Najdi forum

Naslovnica Forum Starševski čvek Nosilec za kolo na avto

Nosilec za kolo na avto

Nosilci koles za avto so razlicni.
Eni na strehi, eni na kljuki, obstajajo še tretje sorte, tako da se “pripnejo” na zadnja vrata.
Tudi te tretje sorte so zelo različno, tako da ne prašejo vsi na vsak avto. Nekateri avti nimajo spodnje štange dovolj stabilne, nekateri imajo plastičen okrasek na vrhu zadnjih vrat, ki jih polomiš, itn…

No in ko človek že najde tak nosilec, ki paše na tvoj avto, naletiš na naslednji problem:

– drogova od teh štilov, ki štrlita od avta ven (nazaj), na katera obesiš kolesa so preveč narazen, pri meni konkretno 45cm. Podoben nosilec je tukajle narisan (da si boste lazje predstavjlali, o čem govorim)
http://www.mimovrste.com/artikel/3420316726/nosilec-za-kolo-menabo-mistral#galerija
Konkretno ta ne vem ali je 39cm ali 53 cm narazen — kakorkoli, tudi na ta ne bi mogel
obesiti gorskega 26″ kolesa od sina, ker ima zgornjo štango le 41 cm dolgo, pa ful široko (6cm), in potem je že stik z drogoma (tudi 6cm debelima) ki gresta od belance do pedal, in od sedeža do pedal, tako da bi jaz v resnici rabil nosilec, ki ima dorgova le 35cm narazen,
da bi lahko tako gorsko kolo lepo pravilno gor obesil.

– delam kaj narobe ? ga naj obesim kar za sedež ? meni se to ne zdi dovolj varno.
– naj grenm krivit nosilca ? bom ja materjla poskodoval, da bo vse zarustalo in otdrgalo ?

– Koliko cm imate vi narazen drogova ? (na takih nosilcih… tisti na strehi, ali z F roko me ne zanimajo:) ? to informacijo bi rabil, da vidim ali sploh obstaja nosilec ki je bolj skupaj :)

Ne mi govorit: montiraj kljuko za 150€, homogoliziraj in kupi nosilec kjer kolesa stojijo na podlagi,po možnosti Thule za 300€, , pa boš imel mir, pa še ne bo bojazni da ti pri velikem zaviranju in izogibanju oviri, vse skupaj popusti in odleti za 2000€ koles dol z nosilca 🙂 Vse to vem — zanima me rešitev za moj konkreten problem! Ne spamajte, bodite konstruktivni. Hvala

Poiščeš točno za svoj tip avta, kaj paše gor na vrata. Ne se zezat s tem, sploh pa ne tako, da bi sam karkoli krivil in preurejal, ker lahko naredil pokol na cesti.

Pojdi na spletno stran proizvajalca in preveri, ali paše točno na tvoj avto – jaz sem našla samo podatek, da paše na večino sedanov in karavanov. Thule vem, da ima točno definirano po letnikih avta, kaj lahko obesiš gor. Ampak je pa dražji.

Kateri avto pa voziš?

Pa saj ni problem avto, kolesa ne more gor spravit!

Mi smo improvizirali za eno vožnjo in potem nosilec vrnili v trgovino. Spotoma še opraskali avto z njim :-(. Na srečo so nam nosilec vzeli nazaj (in nam dali dobropis). Žal ti ne vem svetovat, mi smo po tej izkušnji vendarle investirali v kljuko in ustrezni Thule nosilec.

nova
Uredništvo priporoča

Kolikor jaz razumem, je imel problem tudi že s samim prtljažnikom – pravi, da je končno našel enega, ki sploh paše na njegov avto. Pri samem podrobnem opisu bi potem moralo biti tudi navedeno, za kakšne bicikle je primeren.

(Thule ima drugačen sistem in kolesa postavljaš na šine, z nosilcem jih pa samo fiksiraš, tako da je popolnoma vseeno, kakšna je razdalja med drogovi.)

Nimam nič podobnega, ker bicikle prevažam na strehi ali pa v avtu, takle prtljažnik k meni itak ne gre. Zato bi pokomentiral le tole:

Zarjavelo ne bo – ker je material večine teh zadev aluminij. Boš pa verjetno zmanjšal trdnost, zato tega raje ne počni.

P.S. Če je dober MTB in ima močan vijak za sedež, mislim da ga lahko zapneš tudi tam (če gre). Zadevo pa seveda lahko zavaruješ tudi s kakšno dodatno žico ali pa čez zakleneš ključavnico.

Rok-1, to bo to !!! dobra ideja…
ker razmišljal sem že tole… za ženske bicikle se za 20€ dobi ena “raztegljiva štanga” ki jo montiraš med belanco in sedežem. Je torej potem vsa teža na tem, kako močno je belanca in sedež vpeta v okvir kolesa (z obstoječim vijakom od kolesa), kajne ? in če to zdrži, potem bi morda zdržalo tudi če jaz od avto-nosilca oprijemalo zavrtim in ne pritrdim na zg.štango kolesa (ker tega zaradi razdalje ne morem) , ampak pritrdim na drog od sedeža (spodaj) ? do zdaj sem sumil, da mi bo odtrgalo drog s sedežem ven na večjih rukerjih.
Če pa še malo dodatno prevežem, kot pravi Rok-1 (mater bo to grdo izgledalo:) bo pa ja res držalo!!

Me pa še vedno firbec matra, ali obstajajo kašni taki nosilci za privezat na prtljažna vrata , ki bi imeli drogova le 35-38cm narazen ? Koliko cm ju imate vi narazen ?

Jaz sem imela že opisani Thule. Kolesa tam postaviš na šine, ne visijo na drogovih.

Kolesar, pazit moraš samo to, da ne bo kolo ob strani štrlelo iz dimenzij avta. In da ne bo nihalo – jaz bi to manjše kolo obesila na sredino.

Tvoja draga rešitev me sploh ne zanima !! vem zanjo, kot sem že pisal….

Me pa še vedno firbec matra, ali obstajajo kakšni taki “moji” nosilci za privezat na prtljažna vrata, ki bi imeli drogova le 35-38cm narazen ?
Koliko cm ju imate vi narazen ?

Tvoja draga rešitev me sploh ne zanima !! vem zanjo, kot sem že pisal….

Me pa še vedno firbec matra, ali obstajajo kakšni taki “moji” nosilci za privezat na prtljažna vrata, ki bi imeli drogova le 35-38cm narazen ?
Koliko cm ju imate vi narazen ?
[/quote]

Človek, umiri se in dihaj. To ni rešitev, kot si jo opisal. Thule ima prtljažnike, ki se obesijo na vrata, je pa res, da so dražji kot 50 evrov (še vedno pa ne stanejo toliko kot kljuka in prtljažnik za kljuko).

Ne vem ali si prizadeta ali imas prevec časa… oziroma premalo, da bi vestno prebrala post o čem se sploh gre.
Škoda tvojega tipkanja, res, ker sploh ne prispevaš k rešitvi.
In ziher sem, da nisem prvi, ki ti je to že povedal v življenju.
Samo bluzenje in spamanje…. žal… tole moj zadnji reply nate.

Nepotrebna panika je bila… čist enostavno se montira tudi srednje velika kolesa:)
Kako ?
En nosilec na drogu obrneš za 45 stopinj navznoter, in v njega vstaviš poševno štango (od belance do pedal) od kolesa.
Na drugi nosilec postaviš zgornjo štango od kolesa, pri sedežu.
Ornk trdno leži kolo gor.
Ker večina zgornjih štang ni več vodoravnih, ampak imajo mali naklon, zaradi tega kolesa celo visijo vodoravno:)
Sem pa videl, da vsi prodajajo avto-nosilec z 40-45cm razmikom drogov.

http://www.hifi-kogovsek.com/prodajni-program/nosilci-za-kolesa

New Report

Close