Nosečnost med 45. in 49. letom
namenoma čakati in odlašati v tako starost je skrajno neodgovorno za otroka in tudi za žensko. Pika. četudi je kakšna takšna, ki ima otroka, je to pozno, izjemno pozno in zanašati se in čakati na ta leta, ker je ena, ki ji je to uspelo je neodgovorno. Pika. če že se ima otroka po 40 je treba čimprej ga imeti, vsak ciklus čakanja je neodgovorno.
anonimno723, 10.12.2022 ob 13:35
namenoma čakati in odlašati v tako starost je skrajno neodgovorno za otroka in tudi za žensko. Pika. četudi je kakšna takšna, ki ima otroka, je to pozno, izjemno pozno in zanašati se in čakati na ta leta, ker je ena, ki ji je to uspelo je neodgovorno. Pika. če že se ima otroka po 40 je treba čimprej ga imeti, vsak ciklus čakanja je neodgovorno.
Ne verjamem, da katera namenoma čaka skoraj do menopavze. PIKA PIKA PIKA.
bruh, 10.12.2022 ob 13:42
Ne verjamem, da katera namenoma čaka skoraj do menopavze. PIKA PIKA PIKA.
Katera ne, moški pa so taki… živijo v fikciji, da bo pa že enkrat samo ne še zdaj in potem mislijo,da pri takšnih letih, ko ga bodo prvič vtaknili bo kar do zanositve prišlo. malo morgen… ženske pa trpijo posledice teh moških igric…
in potem imajo izgovore veš kolko jih poznam, ki so imele tako pozno otroke, zatorej še lahko čakaš malo ni to nič takega… žal so nekateri moški tako neodgovorni, ko v resnici po 40. letu je vsak dan pomemben praktično
Težko, 10.12.2022 ob 13:44
vsekakor je v tej starosti bolj težko zanositi. je treba verjetno kar pošteno delati na otroku, da uspe. da bi ženska kljub zaščiti (tabletke, kondom) zanosila, pa je pomoje misija nemogoče. ne vem. edino, če kondom ostane notri v nožnici ali pa poči.
Znanka je pri 46 zanosila po 2x spolnem odnosu. Res je mislila, da se ne da tako hitro zanosit. Po porodu ima precejšnje zdravstvane težave. Vsi upamo na najboljše. Otrok je o.k.
anonimno690, 10.12.2022 ob 14:30
Katera ne, moški pa so taki… živijo v fikciji, da bo pa že enkrat samo ne še zdaj in potem mislijo,da pri takšnih letih, ko ga bodo prvič vtaknili bo kar do zanositve prišlo. malo morgen… ženske pa trpijo posledice teh moških igric…
in potem imajo izgovore veš kolko jih poznam, ki so imele tako pozno otroke, zatorej še lahko čakaš malo ni to nič takega… žal so nekateri moški tako neodgovorni, ko v resnici po 40. letu je vsak dan pomemben praktično
točno tako
Ja, ena soseda je imela zadnjega pri starosti 50. Vse b.p. in brez kakšne medicinske pomoči. Ta možakar je danes star 60+.
Enkrat sem eno nemško oddajo gledala, ko je ena imela ful mlajšega tipa in mislila, da ne more več zanosit in se ni zaščitila. Je zanosila pri 49ih in to celo z dvojčičama! Vse je bilo ok, donosila, rodila in še sama vzgajala, ker dec ni bil za nobeno rabo.
Se mi zdi, da včasih niso pol toliko komplicirali, če je ženska bila 40+ in noseča kot se to komplicira danes.
Vedno sva z možem pazila. Oz.3-krat nisva in imava 3 otroke. Dejansko.
Ob dopolnjenem 46.letu sva se odločila, da možnosti za zanositev dejansko ni.
Super je občutek biti tako sproščen po 26-ih letih!
Ne verjamem, da bi lahko zanosila. Nekkao čutim, d ani možno.
Če pa slučajno..ja potem pa ne bi bila ravno mlada mamica.
Ampak praktično ni možnosti.
ko sem dopolnila, 10.12.2022 ob 20:27
Vedno sva z možem pazila. Oz.3-krat nisva in imava 3 otroke. Dejansko.
Ob dopolnjenem 46.letu sva se odločila, da možnosti za zanositev dejansko ni.
Super je občutek biti tako sproščen po 26-ih letih!
Ne verjamem, da bi lahko zanosila. Nekkao čutim, d ani možno.
Če pa slučajno..ja potem pa ne bi bila ravno mlada mamica.
Ampak praktično ni možnosti.
Ne bodi tako prepricana, meni se je zgodilo pri 48- ih.
Medtem ko sem za prvo nosecnost in otroka pri 30 letih potrebovala 5 IVF postopkov. Z istim partnerjem…….
Jahnoooo, 11.12.2022 ob 09:13
To je pa res čudež! Jaz sem 1. rodila pri 38, po 5 IVF. Sva bila 100% da sva neplodna. Pri 41 pa presenečenje in rodil se je zdrav otrok.
Pri 41ih so mož
Nosti seveda še. Po IVF je to verjetno res presenečenje. Ampak še zmeraj se naravna nosečnost pri 41 nikakor ne more primerjati z nosečnostjo po 45. Ker slednje je pa res čudež. In še večji, da se plod obdrži.
Sicer sem pristaš trditve dr. Rugla, da je za zdravo potomstvo optimalna starost 22. Samo, preden prideš do strehe nad glavo, premoženja itn. se pa komot vse skupaj podaljša….Žal smo postali takšna družba….
Vesel oče
P.S. Migrantke imajo do 22 leta že 6 otrok…..one rade doživljajo orgazme!
Vir:
Migrantka iz Rateč si želi ostat tukaj
https://www.regionalobala.si/novica/migrantka-rodila-sredi-gozda-pri-porodu-pomagali-policisti
Tako je224, 11.12.2022 ob 13:46
Pri 41ih so mož
Nosti seveda še. Po IVF je to verjetno res presenečenje. Ampak še zmeraj se naravna nosečnost pri 41 nikakor ne more primerjati z nosečnostjo po 45. Ker slednje je pa res čudež. In še večji, da se plod obdrži.
Zakaj čudež? Če ima ženska redno menstruacijo tudi pri 47ih, 48ih, ima še dovolj jajčec in komot ahko zanosi, če ni zaščitena.
Moja stara mama ( mama očeta) jih je imela 9, zadnjega pri 49ih. Umrla pri 89ih letih. Mladostnega izgleda.
Je pa tudi odvisno, kdaj ženska dobi menzes in kakšno genetiko podeduje. Osebno prvi menzes šele pri polnih 16ih letih. In imam tudi pri 45ih+ menzes reden, na dan – ko švicarska ura. Nimam niti nobenih znakov mene, nič. Tudi staranje lepo, sploh me zob časa ne najeda, niti ne obremenjuje.
Komot verjamem, da bi lahko zanosila še v prvo pri svojih letih. Tudi ko smo načrtno delali potomce v času pred 30im, so se v prvo prijeli.
Jasno, da nisem nora, da bi sedaj zanosila. To bi bil svojevrsten egoizem in kruto do takega potomca v današnjih časih. Ker te pri 60ih, ko je on še mladoleten lahko ni več, ali pa si opešan. OK, v času naših babic in prababic, ko so bile doma gospodinje in je bila njihova naloga rojevanje čimveč in skrb za dom, kmetijo, so rojevale tudi še pri 45ih – žal veliko takihg otrok je tudi bilo žrtev vojne, tudi od moje prababice – štirje so padli v 2SS, moj oče edini preživeli moški – so reve rojevale “kanonfutr”…. – ne pa dandanes, ko so popolnoma drugi časi.