Nov ali rabljen avto (nižji rang)
To, kar je tebi všeč, ne kupujejo mulci in terajo. In v petih letih ne moreš dobiti zarjavele kište, ki ti razpada pod ritjo. In to se itak vidi že na prvi pogled. Pet let star avto je praktično nov.
Prodajalec, ki je pravna oseba, ti mora dati nekaj garancije, dolžina ni predpisana (žal). Če te res ful ful skrbi, kupi 4 leta star avto, ki ima sicer 5 let garancije, in imaš še leto dni časa za morebitne zahtevke, če gre kaj katastrofalno narobe.
Jaz vedno kupujem rabljene avte in sem bila doslej še vedno zadovoljna. Kupim pa takega, ki je nov tam okrog 30 jurjev. Kupim najmanj 10 let starega, kilometri niso tako pomembni. Trenutno vozim več kot 20 let star avto, sem 5. lastnica, imela sem ga pet let (zdaj ga dam zastonj, če ga le kdo hoče vzeti, ker je res preveč rjav, motor in ostalo pa dela b.p.), izrednih popravil je bilo mogoče za 500 evrov. Nikoli me ni pustil na cesti. Res zelo zadovoljna, če ne bi bil tako gnil, bi ga vozila še kako leto ali dve.
[/quote]
Jaz dam svoj denar za avto ti meni garantiraš in nudiš takoj nadomestno vozilo. Ne, da bom bral klavzule in pogoje in izgovore ob okvari. Jaz plačam in jaz kupec imam podlago in ne prodajalec. Če imaš pa čas trolat sem pa tja pa itaq, da kupiš in sprejmeš kar ti prodajalec ponuja in obljublja. Tvoja bo obveljala le v primeru, da je avto nov oz v garanciji. vse ostalo je zaščiteno s strani preprodajalca in bo tvoj čas na izgubi, kot tudi čakanje na popravilo ali pritožbe itd,.če imaš čas in voljo.