Notranja vrata
Nacrt, 14.03.2023 ob 06:22
Kupujem notranja vrata za vikend. Kje dobiti dobra za normalno ceno.. Predračun za 4 vrata 2900 evrov…
To je normalna cena. Po tej ceni pridejo ena vrata 725 €. Mi smo recimo januarja dobili ponudbo za ok. 800 evrov na vrata. Gre pa v obeh primerih za najbolj obična, čisto standardna vrata, nič posebnega, torej.
Če hočeš ceneje, poglej v Bauhaus, Obi in podobne trgovine.
Ampak, pozor, to je samo vratno krilo, moraš potem še posebej kupiti podboj in kljuko. Pri kljuki ne šparat in ne kupit najcenejše, ker ti bo žal. Enako je tudi pri teh najcenejših vratih problem, da se začnejo sčasoma malo povešati. Malo denarja, malo muzike.
Bauhaus, 14.03.2023 ob 08:58
Ampak, pozor, to je samo vratno krilo, moraš potem še posebej kupiti podboj in kljuko. Pri kljuki ne šparat in ne kupit najcenejše, ker ti bo žal. Enako je tudi pri teh najcenejših vratih problem, da se začnejo sčasoma malo povešati. Malo denarja, malo muzike.
Ampak tako daš za vse skupaj pol manj, kar pomeni, da lahko čez 5 let spet kupiš samo novo vratno krilo, pa vse skupaj še vedno pride ceneje, kot če bi kupil ena dražja vrata.
Covid 2021LE, 14.03.2023 ob 10:45
Najbl socialna vrata kar je šlo, 5 kos z v bangerjem za podstreho, 10cm banket, me je prišlo pred pol leta 750 e. Bauhaus, Poljak. Šlo bi še ceneje, če bi bila krila bela, sem pa vzel nek beljen hrast, da se lih vsaka rajsica ne bo vidla.
In kako se obnesejo?
Imamo vrata in podboje od Lip Bled, videz naravni hrast, vrata furnirna in s satovjem notri, podboji furnirana iverica, vsa modularno širine 90cm. Že 20 let in so ravno taka, kot so bila, nič se ni odlomilo, oluščilo, povesilo (povesijo se ne, saj so zaradi satovja lahka). Niso bila ravno najcenejša, dosti več pa tudi ne. Zdaj bi s podboji vred verjetno stala cca 500 eur. Nismo sužnji bajte pač, vrata služijo svojemu namenu, so dovolj lepa in v stilu z ostalim oblikovanjem, res pa niso fensi šmensi. Takih vrat edino ne priporočam tam, kjer je dosti vlage (možnost poplave, kondenza ali da vleče vlago iz tal), ker se tisti piškotek od iverice napihne.