Notranja oprema stanovanja
Z možem bi si rada uredila novo stanovanje po meri in bi si želela, da bi bila notranjost res nekaj posebnega, bolj odbitega. Nekaj sem gledala po netu, sama iskala neke ideje, vendar se vse bolj nagibam da bi se prepustila kakešnemu strokovnemu biroju da bi oni vse to uredili. Pozna kdo kaj na tem področju?
Birojev je kar nekaj, poznam jih tako, ker nekdo v družini študira arhitekturo… Ali bodo tebi všeč ali ne, pač ne vem. Zato se mi zdi malo čudno sedaj tu gor kaj pisati, malo poglej po guglu in poglej, kaj ti je všeč, kaj so naredili, kakšne so reference. Sestaj se s parimi, boš videla, kako bo, in prosi za ceno. Nato pa izberi tistega, ki vama ustreza.
Sama sem podobno opremila svojo hišo s pomočjo zunanjih ljudi. Dobila sem priporočilo da so pri Arhicentru odlični strokovnjaki kar se tiče notranje opreme. In sem se dobila z njimi in moram priznati, da sem bila nad rezultatom totalno navdušena. Res so mi vrhunsko opremili hišo, vse hitro in profesionalno. Sem pa recimo še prej preverila ponudbo pri še dveh birojih in so bile drugje dražji. Probaj
Moje stanovanje so tudi opremili pri Arhicentru. Povprašaj po Niki Golob. Ona je res prijazna in strokovna arhitekta ki se zares spozna na svoje delo in se ji lahko popolnoma prepustiš. Nisem mogla verjeti kako je popedenala stanovanja. Ideje, ki te vržejo s tega planeta. Cenovno dobra ponudba. Poglej si mal njeno delo, pa sem zih da te bo prepričala. Mene je.
Slovenski arhitekti rišejo zelo uniformirano in za kaj res odštekanega in posebnega boš morala res iskati z lučjo pri belem dnevu. Malo pobrskaj po spletnih straneh, večina jih ima predstavljene svoje pretekle projekte, da dobiš vtis, ali je to to, kar ti iščeš.
Jaz osebno bi recimo šla samo po nasvet glede postavitve, s konkretnimi kosi in barvami bi se pa igrala sama.
Sem pogledala projekte in sem ostala zelo razočarana. Mislila sem, da bom doživela kaj novega, svežega, pa sem res prav razočarana. V teh projektih ne vidim čisto nič takega, kar je zahtevalo notranjega opremljevalca. No, mogoče je to subjektivno mnenje, ker sem bila zmožna svoje stanovanje opremit sama, brez da plačam nekomu več tisoč evrov, da mi to izriše in na koncu njegov projekt izgleda kot da bi šla v lesnino in pač nekaj izbrala. Projekti so kar so, nič nenavadnega, nič posebnega, nič svežega.
Kaj je recimo v tej sobi takega, da ne bi znal nekdo sam od sebe opremit? Nič inovativnega, nič izvirnega, nič svežega in oprostite – prav nič lepega ni v tej sobici. Vrata, pod in omare sekajo popolnoma mimo, izbira barv je hladna in pusta. Pod izgleda cenen laminat in več kot očitna želja, da se rustikalno poveže z neko bolj sodobno opremo, je usekana popolnoma mimo. Kontrast, ki lahko prostoru da čudovit izgled, se je v tej sobi izkazal za popolnoma zgrešenega. Ne samo, da se ne poveže, pač pa izgleda, kot da je lastnik dal novo opremo not, poda pa ni zamenjal, ker ni imel denarja. Za konec pa še tisto navadno ogledalo skoraj pod stropom pokvari vse skupaj.
Pozdravljeni,
v kolikor si želite idejni izris ter sestavo ugodne ponudbe za notranjo opremo (kuhinj, spalnica, dnevna soba,…), v kolikor vas zanima me lahko kontaktirate na meil in se dogovorimo notranja.oprema07@gmail.com
lp
Nama so na pomoč priskočili pri Vaš link. Ne gre za najcenejše izdelke, a se ti splača preveriti. Vedo kaj počnejo, z interierjem sva zelo zadovoljna.
Moje izkušnje niso kaj dosti konkretne, ker jih sama niti nimam, sem pa dobila od znanke arhitetktke kak nasvet, prav tako sem videla, kako so ljudje našli super rešitve s pomočjo arhitektov, a nikdar s studiom, ampak so bili to vedno znanci in so sodelovali skupaj, so se poznali in razumeli, kaj kdo hoče. Najboljša stanovanja so mi pa itak tista, ko par nekaj let vloži v obnovo in opremo, ima vizijo, točno ve, kaj hoče, vse ali vsaj večino naredita sama in seveda, imata smisel za to.
Kljub temu, da imam precej smisla za te stvari, sem vedela, da ko bo čas, bom projekt interierja dala narediti odličnemu arhitektu. Ve se, peščica katerih v SLO to je. Izbrala sva tistega, ki naju je začutil kot človeka, in nam dejansko naredil rešitve, nad katerimi sva padala dol. Do zadnje malenkosti. Do zadnjega izkoriščenega cm. Najboljši arhitekti so na tekočem s trendi, materiali, možnostmi, ki jih ti ponujajo…
Zdaj eden za drugim padajo dol obiskovalci (no, prej so že izvajalci).
Ni poceni, ampak vredno vsakega centa. Imena ne bom pisala, da ne bo kdo mislil, da gre za samoreklamo.
So pa sosedje želeli na tem področju šparati in so dali projekt narediti neki znanki arhitektki. Kmalu so razočarani ugotovili, da jim ponuja povsem neživljenjske in nepraktične rešitve in prekinili sodelovanje. Včasih so najcenejše rešitve najdražje.