Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek notranja vrata

notranja vrata

..zanima me koliko ste pripravljeni odšteti za notranja vrata..?..stanovanje ima opremljeno kar ok…letos me čaka samo še beljenje hodnika in dnevne sobe..zamnjela bi še vrata..so ok..ampak v tem stanovanju ne bom prav dolgo več..bo ostalo hčeri..jaz se bom po vsej verjetnosti selila domov..na obrobje mesta,kjer imam podedovano hišo..rada,bi še hčeri naredila”uslugo”,da ji ne bo potrebno toliko vlagati v stanovanje..ne napadjate me,naj sama to uredi..imam možnost sedaj in zakaj nebi otroku tega omogočila če lahko…je pridna v vseh pogledih..tudi ima privarčevanega denarja nekaj..ampak kot starš vsak želi otrokom le najboljše..kakšna vrata naj bi nabavila?..pozna kdo koga,ki naredi po meri..montirali bi jih sami imam majstra doma za take stvari..in koliko sploh pride to..okvirno..seveda,bom pa upoštevala želje hčere..nočem pa da si ravno ne izpraznim “proračuna”..hvala..

Poglej v Bauhasu ali Bamaxsu, notranja vrata so zlo pocen in različnih dimenzij. Barvanje starih, ni nikol prav OK. Se žal ne izplača, vem iz izkušenj.

***************************************** https://www.youtube.com/watch?v=GAdIV2KHMPA Carpe Diem *************************************************

..barvali jih ne bom..to je definitivno..vrata niso slaba..bi pa jih menjala,da bi hčeri zapustila lepo stanovanje..sem že gledala v teh trgovinah..ampak jaz bi rabila po meri vrata…ker niso vseh dimenzij enakih..da bi pa zdaj razbijali ..pa tudi nisem pri volji..ne vem,pa če jih tam naročim,da bi mi naredili po merah..verjetno pride zelo drago..hvala za informacijo..

Smo jih kupili pri Lip-u. Cena cca 250/kos (krilo, podboj, kljuka). Niso nek presežek, hotela sem bela, zato je površina CPL, saj belega furnirja ni… Stopi do najbližje poslovalnice, bodo poslali nekoga, ki bo vzel mere in naredili predračun. Aja, kupili smo jih pri Merkurju in tako koristili še njihov popust…

Saj je cel kup proizvajalcev, ki vrata naredijo po meri. Ampak imaš prav, pride drago. Poceni so sama vrata v zgoraj omenjenih trgovinah ampak tam so taka kot so, ne bodo jih delali po meri.

Še to. Vrata, ki smo jih menjali, so bila letnik 64 in so imela vzidane podboje. Odprtine v steni so bile standardne, a zaradi podbojev, smo morali vzet ena vrata nestandardne širine. a je cena ostala skoraj ista. Če bo hčerka menjala pod, lahko vzameš vse standardne mere. Bo odprtine v tleh prekrila z novim podom…

Še to. Vrata, ki smo jih menjali, so bila letnik 64 in so imela vzidane podboje. Odprtine v steni so bile standardne, a zaradi podbojev, smo morali vzet ena vrata nestandardne širine. a je cena ostala skoraj ista. Če bo hčerka menjala pod, lahko vzameš vse standardne mere. Bo odprtine v tleh prekrila z novim podom…[/quote]ne bo menjala,ker je vse na novo narejeno..verjetno sva naredila kiks.midva..bo pa kar nekaj škode..to se zavedam.standarnih vrat tukaj ni..v kuhinji jih ni,,je samo štok..ker je odprto..dneva,soba,kopalnica..wc…vse so drugačne odprtine..recimo primer…v dnevno sobo so širša vrata..z okvirji s platišči z steno,ki je prebarvana v stilu šip..rada bi pa da res nekdo naredi po meri..nisem finančno sposobna dati 4.000 evrov.bi pa za vse to uredila za 5oo evrov manj..če se da..je kakšen mojster..plačam takoj..bi pa bela vrata..ne mudi se mi..hvala za mnenje..

Pred časom sem iskala takega mizarja in ga našla. Svetoval mi je, da me najbolj poceni pride, če vrata kupim v Merkurju in potem jih bo on odrezal, kar je viška.

lahko poveš mizarja?..ti bom hvaležna..ampak dvomim da imajo vrata 1,3m..v Merkurju..niti drugje..

lahko poveš mizarja?..ti bom hvaležna..ampak dvomim da imajo vrata 1,3m..v Merkurju..niti drugje..[/quote]

1.30 je menda širina :))
Kaj pa drsna vrata? Tista imajo pa tudi širša. Od kod pa sploh si, ko iščeš mizarja? Če se ne motim, je “bumerangarca” iz MB.

lahko poveš mizarja?..ti bom hvaležna..ampak dvomim da imajo vrata 1,3m..v Merkurju..niti drugje..[/quote]

1.30 je menda širina :))
Kaj pa drsna vrata? Tista imajo pa tudi širša. Od kod pa sploh si, ko iščeš mizarja? Če se ne motim, je “bumerangarca” iz MB.[/quote]..ja širina..sem pa iz Lj..okolica..

Zakaj pa ne barvanje starih vrat? Kaj lahko pride narobe?
Jaz ravno obnavljam del stanovanja, kjer bo nov zid in nova bela vrata, ostala pa nameravam samo pobarvati, da ne bo take razlike med novimi in starimi vrati. Videla sem že, da so na stara vrata zalepili samolepilno tapeto in je bilo ok, zato sem pomislila, da ne bo nič narobe, če jih dam pobarvati. Sedaj so umazano-znucano bela, pobarval pa mi jih bo malar v belo. Pa tudi vse kljuke bom zamenjala, da bodo enake kot na edinih novih vratih. Zakaj odsvetujete barvanje?

Nam je vrata delal mizar Trček Andrej iz Žirov.
Vsa vrata so bila nestandardnih dimenzij, za povrh vsega, pa je hiša pod spomeniškim varstvo. Temu primerno so morqla biti izdelana vrata.

Če bi se ponovno odločali, bi ponovno izbrali njega.

Cena za klasična vrata 350 do 400 EUR, naša so bila zaradi zahtev spomeniškega varstva dražja.

Oreh, moderen dizajn, kljuke Hope, oljena – postrani črte od lesa in raven rob, magnetna ključavnica. So naju prišla 300 eur po meri pri mizarju. So taka z vidnimi panti, nisva hotela komplicirat, pa še vidimjih ne, drugač bi bila pa 350. Matrial – ne vem kaj se da, sam ni nek navaden, v bistvu sva izbrala material, ki je najboljša možnost. Ne neke iverke ipd… Aja oljila sva jih sama, kar je trajalo nekaj časa.

Zakaj odsvetujejo barvanje ? Očitno gre za reklamo mizarju.
Se pa strinjam; danes lahko z barvami sam urediš marsikaj po stanovanju.
Barve so izredno kvalitetne, enostavno mešanje z vodo. Za 30 EU pobarvaš 10 vrat. Užitek.

@Bingo, hvala za komentar. Sem torej lahko mirna, da bo vse ok z barvanjem.

Tudi kljuke niso velik strošek, če nočeš, da so. Jaz sem jih v Merkurju kupila za slabih 5 eur na kos, aluminijaste (srebrne barve), imajo jih pa tudi za 40 eur in več.

Jaz sem si vrata sama prebarvala in mislim, a so čisto ok 🙂

@ blokarca, ti samo farbaj..če ti bo maler, pa še boljše. Sem tudi sama prebarvala vsa vrata v stanovanju, kredenco, jedilni kotiček, stole, klop…
Barve so na osnovi vode; to se pravi redčiš z vodo, očistiš čopiče z vodo.
Lahko tudi naročiš nianso barve po tvoji želji; vse zelo kvalitetno.

Tudi kljuke za 5 eu so o.k., jim nič ne fali.
Veselo na delo.

New Report

Close