes pa malo krvavim in imam tak občutek, kot da bom dobila menstruacijo. Ali mi lahko katera pojasni krvavenje v nosečnosti- v začetku. Sej sem naročena v petek pri G, ampak vseeno prosim za vaša mnenja in izkušnje.
Hvala
Če je samo drobna, rjavkasta krvavitev, se jaz ne bi sekirala. Temu rečejo vgnezditvena krvavitev. Če pa bi imela hujše bolečine, bi pa le šla h ginekologu. To, da imaš občutek, da boš dobila menstruacijo, je normalno. Jaz sem imela tak občutek več kot 14 dni po obeh zanositvah. Misliš, da bo zdaj zdaj priteklo, pa nič.
Če krvaviš je najbolje da pokličeš zdravnika, očitno si noseča, vendar je krvavitev lahko znak da je kaj narobe. Sicer ne vem če ti bojo lahko pri tako nizki nosečnosti kaj pomagali, možno je da se se bo vse skupaj umirilo in ne boš imela več problemov. Imaš mogoče kakšne krče?? Kaj če bi šla na urgenco?
draga Jola, nočem te strašiti, ampak jaz bi na tvojem mestu šla TAKOJ k zdravniku, ne glede na to, kaj drugi rečejo. Ker, na mojo veliko žalost, sem na podoben način 2 x imela spontani splav (kljub temu, da je bil zelo zelo rahel rjavkast izcedek, brez krčev in bolečin). In od takrat dalje VSAKI svetujem, da v takih primerih gredo takoj k zdravniku. Za vsak slučaj.
Želim ti vso srečo in lepo nosečnost
No vgnezditev tukaj ne igra nobene vloge.
Tudi pregled tako zgodaj ne bo kaj dosti pokazal. Prav je pa, da te spremljao še posebej če bi te bolelo.
Je pa več možnosti. Zgodnji ss proti kateremu ne moreš narediti ničesar. Lahko gre za pomankanje progesterona in bo dabroston krvavitev ustavil. Lahko je nepomembna krvavitev zaradi 1001 razloga, ki bo sama od sebe ponehala.
Lahko gre za i.m. Procent teh je majhen pa vendar se je ne sme nikoli izključit.
Tudi jaz sem na začetku imela take krvavitve, včasih bolj rjava, včasih pa kar sveža kri. Zraven pa krče. Sem mislila, da bom splavila. Pa nisem.
Če si v petek naročena, počakaj, razen če bi se ti stanje res poslabšalo.
Držim pesti pa sporoči kako bo.
Andreja, zelo mi je žal zate, toda pri zgodnji nosečnosti plodu niti videti še ni, kaj šele, da bi bilo treba čistiti. Ti občutki, kot da bo menstruacija prišla so značilni takoj po izostanku, torej čisto čisto na začetku. In v tej fazi zdravniki res nimajo kaj narediti, zato takšno strašenje nima smisla. Tudi dabroston mislim, da predpisujejo šele kasneje. Jaz sem ga jemala okoli 9. tedna.
ja, Kulibuli, saj vem, da je to res zelo zgodaj…, ampak preventivno sem napisala, po moje lahko tudi počaka do petka.
Včasih postanem samo žalostna, ko nekateri pišejo o tem, da je pomembno, ali je krvav izcedek ali ne, ali so krči ali ne,…jaz npr. nisem imela nič krčev in rahlo rjav izcedek, pa je vseeno prišlo do ss v 7. tednu. Zato raje na tak način odgovorim, kot sem.
Jaz sem imela se tri menstruacije, tako da sem sele po ta drugi pogruntala, da sem noseca. sklepam, da v kolikor bi bila nosecnost pricakovana in bi po nekajdnevni zamudi naredila test, bi bil pozitiven. No, lahko imas tudi kar “menstruacijo”.
V vsakem primeru poklici zdravnika.
Dejstvo je, da če gre za SS, najbrž ne bo pomoči, ker se je potemtakem ta če začel. Žalostno ampak tako je in nič ne gre spremeniti.
Če pa gre za nepojasnjene krvavitve, pa bo do petka čisto vseeno ali gre danes al gre v petek. Najbrž tudi G ne bo mogla nič določeneg rečt ampak bo treba počakat. Jaz sem vedla v petem tednu (torej takoj ko ni bilo M), sem šla čez par dni do G, sma naredile UZ, videlo se je sicer, da sem noseča, ampak nič kaj določenega. Niti ali je v maternici, niti ali srček bije, itd. Vmes sem še krvavela, ampak je bilo pol vse ok.
Tako da draga Jola, tako kot za Kitty, tudi za tebe stiskam pesti, da boš kmalu srečka nosečka.
Andreja, zelo mi je žal, da se ti je to zgodilo dvakrat. Upam, da nikoli več. In da ste vmes že zibali.
Nobena krvavitev v nosečnosti ni normalna, se pa v 50{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} plod nosečnost obdrži.
Podobno kot je že ena svetovala, bi šla jaz takoj h ginekologu in ne čakala, ali je krvavitev rjava ali rdeča in bla, bla … Sem se tudi sama nekoč s tem tolažila, ko pa sam doživiš splav, pa vidiš, da to ni nič normalno.
Če drugega ne, bi pa morala zdaj strogo počivat, se pravi rabiš bolniško, tako da je obisk G vsekakor priporočljiv.
jaz pa mislim, da je obisk gin. pred petkom čisto nepotreben. Nosečnost je čisto sveža, verjetnost, da lahko pride do splava velika, verjetnost, da gin. to lahko prepreči pa je manj kot 1{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}, za katerega je ugotovljeno, da se zgodi zaradi pomanjkanja progesterona. In bi ga dabroston recimo morda lahko preprečil.
V prvih tednih gin. nima pod soncem kaj narediti.
Sicer ti želim vso srečo, seveda!