Notranja stopniščna ograja
Pozdravljeni,
res je, ograje ne bomo imeli samo zaradi otrok, ampak tudi zaradi njih, pa vseeno zastavljam vprašanje tu, kjer vem, da mi boste pomagali s svojimi izkušnjami. Torej: imamo novo kovinsko stopniščno konstrukcijo, ki vodi do podstrehe (prej je bila samo lestev). Mož bo stopnice sam oblekel v les (zaradi stroškov, jasno), ne zna pa (in nima orodja) narediti stopniščne ograje. Torej jo hočeva iti naročit, pa naju je na pohištvenem sejmu skoraj kap: od 50 tisoč (za, priznajmo, grdo železno) do 100 tisoč tolarjev (za aluminijasto, kombinirano z lesom) za en (1!) meter! Saj ne morem verjeti (da je to res tak strošek – tudi za mojstre, da mora biti taka cena)! Štirje metri se pa seveda takoj naberejo Marička, za eno ograjo (pa čeprav grdo železno) 200.000? In les menda ni nič cenejši. Je to res? Kaj ste pa storili vi, ki ste bili v podobni situaciji? Našli kaj ugodnejšega (kje?) ali pač globoko vdihnili in požrli ceno?
Hvala za kakršen koli nasvet in namig za kaj cenejšega!
Joj cene pa res še ne vem,,, poznamo enega upokojenega mizarja,,smo prijatelji in bo verjetno malo ceneje..
Mislim pa, da je taka ograja najcenejša možnost in zelo kvalitetna zadeva.
Lahko izgleda tudi malo bolj modno,,,da so bolj svetle “dilce” pa ne preširoke na koncu pa zaokroženo (tam, kjer se primeš),,,kot pri tistih inox, ki imajo na vrhu les.
Jap toliko to stane. Nam jih je delal g.ki je bil lani obrtnik leta , pa sva za stopnice skupaj z ograjo plačala 1.800.000,00 SIT. Drago, ampak so pa zdaj okras hiše, že preden sva začela zidat sem vedela da mi jih bo delal on, ker je res mojster.Naredi pa tudi samo ograjo, ima zato prav poseben stroj al kako se že tistemu reče, da jih ukrivi, če recimo rabiš ograjo okrog okroglih stopnic. Aja so pa lesene.
lp
Ja, Brina, lepo prosim: eva.kovac@gmail.com
Hvala, zlata si,
ostalim pa tudi hvala za vaše izkušnje.