Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek nosečnost-za tiste, ki imate težje fizično delo

nosečnost-za tiste, ki imate težje fizično delo

Pozdravljene!

Nekaj mezanima, ali se dobi bolniška, če moram v službi dvigovat težja bremena?(15 kg), oziroma kako to kej upliva na bebico in vse skup, kako ste rešile, oziroma kako se je pri vas razpletlo?

Pozanimaj se pri svojem ginekologu, koliko bremena lahko dviguje nosečnica.
Po ZDR nosečnice ne smejo opravljati težkih del, torej predlagaj, naj te premestijo na lažje delovno mesto.

Na bolniško ti ni treba, delodajalec ti mora zagotoviti lažje delo za čas nosečnosti!

Sicer pa je dvigovanje 15 kg bremena težko delo tudi za žensko, ki ni noseča, kaj šele za nosečnico!!

Bolniška ti ne pripada. Lahko se pa dogovoriš z delodajalcem za lažje delovno mesto.
15 kg tudi ne bo ogrozilo nosečnosti.

JAZ NA TVOJEM MESTU NE BI DVIGOVALA 15 KG KAJ PA VEŠ KAJ LAHKO SLEDI TEMU PA TI BO POTEM ŽAL. sAMA TUDI NISEM DVIGOVALA, PA SEM IMELA TAKO SLUŽBO, NEKAJ ČASA SEM BILA V BOLNIŠKI, POL SO ME PA ITAK DAL STRAN, K SM BLA ZA DOLOČEN ČAS, ČE PA NE BI BLA V BOLNIŠKI BI PA MOGLA DVIGVAT ŠE KAJ TEŽIGA.
ČAO

15 kg je preveč še za nenosečo žensko! Prebrala sem recimo, da je nevarno v nosečnosti opravljati dela, pri katerih se steguješ, na primer pomivanje šip. In da je nevarno dvigati posodo z opranim perilom, ko izprazniš pralni stroj, pa tista sigurno nima 15 kg. Jaz na tvojem mestu ne bi dvigovala takih bremen. Tudi če bo trenutno vse v redu, boš pa lahko kasneje imela kakšne posledice, povešeno maternico, ali kaj podobnega.

Sama sem tudi imela tako službo in sem v zgodnji nosečnosti dvigovala bremena. Začelo me je boleti v spodnjem delu trebuha in ugotovili so, da se odpiram in da mi maternica pritiska navzdol. Šla sem na cerklažo in bila do konca nosečnosti na bolniški.

Dr. Pušenjak med drugim pravi tudi: “Opozarjam le pred povečanim trebušnim pritiskom. Ne zato, ker bi ta povzročil porod ali splav temveč bolj zaradi povečane obremenitve mišic medeničnega dna, ki so zmehčane in se lahko pretirano raztegnejo že v nosečnosti, po porodu pa lahko take ostanejo in kasneje povzročijo ali omogočijo nastanek “descenzusa” ali spuščeno maternico in težave z zadrževanjem urina.”

New Report

Close